Maglódi TC-Bükkábrány 3-1

NEM TÚL LÁTVÁNYOS MÉRKŐZÉSEN MEGÉRDEMELT HÁROM PONTTAL GAZDAGODTUNK.

 

 

NB III., Mátra csoport, 14. forduló:

MAGLÓDI TC - BÜKKÁBRÁNY SC

 3 - 1 (2 - 1)

Maglód, Kertész Károly Stadion, 100 néző

jv: Pap I. B. (Boda V., Dobsonyi L.)

gólszerző: Budafai G. 18p., Szőke R. 35p., Lovrencsics B. 54p (11-esből) ill. Nagy Á. 14p.

sárga lap: Molnár O., Budafai G. ill. Homa G., Czető M., Sebe A., Vasas V., Demeter P.

 

Maglódi TC:  Polyák B., Szőke R., Nagy I., Molnár O. - Budafai G. (Haciglu S. 86p), Németh Zs., Nagy T. (Baranyai P. 92p), Bornemissza I.-, Pintér A. (Vincze L. 68p), Lovrencsics B. edző: Baranyai Pál

Bükkábrányi SC: Homa G. - Czető M., Sebe A. Pataki G. 79p), Bihari Gy., Hegedűs B. - Nagy G., Kovács Á., Vasas V., Titkó K. (Balázs Á. 57p) - Klavács K., Tóth T. (Demeter P. 57p) vezetőedző: Vincze Richárd

 

Borongós, de nem túl hideg idő köszöntötte a csapatokat a tavaszi szezon első tétmérkőzésén. Nem úgy indult a találkozó ahogy szerettünk volna. Egyrészt a több távollévő játékos, másrészt egy adminisztrációs baki miatt törhette a fejét Baranyai Pál, akinek még az utolsó percekben is változtatnia kellett a kezdő tizenegyen, ráadásul kispad is igen rövidre sikerült.

A pályán aztán egy nagyon fiatal, ugyanakkor nagyon szervezett, fegyelmezett ellenféllel találtuk szembe magunkat. Az első percek tapogatozó játéka után sem igazán találtunk fogást a Bükkábrányon. Keményen és sokszor taktikus játékkal akadályozták meg, hogy a kapujuk elé kerüljünk, igaz ehhez kellett a részünkről rengeteg eladott és pontatlan labda. Aztán nem hogy, lehetőségünk nem lett, hanem mindjárt, az ellenfél szerzett vezetést.

14. perc: Középen vezetett támadás után, a tizenhatosunkon belül, a baloldalról érkezett egy lapos beadás, mely a mélázó védőink között elsuhant a kapu előtt a jobb oldalra, ahol érkezett Kovács Ádám és közelről a kapu jobb oldalába bombázott. 0-1

A bekapott gól végre felrázta a csapatunkat és így négy perc sem kellett az egyenlítéshez.

18. perc: Budafai Gergő tört be középen a Bükkábrány tizenhatosára, ahol Lovrencsics Balázzsal kényszerítőzve csapta be a védőket, majd a kapussal szemben állva higgadtan lőtt a kapu jobb oldalába. 1-1

A játék továbbra is kiegyenlített maradt. Apróbb helyzeteket alakított ki az 'ábrány, míg mi pontrúgásokból belőtt labdákkal próbáltunk veszélyeztetni. Majd a 34. percben egy formás támadás után Bornemissza István játszotta tisztára magát, amikor már csak Homa kapussal állt szembe egy utolsó pillanatban becsúszó láb szögletre küldte ígéretes támadásunkat. Sokáig nem kellett szomorkodnunk.

35. perc: Bornemissza balról beadott szögletét még kitudta ütni a vendégek kapusa, éppen a szöglet elvégzőjéhez, aki élesen belőtte a játékszert. Lovrencsics Balázs megpróbált belepiszkálni a befelé tartó labdába, ezzel megzavarta az ellenfelet és így az az egyedül hagyott Szőke Róbert elé került , akinek már nem volt nehéz dolga és közelről a hálóba lőtt. 2-1

 

 

A félidő hátralévő részében a borsodiak játéka kicsit kapkodóvá vált és ennek nyomán egyre jobban átvettük a találkozó irányítását.

A szünet után magabiztos játékkal igyekeztünk tartani az előnyünket. Lovrencsics Balázs jobb oldalon többször is zavart okozott, míg csatárttársa középen veszélyeztetett.

54. perc: Pintér András tört kapura. A vendég védők nem tudták megállítani, majd a tizenhatosvonalán belépve Homa Gábor kapus elütötte a gólhelyzetben lévő támadót, amiért mi jogos büntetőt, míg a cerberus sárga lapot kapott. Az ítéletvégrehajtó Lovrencsics Balázs volt, aki határozottan a kapu baloldalába lőtt. 3-1

 

A megnyugtató előny tudatában felszabadultabban, felesleges kockáztatás nélkül játszhattunk. A Bükkábrány igyekezett faragni a hátrányán, több nagy helyzetet is kialakítottak a jobb szélen, de szerencsénkre góllal befejezni egyiket sem tudták. Mi is eljutottunk többször a kapujukig, de a befejezésekbe már nálunk is hiba csúszott.

Nagyon fontos három ponttal gazdagodtunk, ami kellő lendületet és magabiztosságot adhat a tavaszi szezonhoz, pláne úgy, ha a most hiányzó játékosaink is bevethetőek lesznek.

Baranyai Pál (játékos-edző, Maglódi TC): - Butaságaink és hiányzóink miatt nem a legkedvezőbbek voltak a feltételei a mai mérkőzésnek, de szerencsére túl tudtunk lépni rajta és fontos, megérdemelt győzelmet arattunk. Ilyen tavaszi kezdést terveztünk és örülök, hogy sikerült is. Az egész csapat jól teljesített, gratulálok a fiúknak.

Vincze Richárd (vezetőedző, Bükkábrányi SC): - Azt gondolom összességében megérdemelten nyert a Maglód. Az első tizenöt percben tudtuk játszani a játékunkat, ekkor gólt is sikerült szereznünk, majd szerencsétlen, elkerülhető gólokat kaptunk, mely után visszaesett a teljesítményünk és vereséget szenvedtünk. Talán érthető, hogy csapatomból senkit sem tudok kiemelni.

 

 

futsal202209.jpg

Partnereink