Felnőtt

MAGLÓD-HELLOPARKS - MOGYORÓD 2 - 2

Őszi utolsó lejátszott mérkőzésünkhöz hasonlóan a tavaszi első megvívott találkozónkon is 2-2-re végeztünk (közte kettő hazai meccsünk lett volna, de ellenfeleink lemondták az összecsapásokat). Noha a Tahitótfalu ellen három játékosunk, Ivancsó, Posta és Véglás is "besárgult", vagyis nem játszhatott soros a bajnokin, ám így is mi számítottunk a Mogyoród FC elleni mérkőzés esélyesének. Három pontot szerettünk volna szerezni, ennek megfelelően is léptünk fel, de ellenfelünk gyors találata meglepett minket. Sikerült egyenlítenünk, de a félidő vége előtt egy pontrúgás után újra, az egyébként kapunkra a gólokon kívül veszélytelen Mogyoródnál volt az előny. A szünet után némileg szerencsés góllal ismét egalizáltunk, de a találkozó végéig fordítani már nem tudtunk, pedig majd félórán keresztül emberelőnyben rohamozhattunk. Sajnos nagyon értékes pontokat veszítettünk el, ami vasárnap a Kistarcsa ellen meccselő Pomáznak kedvezhet.

Bővebben: MAGLÓD-HELLOPARKS - MOGYORÓD 2 - 2

TAHITOTFALU - MAGLÓD-HELLOPARKS 0 - 4

Felnőtt labdarúgó csapatunk négy gólos diadallal ünnepelte vezetőedzőnk, Rakita Gábor 50. születésnapját. Sikerünk értékét tovább növeli, hogy a találkozónkat megelőzően első számú üldözőnk a Pomáz, 4-1-es vereséget szenvedett a Szentendre vendégeként.

Már mérkőzés 5. percében vezetést szereztünk Tóth Gergő 25 méterről megeresztett kapáslövését követően, de a jó kezdést indiszponált folytatás követte. Nem igazán találtuk a ritmust, nem tudtuk kellőképpen felépíteni támadásainkat, míg a belelkesülő tahi' játékosok meg-meg tudták zavarni védelmünket. A második félidőben már más szellemben játszott csapatunk, ami gólokban is megmutatkozott és végül 4-0-ás győzelmet arattunk egy igen szervezett együttes ellen. A mérkőzésen kiemelhető a játékvezetés is, hiszen a fiatal spori és segítői végig jól kézben tartották a összecsapást.

Bővebben: TAHITOTFALU - MAGLÓD-HELLOPARKS 0 - 4

VÁC-DEÁKVÁR - MAGLÓD-HELLOPARKS 0 - 1

Hosszú téli szünetet követően a tavaszi szezon első bajnoki találkozóját vívta felnőtt labdarúgó csapatunk. A Vác-Deákvár vendégeként léptünk pályára, ahol az utolsó őszi, Kismaros elleni mérkőzésünkhöz képest hat helyen változott a kezdőcsapatunk összetétele.

Tudtuk, hogy mind a pálya talaja, mind ellenfelünk játékstílusa megnehezítheti majd a dolgunkat és a várakozásunk be is igazolódott. Ellenfelünk nagyon egyszerű játékra rendezkedett be, minden labdát felíveltek, a mezőnyben pedig a lassításunkra törekedtek, ami az első félidőben működött is, hiszen számottevő helyzetet nem tudtunk kialakítani, igaz ez inkább csak magunknak köszönhetjük, hiszen nagyon pontatlanul játszottunk. A szünetben sikerült rendet tenni a fejekben és második játékrészre pedig élesebben jöttünk ki, ami a 49. percben góllá is érett: a Matyó Máté lerántásáért megítélt büntetőt Ivancsó Dávid értékesítette. Továbbra sem volt hiba nélküli a játékunk, de több támadást is sikerült vezetünk. Balló révén a kapufát is eltaláltuk, de az előnyünket tovább növelni nem tudtuk. A mérkőzés hajrája izgalmasra sikeredett, miután a hazaiak is nagyobb energiákat mozgósítottak az egyenlítés érdekében, de a születésnapos Schritt Martinon kifogni nem tudtak.

 

Bővebben: VÁC-DEÁKVÁR - MAGLÓD-HELLOPARKS 0 - 1

MEGKEZDŐDÖTT A FELKÉSZÜLÉS

undefined

Decemberi pihenőt követően január második hetében megkezdték labdarúgó csapataink a felkészülést a tavaszi szezonra. Természetesen gőzerővel készül felnőtt együttesünk is, amely a másodosztály Északi csoportjának első helyéről várhatja a február végi rajtot. Edzéseink immár csak a Kertész Károly stadionban zajlanak, hetente háromszor, míg a hétvégéken felkészülési találkozók, illetve egy esetben csapatépítő program szerepel a tervezetben. A játékoskeretben csak kisebb változások várhatóak. Távozási szándékát nem jelezte senkit, ellenben felépült sérüléséből Matyó Máté, Papp Richárd, valamint Nahóczky Balázs. Két-három új játékos érkezése nincs kizárva, az egyeztetések folyamatosan zajlanak.

A bajnoki rajt február 25-én, vasárnap lesz, amikor a Vác-Deákvár vendégeként lépünk pályára.

Bővebben: MEGKEZDŐDÖTT A FELKÉSZÜLÉS

A 2023-AS ÉV JÁTÉKOSA: IVANCSÓ DÁVID

Még az ünnepek előtt megtartotta évzáróját felnőtt együttesünk. A STEBO Sport Bisztróban megtartott, jó hangulatú összejövetelen a játékosok, stábtagok és vezetőségi tagok közösen értékelték a magunk mögött hagyott esztendőt. A rendezvény részeként két díj is átadásra került. Az egyik Pavlovics László részére, aki buszvezetőként hosszú éveken keresztül fuvarozta együtteseinket mérkőzésről mérkőzésre. Áldozatos munkájáért nagyon hálásak vagyunk ezúton is nagyon köszönjük egyesületünknek tett szolgálatát. A másik díj pedig a 2023-as év legjobb játékosához került, aki vezetőség döntése értelmében Ivancsó Dávidhoz lett.

A kiváló középpályással készített interjúnkat alább olvashatják:

Bővebben: A 2023-AS ÉV JÁTÉKOSA: IVANCSÓ DÁVID

U132014.jpg

Partnereink