SPORTVILÁG TEREMBAJNOKSÁG

XIX. SPORTVILÁG TFB: A PLAY OFF NYERTE A PLAYOFFOT

Számos izgalmas csatával és meglepetéssel zárult a XIX. Sportvilág terembajnokság. Már a délelőtt, az alsóházi rájátszás is szolgált paprikás hangulattal és nem várt eredménnyel, hiszen az alapszakaszban hat vereséget szenvedő Pitbull, ha csak büntetőkkel is, de túljutott az utolsó fordulóig a felsőházban reménykedő Real Beteszen. Az ötödik helyért már nem tudott váratlant húzni a Bacsa-legénység, amely 0-3-ról ugyan fordított, de a szünet után sok hibáját gólokkal büntette a Drink Team.

Az igazi szenzácót a délután tartogatta, ahol mindkét elődöntő büntetőkkel dőlt el. Az alapszakasz győztes All Int a negyedik Play Off, a második Retrót az Ászok csapata tréfálta meg. A harmadik helyért vívott mérkőzést végül az All In nyerte, míg a döntőben a Play Off jócskán borította a papírformát. Szegediék az első félidőben hengereltek és 5-0-ra húztak el, amely különbséget a szünet után is tartani tudtak így, történetük során először -beleértve a Maradék FC időszakot is- nyerték meg a viadalt.

A góllövőlistán a Pitbull játékosa, Mayer Gábor lett az első, egy góllal megelőzve az Ászokos örökifjú, Rakita Gábort, aki egyébként bezsebelte a legjobb 40 év feletti játékos címét. A torna legjobb kapusa Ciampor Ferenc (Play Off) lett, aki a rájátszásban is bizonyította ragyogó képességeit. A legjobb játékos szintén a Play Off csapatából, Szegedi Richárd lett.

Bővebben: XIX. SPORTVILÁG TFB: A PLAY OFF NYERTE A PLAYOFFOT

XIX. SPORTVILÁG TFB: AZ ÁSZOK ÉS A PLAY OFF JUTOTT MÉG A FELSŐHÁZBA

Izgalmas csatákban alakult ki az alsó, illetve felsőház mezőnye vasárnap. Az első két találkozón a két esélyes gárda, vagyis a Play Off és az Arany Ászok természetesen nem szerette volna, ha más csapatok döntenek a sorsukról. Véglásék a kutyák, az Ászok a Szedett-Vedett ellen hozták a kötelezőt, így a nap hátralévő két mérkőzése már csak arról szólt, hogy ki kivel játsza majd a most vasárnapi rájátszási elődöntőket. A helyzeti előnyben lévő Real Betesz kiélezett küzdelemben bravúros döntetlent ért a tétnélkül játszó All In-nel szemben. Zsidiék maximum azért bánkódhattak, hogy pici folt esett eddigi makulátlan teljesítményükön. Ifjabb Vágó Zoltán és Szalai András vezetésével viszont a Drink Team is meglepetést okozott, hiszen három góllal verték a Retrot, így ha csak egy ponttal is, de végül beelőzték a Beteszt, ezért övék a könnyebbnek ígérkező ellenfél az utolsó játéknapon. A felsőházban All In-Retro döntő várható, de semmi sem borítékolható. A góllövőlistát Mayer Gábor vezeti, de ő sem dőlhet még hátra.

Bővebben: XIX. SPORTVILÁG TFB: AZ ÁSZOK ÉS A PLAY OFF JUTOTT MÉG A FELSŐHÁZBA

XIX. SPORTVILÁG TFB: KETTEN MÁR A FELSŐHÁZBAN

Négy csapat sorsa eldőlt az elmúlt hétvégén. Két csapat már biztosan a felsőházban, míg kettő az alsóházban játszik február 9-én.

