hírek

UTÁNPÓTLÁS EREDMÉNYEK

Az előző szezon végén négyből három, a most végződött pontvadászatok zárásakor pedig háromból kettő utánpótlás együttesünk tudott a dobogón végezni.

Az U19 sajnos játék nélkül jutott a pontokhoz miután a nem tudott kiállni a hétvégi mérkőzésre. Az így szerzett egységekkel kilenc pontot gyűjtöttek és csak rosszabb gólkülönbségüknek köszönhetően szorultak a harmadik helyre, az amúgy kétszer is legyőzött Pilisvörösvár mögé. Az U15 sem bízta a véletlenre a bronzéremért folytatott harcot és a Dabas-Gyón vendégeként, a találkozó nagy részében emberhátrányban játszva is magabiztos, 7-1-es győzelmet aratott a három gólt szerző Vánkos Dénes vezérletével. Minden jó, ha jó a vége! Gondolhatják az U13-as együttes tagjai, akiknek a tavaszi szezon kissé visszafogottabbra sikerült. A zárófordulóban a Kiskunlacháza elleni 5-1-es győzelem azt jelentette, hogy a felsőházi rájátszás ötödik helyén végeztek. Gratulálunk a korosztályok edzőinek és a játékosainak! A szülőknek pedig köszönjük az egész éves kitartó szurkolásukat, támogatásukat!

Bővebben: UTÁNPÓTLÁS EREDMÉNYEK

MAGLÓD-HELLOPARKS - KISMAROS 8 - 3

A biztos második hely tudatában is talált motivációt Rakita Gábor edző az utolsó fordulóra. Egyfelől szerettük volna megőrizni a bajnokságban kapott legkevesebb gólunkat, szerettük volna elérni a legalább száz rúgott gólt, illetve bíztunk benne, hogy legeredményesebb támadónk, Kolozsvári László is felülhet az északi csoport képzeletbeli gólkirályi trónjára. Jelentjük: mindegyik sikerült! Száz gól felett utoljára a 2004/2005-ös szezonban végeztünk, akkor 103-szor köszöntünk be ellenfeleink hálójába, ami mellett a mostanival megegyező, vagyis 74 pontot gyűjtött a megyei első osztályban harmadik (az első helyről egy ponttal lemaradt) helyezett csapatunk. Az azt megelőző pontvadászatban egyébként, a megyei másodosztályban élen végzett együttesünk 109 gól mellett 78 pontot szorgoskodott össze. Noha terveink voltak, de a kismarosi ehhez asszisztálni nem szeretett volna. Az első félidőben háromszor is megtréfáltak minket, de szerencsére tartottuk velük a lépést. A második félidőben aztán magasabb fokozatba kapcsolva végül minden tekintetben felülkerekedtünk lelkes ellenfelünkön. Kolozsvári László küldetése is sikerült, igaz nem is bízta a véletlenre, hiszen a találkozón mesterötöst szerezve masírozott a mesterlövészek táblázatának élére. Hogy mit hoz a jövő, majd meglátjuk. Hallani sok mindent, de konkrétumokról még korai beszélni. A lényeg a most megszerzett ezüstérem, ami igen szépen csillog még úgyis, hogy sokáig vezettük a pontvadászatot. 

Bővebben: MAGLÓD-HELLOPARKS - KISMAROS 8 - 3

ASZTALITENISZ: VÉGET ÉRT A BAJNOKSÁG

Véget ért a bajnokság az asztaliteniszezőink számára, akik a Pest vármegye I."A" osztályában szerepeltek. Alább Bódi Imre szakosztályvezető beszámolóját olvashatják:

