Maglódi TC-RKSK 0-4

A HIBÁINKAT KEGYETLENÜL KIHASZNÁLÓ RÁKOSMENTE KIÜTÖTTE CSAPATUNKAT

 

NB III., Mátra csoport, 21. forduló:

MAGLÓDI TC - RÁKOSMENTE KSK

 0 - 4 (0 - 0)

Maglód, Kertész Károly Stadion, 300 néző

jv: Szarvas L. (Viktor F., Kis Zs.)

gólszerző: Lázár B. 47p, Radovits Á. 54p, Horváth M. 57p, Less T 72p

sárga lap: Budafai G., Szőke R., Szacskó L., Molnár O., Németh Zs., Weisz T. ill. Molnár D., Murinai B., Lázár B., Kovács I.Read More

Maglódi TC:  Szacskó L. - BUDAFAI G., Szőke R. (Nagy I. 63p), RAKITA G. (Kardos Sz. 75p), Molnár O. - Németh Zs., Nagy T., Weisz T., Pintér A. (Baranyai P. 67p) - Lukács B., Lovrencsics B. edző: Baranyai Pál

RKSK: Komora L. - Dara G., Molnár D., Mészáros R., Murinai B. - Lázár B. (Borsi M. 84p), Molnár I., HORVÁTH M., Radovits Á. - Less T. (Lanczkor G. 75p), Mohácsi P. (Mohácsi P. 62p) vezetőedző: Haigl Béla

 

Rangadóhoz méltó, szépszámú nézősereg fogadta a mérkőzésre kivonuló csapatokat, ami egy perces gyászszünettel indult, technikai vezetőnk Király József közelmúltban elhunyt édesapja emlékére.

Sok jót nem ígért a találkozó, hiszen négy meghatározó játékosunk, Polyák Balázs, Bornemissza István, Makovi Richárd és Vincze László is hiányzott a keretből, így a kispadra is három ifjúsági játékosnak kellett leülnie.

Óvatosan kezdtek a csapatok, annyira, hogy számottevő helyzet az első félidő hajrájáig nem is volt. Az egymás hibáira váró gárdák közül az RKSK türelme volt a kifizetődőbb. Előbb a 41. percben egy elpasszolt labda után Szacskónak kellett hárítania egy fejest, majd a 45. percben a Szőke Róbert hibájából ellépő vendég támadó lövését tisztázta Rakita Gábor. Ezt még megúsztuk, de a második félidőben jött a "mészárlás".

Fordulás után Lukács Bálint egy igéretes szabadrúgást végezhetett, de kimaradt, majd ezután tíz perc alatt elintézett minket a Rákosmente. A 47. percben, egy kirúgás után előre vágott labdát Lázár Benjámin emelte át a kifutó Szacskó felett. Az 54. percben Radovits Ádám, egy kapu előtti kavarodás után az egymásra váró védőink között lőtt a kapunkba, majd három percre rá egy baloldali elfutás után a becenterezett labdát Horváth Mihály lőtte közelről a tehetlen Szacskó kapujába. 0-3! Pillanatok alatt. Tanácstalanság és káosz uralkodott el játékosainkon. Temérdek elpasszolt labda és egyre durvább játék jellemezte a játékunkat, amit az is tetézett, hogy a két csapatot nem mindig mérte egyenlő mércével a játékvezető. A találkozó mélypontja az volt amikor, az amúgy négy sárgás Szőke Róbertet a biztonság kedvéért lehozta Baranyai Pál, hogy legalább szerdán, Gyöngyös ellen meglegyünk. A levonuló játékost nem túl szép szavakkal hergelték a szurkolók, amit a felfokozott idegállapotban lévő védő igen nehezen bírt és vehemensen gesztikulált kifelé, amiért végül az ötödik lapját is megkapta. A kék-fehérek ezközben négy gólosra növelték az előnyüket Less Tamás révén. Baranyai Pál beállása után ugyan elkezdtünk focizni, helyzeteket is kialakítottunk, de kozmetikázni már nem tudtunk az eredményen. Hullámvölgybe és igen nehéz helyzetbe kerültünk az újabb vereséggel. Reméljük hamar kimászunk belőle, mert szorít bennünket az idő.

Végül egy kis pozitívum: Az élete első felnőtt bajnokiját játszó Kardos Szabolcs, a neki jutott 15 perc alatt nem hibázott passzt. Hét jó labdája mellett kétszer szerelt és egyszer remekül állított lesre, emelett két szabadrúgást rúghattunk róla. Sovány vígasz, de ő legalább dicséretet érdemel.

 

Baranyai Pál (játékos-edző, Maglódi TC): - Egy tíz perces rövidzárlat megpecsételte a sorsunkat. Elfogytunk...

Haigl Béla (vezetőedző, Rákosmente): - A mérkőzés első szakaszában a Maglódhoz hasonlóan visszazártunk, vártunk a kontralehetőségre, igaz azt hittünk a hazaiak jobban ránk jönnek. A félidőben azt kértem a játékosoktól, hogy mélységi labdákkal operáljunk, aminek meg is lett a gyümölcse, hiszen hamar megszereztük a vezetést. Ezután kinyílt a Maglód, könnyebb dolgunk lett, hiszen sok labdát szereztünk és azokat gólra is váltottunk, aminek egy nagyarányú győzelem lett az eredménye.

U14masodik.jpg

Partnereink