Az All In a Drink Team "testén" keresztül jutott a rájátszásba, ráadásul meglepően könnyedén, gólt sem kapva. Hírértéke talán annak lehet, hogy az All In kapusa, Francenzovics Roland ezúttal nem talált az ellenfél hálójába, igaz Vágó Zolit, a Drink Team kapusát nehéz is így megtréfálni. A Retro sem szórakozta el a felsőházba jutás lehetőségét, amit 24 (!) rúgott góljuk bizonyít. A gólkirály-jelöltek különcsatáját viszont Mayer Gábor nyerte, aki egy góllal többet rúgott, mint Gergely, így már csak egyedül vezeti a mesterlövészek listáját. A Pitbullhoz kapcsolódó szösszenet még, hogy eddig a góllövéssel hadilábon álló Bacsa Zoltán most megszórta magát, és négy találatig jutott. A Play Off is hozta a számukra kötelező három pontot és jó eséllyel pályáznak a legjobb négy közé. A nap zárásaként lejátszott Arany Ászok - Real Betesz parázs hangulatot és jó iramot hozott, de a végeredményként született döntetlen, inkább az Ászoknak kedvez.

Bővebben: XIX. SPORTVILÁG TFB: KETTEN MÁR A FELSŐHÁZBAN

XIX. SPORTVILÁG TFB: TÍZ GÓLLAL VERTE A RETRO AZ ÁSZOK CSAPATÁT

Öt mérkőzéssel folytatódott a terembajnokság miután az első fordulóból elhalasztott All In - Pitbull találkozó is lejátszásra került. Az első mérkőzés máris rangadónak ígérkezett, de a Retro tízgólos győzelme végül nem ezt sugallja. Persze az Ászoknak sem volt könnyű dolga, hiszen csere nélkül kellett kiállnia a találkozóra. A második összecsapáson a Szedett-Vedett még nehezebb helyzetben volt a Drink Team ellen, hiszen nemhogy cseréjük nem volt, de a kellő létszámmal sem rendelkeztek. Az első félidőt hárman, majd négyen játszották le és csak a második félidőre egészültek ki, így borítékolható volt a vereségük. A Real Betesz egy góllal bizonyult jobbnak a Pitbullnál, igaz a kutyáknak szerencséjük sem volt, amit négy rúgott kapufájuk bizonyít. Izgalmasnak indult, végül az All In "lesimázta" mérkőzését a Play Off ellen. Nem találtak fogást Véglásék a magabiztosan játszó ellenfelükön. Lévaiék második találkozója viszont szorosabbra sikerült a vártnál. A találkozón az döntött, hogy az All In kíméletlenül kihasználta a Pitbull játékosok egyéni hibáit.

Bővebben: XIX. SPORTVILÁG TFB: TÍZ GÓLLAL VERTE A RETRO AZ ÁSZOK CSAPATÁT

XIX. SPORTVILÁG TFB: NYOLC GÓLT RÚGTAK A KAPUSOK

A kapusok fordulója volt az elmúlt vasárnap, hiszen a háló megvédése mellett az ellenfelek kapujára is igen veszélyesnek bizonyultak. A legtermékenyebb Francenzovics (All In) és Gergely (Retro) voltak, akik háromszor is beköszöntek egymás kapujába, de Wojas Péternek (Pitbull) és Sinkovicz Dánielnek (Ászok) is sikerült egyszer-egyszer megzörgetni az ellenfél hálóját.

A nap első mérkőzésén előbb két nyeretlen (Pitbull-Szedett Vedett), az utolsón két veretlen (All In-Retro) találkozott. Előbbin a Pitbull nyert élvezetes, jó iramú összecsapáson, utóbbin - a kapusok különmeccse mellett - az All In bizonyult egy góllal jobbnak. A második mérkőzésen a Play Off - fiatalos lendületének köszönhetően -, újra nyerni tudott, ezúttal a Betesz ellen. A Drink Team az első félidőben jobban játszott mint az Ászok, ám a fordulás után Molnárék átvették az irányítást, és nagyobb rutinjuknak köszönhetően négy góllal nyerték meg a találkozót.

Sok szép gól és örömteli pillanat mellett sajnos szomorú momentumai is voltak a napnak. Minden találkozó gyászszünettel indult, hiszen az elmúlt kedden este, a viadalnak is otthont adó sportcsarnokban, egy hozzánk hasonló, labdarúgást szerető, és azt hobbi szinten űző fiatal, Farkas József tragikus körülmények között az életét vesztette. Családjának ezúton is szeretnénk őszinte részvétünket kifejezni.

Bővebben: XIX. SPORTVILÁG TFB: NYOLC GÓLT RÚGTAK A KAPUSOK

U17TTTT.jpg

Partnereink