A hátunk mögött hagyott kissé visszafogottabban sikerült, mint a korábbiak, hiszen a nyolcadik helyen végeztünk a tíz csapat küzdelmében. Most nem jöttek úgy a bravúrok mint eddig, de így is csak egy ponttal maradtunk az Albertirsa és kettővel Dunaharaszti mögött, akik úgy kaptak három ajándékpontot hogy a második helyezett Cegléd nem ment el hozzájuk. Viszont mindenképpen van reményünk a fejlődésre, ugyanis egyre inkább nő szakosztályunk taglétszáma, már felvetődött hogy indulnánk a "C" osztályban is egy kezdő csapattal. Nem lenne szokatlan, hiszen a Covid előtt három gárdánk volt versenyben, közülük egy az országos bajnokság harmadik vonalában szerepelt. A pandémia érkeztével sajnos korlátozottak lettek az edzés lehetőségeink, ezért sokan eligazoltak, azóta pedig csapatunk újjáépítésén munkálkodunk, úgy gondolom sikerrel. Az mindenképpen megemlíteném, hogy nem csak a fiatalok, de az idősebbek között is népszerű a sportág, ugyanis kiváló a test karbantartására. Nemrég ünnepeltük például Sándor Feri, gyömrői társunk hetvenedik szülinapját. Ő pár éve még versenyzett, és most is az egyik leglelkesebb edzőtársunk, de van nála is idősebb, egész pontosan 79 éves edzőpartnerünk is. Mindenkinek kellemes nyarat és jó pihenést kívánunk.

Bővebben: ASZTALITENISZ: VÉGET ÉRT A BAJNOKSÁG

UTÁNPÓTLÁS EREDMÉNYEK

Két vereség mellett egy győzelem volt utánpótlás csapataink elmúlt hétvégi mérlege. U19-es csapatunk a százhalombattai összecsapás után a Vác-Deákvár vendégeként is a vártnál nagyobb különbséggel maradt alul, ami után a hazaiak be is biztosították a bajnoki címüket, míg mi továbbra is versenyben vagyunk a másik két dobogós helyezés egyikéért. Jobb játékerőt képvisel csapatuk, de a "szurkolóik" magatartása, sajnos mélységesen primitívre sikeredett. Együttesünk egyik legjobb játékosát, Xu Zhaót folyamatosan rasszista megnyilvánulásokkal zaklatták, amit a játékvezető nem akart meghallani, nehogy jelentést kelljen írnia, mert az aztán fegyelmi eljárásokat vonhat maga után és kinek van ideje ilyenekre. Mi örültünk volna annak is, ha megkéri a hazai szakvezetést, hogy moderálják a szimpatizánsaikat. Nem történt meg és miután videófelvételt nem csináltunk, ennyiben is marad a dolog. Reméljük a vác-deákvári közeg most rendkívül büszke csapatára és bízunk benne, hogy a jóérzésű emberek elhatárolódnak a pálya szélén gusztustalan magatartást tanúsító egyénektől!

Az U15 a dobogós helyezésekért folytatott harcban nagyon fontos csatát nyert meg a Pilis ellen, így a saját kezébe vette a sorsát. A több játékosát is nélkülöző kényszerülő U13 egy utolsó percben kapott góllal maradt alul a Halásztelek vendégeként és már csak egy találkozón tudnak javítani a tavaszi mérlegükön.

Bővebben: UTÁNPÓTLÁS EREDMÉNYEK

VÁCHARTYÁN - MAGLÓD-HELLOPARKS 2 - 4

Noha a bajnokság végkimenetele számunkra már eldőlt, azaz egészen biztosan a második helyen végzünk, ettől függetlenül szeretnénk jó eredményekkel befejezni a szezont. Ennek megfelelően kezdtük utolsó idegenbeli bajnokinkat is, ahol az első perctől kezdve nyomás alá helyeztük ellenfelünket, ami húsz perc alatt két gólos előnnyé érett. Onnantól kezdve viszont érthetetlen módon teljesen szétesett a játékunk. Rengeteg hiba, pontatlan passz jellemzett minket, amely az egyre inkább belelkesülő hazaiak malmára hajtotta a vizet. A váchartyániak egyre többször jutottak el kapunkig, ami után előbb szépíteni tudtak, majd a 82. percben az egyenlítést is kiharcolták. A hajrára némileg összeszedtük magunkat és az utolsó percekben, a gólkirályi címre hajtó Kolozsvári László még kétszer betalált, így nem kis nehézségek árán végül megszereztük a három pontot, igaz a játék képe alapján a hazaiak egy pontot mindenképpen megérdemeltek volna.

Bővebben: VÁCHARTYÁN - MAGLÓD-HELLOPARKS 2 - 4

aCZTCZuKm3fX6mhr00gSALbQ3i0bOcNqL49KeoJT___responsive_762_567.jpg

Partnereink