Az év játékosa: WEISZ TAMÁS

 

December 15-én megtartotta szokásos évzáróját labdarúgó szakosztályunk, melyen ismét megválasztásra került az év labdarúgója. Ezt a megtiszteltetést idén Weisz Tamás érdemelte ki, akivel most egy rövid interjút olvashatnak.Read More

 

maglodtc.hu: - Gratulálok az elismeréshez. Számítottál rá, hogy Te leszel a választott?

Weisz Tamás: - Köszönöm szépen. Nem igazán, pontosabban természetesen megfordult a fejemben, hogy jó lenne ha én lennék a díjazott, de nem voltak rá jelek, hogy ez valóra is válik. Köszönöm szépen az elnökségnek és a szurkolóknak, hogy végül mellettem tették le a voksukat.

 

Érzésed szerint miben voltál jobb, mint a többiek?

- Úgy érzem több kiemelkedő mérkőzésem is volt idén, főleg tavasszal, amikor szerintem nagyon jól ment a játék az egész csapatnak. Emellett talán az itt eltöltött, éveim is közrejátszhattak a döntés meghozatalában.

 

Tapasztalod, hogy az ellenfelek jobban figyelnek rád a meccseken? Nagyon megnehezítik a dolgodat?

- Természetesen. Majdnem minden meccsen külön őrzőt, őrzőket kapok, akik igyekeznek gátolni abban hogy szervezzem a játékot, hogy labdát kapjak, vagy tevékenyen részt vegyek a támadásokban. Ez így természetes. Azon vagyok, hogy túljárjak az eszükön, ami szerencsére nagyrészt sikerül is.

 

Gondolom ilyenkor nagy előny, hogy korábban az élvonalban és külföldön is szerepeltél.

- Persze. Amit ott megtanult az ember, kellően rutinossá teszi, főleg ebben az osztályban.

 

Mi a véleményed a felnőtt csapat őszi szerepléséről?

- Jól kezdtünk, majd ahogy idő romlott a tél felé haladva, úgy a mi játékunk tompábbá vált. Demoralizálóan hatott a csapatra a korai sötétedés. Persze nem feltétlenül ez az ok. Volt egy-két vereség, ami elkerülhető lett volna, de nem hiszem, hogy csalódottnak kellene lennünk. Itt, Maglódon évek óta ez a tendencia, amit mindig remek tavasz követ. Szerintem ez most is így lesz. Persze szükséges a csapatot néhány poszton megerősíteni, de azt gondolom, nem csak hogy felzárkózunk, de még az első helyre is oda érhetünk.

 

Teljesítményed értékét az is növeli, hogy nem csak játékosként, hanem immár edzőként is segíted klubunkat.

- Igen, idén augusztusban vettem át az U7, U9 és U11-es korosztályokat és az eltelt időszak után mondhatom, hogy nagyon jó döntést hoztam, mert nagyon-nagyon megszerettem a gyerekeket. Az utóbbi időben egyre jobban foglalkoztatott a dolog, hogy kipróbálnám magam edzőként, szívesen foglalkoznék gyerekekkel, hiszen gondolnom kell az aktív pályafutásom utáni időszakra is. Szóba jöhetett volna a játékosok menedzselése is, ehhez a képesítést már megszereztem, de én inkább a pálya közelében szeretnék maradni. Amikor az Egyesült Államokban légióskodtam, már voltak próbálkozások, hiszen ott több alkalommal is tartottunk fiataloknak, úgynevezett „camp”-eket, amely tulajdonképpen már edzőként működtem közre. Tavasszal elkezdtem, majd a nyáron be is fejeztem az UEFA B-liszenszes képesítést, így mondhatjuk abszolút tudatosan készültem az edzői pályára, ráadásul szeretném magam folyamatosan tovább képezni, hogy a lurkók a lehető legkorszerűbb, legmodernebb felkészítést kapják. Visszatérve a maglódi gyerekekre. Úgy érzem elfogadtak, megkedveltek, sokszor szinte isszák a szavaimat, szemmel látható a fejlődésük, ami nagyon jó érzés. Arról nem is beszélve, hogy a szülőkkel is jó a kapcsolatom, sőt van olyan, akitől utólag megtudtam, direkt a személyem miatt hozta a gyermekét focizni, ami nagy önbizalmat ad a további munkához. Szeretném átadni a gyerekeknek, mindazt, amit tudok, vagy még többet, hogy a lehető legjobb focisták legyenek.

 

Gondolom egyszer szeretnél idősebbekkel is foglalkozni?

Természetesen, de a nagypályás fociban még egyelőre a gyerekek mellett szeretnék minél több tapasztalatot szerezni. Azt gondolom, hogy a Maglódi TC kiváló első lépcsőfoknak ígérkezik edzői karrieremben.

 

Mondhatjuk, hogy a 2012-es év nagy változásokat hozott az életedben, legalábbis ami a labdarúgást illeti? Ha jól tudom, újabb megbízatást kaptál.

- Igen, valóban több új kihívás megtalált idén. Nem olyan régen, Telkiben kineveztek a magyar strandlabdarúgó válogatott szövetségi kapitányának, ami nagy megtiszteltetés a számomra. Azt a csapatot irányíthatom ezután, amelynek hosszú évek óta a tagja, csapatkapitánya vagyok. Massimiliano De Celis szövetségi edző távozása után megkérdezték a csapat tagjait, hogy kivel dolgoznának együtt szívesen és ők csaknem száz százalékban rám voksoltak. A szakedzői képesítésem is meg van a feladathoz, így mondanom sem, visszautasíthatatlan volt a lehetőség. Nagy megtiszteltetés és több plusz feladat, amit nagyon szívesen vállaltam. Sajnos éppen emiatt kellett egy kicsit hanyagolnom az utóbbi időben az itteni gyerekeket, de a későbbiekben igyekszem jobban összeegyeztetni a teendőket.

 

A szövetségi kapitány poszt hatással lehet a maglódi felnőtt csapatban való játékodra is?

- Valamilyen szintem biztos, hiszen a teendőim többször külföldre szólítanak majd. Nem rég éppen Svájcban voltam, majd mennem kell Spanyolországba és Brazíliába is, de azt azért nem gondolom, hogy tartósan hiányoznék majd. Úgy akarom beosztani az időmet és a különböző elfoglaltságaimat, hogy csak minimális hiányzásom legyen mind a felnőtt csapatnál, mind a gyermekfocistáimnál.

U7_2022.jpg

Partnereink