Maglódi TC-Hatvan 4-3 (1-3)

KÉT GÓLOS HÁTRÁNYBÓL ARATTUNK SZENZÁCIÓS GYŐZELMET!

NB III., Mátra csoport, 25. forduló:

MAGLÓDI TC - FC HATVAN

 4 - 3 (1 - 3)

Maglód, Kertész Károly Stadion, 150 néző

jv: Telek Á. (Babcsán Á., Csáky T.)

gólszerző: Makovi R. 13p, Polyák B. 63p, Lovrencsics B. 74p, Lukács B. 87p ill. Tóth P. 25p, Simon M. 32p, Mundi Z. 44p

sárga lap: Németh Zs. ill. Székesi Á., Franyó R.

Kiállítva: Juhász B. 83p (nyilvánvaló gólhelyzet szabálytalan megakadályozásáért)

Read More

Maglódi TC:  SZACSKÓ L. - SZŐKE R., Molnár O., Rakita G., Vincze L. (PINTÉR A. 66p) - Németh Zs., Budafai G. - Makovi R. (LUKÁCS B. 46p), Weisz T., Polyák B. - LOVRENCSICS B. (Haciglu S. 91p) edző: Baranyai Pál

FC Hatvan: Bollók G. -  Illés B., TÓTH P., JUHÁSZ B., Hibó I. - Surányi G., Ficsor R., Székesi Á., Mundi Z. (Matolcsi M. 66p) - Simon M., Szabó R. (Kóczián D. 81p) vezetőedző: Gálvölgyi István

 

Aki fordulatos, jó mérkőzésre számított az nem csalatkozott a mai napon. Egyik csapatnak sem lett volna jó az egy pont, ami mindkét részről támadófocit ígért és végül eredményezett is. Igaz kicsit másképpen, mint számítottunk rá.

Jól kezdtük a mérkőzést, hiszen már a tizenharmadik percben megszereztük a vezetést. Polyák Balázs balról elvégzett szabadrúgása átszállt a védők felett, az őrizetlenül hagyott Makovi Richárdhoz, aki kapásból a kapu baloldalába bombázott. Ez volt az utolsó lehetőségünk az első félidőben, mert ezután a Hatvan szó szerint lefocizott minket a pályáról. Már a középkezdés után fél perccel Szacskónak kellett bravúrral a kapufára tolnia a labdát, majd egy újabb lövésük centikkel kerülte el a hálónkat. A 24. percben pedig már jött is az egyenlítő gól, amikor Tóth Péter egy felső lécről lepattanó labdát lőtt a kapunkba. Sajnos ezután sem vettek vissza a lendületből vendégeink. Helyzetek sorát dolgozták ki a zavartan mozgó védősorunk között, aminek még két gól lett az eredménye. A 32. percben Simon Mátyás, a 44. percben Mundi Zoltán mattolta Szacskót és végül teljesen megérdemelt, két gólos vendég vezetéssel vonulhattal pihenőre a csapatok.

A félidőben Baranyai Pál szerkezeti váltást hajtott végre a csapaton a feltámadás reményében. Kezdetben nem igazán volt érezhető számottevő változás, de aztán a 63. percben, Polyák Balázs fejesgólja után fordulatot vett a találkozó. Mi elhittünk, hogy lehet még keresnivalónk, míg a vendégeinken egy kis tanácstalanság lett úrrá. Mindinkább átvettünk az irányítást, majd ez később gólokban is megmutatkozott. A 74. percben Lovrencsics Balázs egy kiugratást követően már 3-3-ra egalizálta az eredményt. A 83. percben a már kevésbé koncetráló hatvaniak még meg is fogyatkoztak, amikor Juhász Bence a kiállítás sorsára jutott. Az emberelőny nem sokkal később gólra tudtuk váltani, amikor Lovrencsics húzott el a szélen majd beadását Pintér András átlépte, így a labda a csereként beállt Lukács Bálint elé került, aki találatával eldöntötte a három pont sorsát.

A szünetben nem gondoltuk volna, hogy végül mi örülhetünk, de ezt persze nem bánjuk. Csapatunk a második félidőben nagyot alkotott, amiért minden dicséret megérdemel. A hatodik hely már biztos és továbbra is nyílt a harc az osztályozóért. A Hatvannak sok sikert és szerencsét kívánunk az utolsó fordulóra!

 

Baranyai Pál (játékos-edző, Maglódi TC): - Az első félidőben megérdemelten vezetett a Hatvan három-egyre. A fordulás után, az utolsó harminc percben viszont teljesen leálltak és átadták nekünk az irányítást. Ebben az időszakban több helyzetünk is volt, amikből hármat gólra is tudtunk váltani. Összességében azt mondhatom, hogy ez mai egy erősen ikszes mérkőzés volt, de a végén a sors most mellénk szegült, ezért végül mi örülhettünk a három pontnak.

Elmondhatjuk, hogy kijöttünk a gödörből?

- Azt nem mondanám, de ez a mai győzelem nagy erőt adhat nekünk az ózdi mérkőzés előtt, ugyanakkor az is lényeges, hogy a hatodik helyünk már biztos. Azt gondolom, hogy Maglód mindenképpen megérdemelné, hogy NB III-as csapata legyen és bízom benne, hogy ez valóra is válik.

 

Gálvölgyi István (vezetőedző, FC Hatvan): - Az első félidőben és a második játékrész elején egészen kiválóan játszottunk és nagyon-nagy különbség volt a két csapat között. A Maglódot nem megbántva, de akár gólkülönbséget is javíthattunk volna. A második hazai gól után visszajött a találkozóba a Maglód, ami talán a nagy tét miatt is, úgy gondolom némileg elbizonytalanított minket. A hazaiak ezt kihasználták és gólokat szereztek. Mi mentünk, próbáltuk megtalálni a veszett fejsze nyelét, de ez sajnos már nem sikerült. Fájó a vereség, mert ha ma nyertünk volna nagy valószínűséggel bajnokok vagyunk, így viszont hiába vezettünk a félidőben kettővel, végül gyermeteg hibákat is elkövetve kikaptunk. Ilyen a labdarúgás...

U1416MTCnevvel.jpg

Partnereink