GYULA - MAGLÓDI TC 1 - 1

TÍZ PERCEN MÚLOTT AZ ELSŐ GYŐZELEM.

fotó: Polgár Ferenc

 

NB III., Közép csoport, 7. forduló:

VÁRFÜRDŐ-GYULAI TERMÁL FC - MAGLÓDI TC 1 - 1 (0 - 1)

Gyula, 100 néző

jv: Brezovai Z. /6/ (Lászlai R., Török S.)

gólszerző: Wéber L. 79p ill. Szirtesi A. 39p

sárga lap: Sipos K. ill. Klujber P., Szirtesi A., Bátori B.

Gyula: Nagy B. - Vincze D., Wéber L., Kovács T., Kristóf G. - Nagy G. (Purgely E. 70p), Bálint B., Barna I. (Bagyinszki A. 60p), Okos I., Bondár A., Sipos K. vezetőedző: Szekeres Lajos

Read More

Maglódi TC: Szacskó L. 7 - Németh Zs. 7, Bátori B. 7, Szirtesi A. 8, Klujber P. 7 -  Budafai G. 7, Greskó G. 7, Horváth M. 5 (Bencsik R. - 75p), Pokorádi D. 6 - Bartha Sz. 5 (Molnár P. - 63p), Földi D. 0 (Vincze L. 27p)  vezetődző: Bajor Tibor.

Szirtesi Attila első gólját szerezte színeinkben.

 

Érdekes mérkőzést játszottunk. Kicsit felfogatott csapattal álltunk fel, az eddigiekhez képest. Noha Bajor Tibor szerint nincs tartalékos csapat, maradéktalanul bízik az eddig kevesebb szerephez jutó játékosaiban is. Ebben a bajnokságban például először kapott lehetőséget a strandfoci válogatott Szacskó László, aki a pénteken megsérült Roma Gábor helyét vette át. Keretünk hosszabb az átlagnál, így létszámban megvoltunk, már csak a minőség volt kérdéses. A héten, Igrici Áronon, kisebb térd műtétet hajtottak végre, így csatár poszton még kevesebb volt a variáció, de akik lehetőséget kaptak, éltek is vele. Egyre érezhetőbb, hogy felvette az NB 3 ritmusát a csapat. Már a kezdés után látni lehetett, hogy egy stabil középcsapat otthonában is képesek vagyunk célratörő játékra. Kis szerencsével már a 14. percben megszerezhettük volna a vezetést, de Pokorádi Dániel beadását követő Bátori Balázs fejest a gyulai kapufa hárította. Csapatunkat Földi Dániel kiválása sem zavarta meg, akit már a 27. percben asztmás roham miatt le kellett cserélni. A hazaiak nem találták játékunk ellenszerét, ami náluk komolyabb helyzetek hiányában, az nálunk gólban mutatkozott meg. A 39. percben Szirtesi Attila már a második meccsén góllal köszönt be az ellenfélnek. A Baja elleni találkozó után újra mi kerültünk előnybe. Akkor sajnos pont nélkül maradtunk, így most nagyobb koncetrációra volt szükség. Már csak azért is, mert ahogy közeledett a találkozó vége egyre nagyobb nyomás alá helyzett minket a Gyula, ráadásul egy kis játékvezetői segítség is érezhető volt a hazai részre. Sajnos a gyulai Wéber találatról nem nézhetünk meg videó felvételt. Jó lenne tudni szabályos volt-e! Mindenestre a  lényegen már az sem változtatna: Döntetlenre végeztünk. Ha nem is hármat, de ezúttal legalább egy egységet sikerült megtartanunk, ami idegenben, főleg a mi helyzetünkben nem rossz eredmény. Egy újabb önbizalom adagot kaptunk és remélhetőleg a Monor elleni rangadón már az első győzelemnek is örülhetünk. 

 

Bajor Tibor (vezetőedző, Maglódi TC): Szerintem egy fegyelmezett, taktikus csapat benyomását keltettük kívülről. A mérkőzés elején Bátori kapufát fejelt, ami megadta az alaphangot a mérkőzésre. A hazaiaknak itt esett le először, hogy ez nem lesz sétagalopp. Az első félidőben két apróbb lehetősége volt a hazai csapatnak, amit sikerült kivédekeznünk. Közben egy másik beadásból Szirtesi Attila, parádés gólt fejelt, amivel mi vezettünk a szünetben. A második félidőben támadgatott a Gyula, de helyzetig nem jutott el. Sajnos volt egy negyedóra, ahol iszonyatosan nyomtak minket, de nem a hazai csapat. Egy les gól lett az eredménye. Megadták így 1-1 lett. Utána rögtön még egy szabadrúgást is rúghatott a Gyula tizenhét méterről, de Szacskó óriásit mentett. A második félidőben ez a két helyzet volt a legveszélyesebb, de ez nem a hazaiak érdeme volt. Itt is szeretném megköszönni a csapat nevében, sérült játékosunknak, Igrici Áronnak és családjának, hogy vendégül láttak minket Gyulán egy vacsorára. A család Gyuláról költözött Pest közelébe, de a rokonság segítségével egy hangulatos étteremben vacsoráztunk a mérkőzés után.

Örül az egy pontnak? Minden arra mutat, hogy a csapat felkészült az első győzelemre. A Monor lehet az első áldozat?

Egyik szemünk sír, a másik nevet. Ez a pont jelenleg sokat nem ér. Mérkőzés előtt többen elfogadták volna a döntetlent, viszont én meglepetést szagoltam a levegőben. Ez benne is volt végig. Ha már kicsit rutinosabban játszottunk volna, nem most állnánk össze, ez a mérkőzés sima 2-0 ás győzelemmel ért volna véget. Viszont most még egy út elején vagyunk, így döntetlen lett. Hasonló mérkőzésen, Szekszárdon kikaptunk, most esélyünk volt mindenre. Most azt mondom előre tekintve, ez akkor érhet sokat, ha a Monor ellen sikerül megszerezni, azt a görcsoldó győzelmet. Az utóbbi három fordulóban már pariban voltunk mindenkivel, így lassan jönni kell a győzelemnek is. Ha játékosok elhiszik, és tudásuk 80-90 %-t adják, akkor el is tudjuk majd érni. Azért ebben a bajnokságban nincsenek csoda csapatok, annak van szerencséje, aki tesz érte!

Történt még egy előrelépés a csapatunknál. A tavalyi bajnokságot tizenhat piros lappal zártuk, tehát átlagban minden második meccset kevesebben fejeztük be. Idén még egyet sem kaptunk. Nagy a fegyelem?

Én még nem látom sajnos a nagy fegyelmet, de alakul. A sok piros lap szerintem inkább abból adódik, ha nincs leedzve rendesen a játékos. A tizenhat piros lap, az nagyon sok. Én nagyon örülök, hogy eddig egy sem volt, úgy érzem, most még nem állnánk készen arra, hogy tíz emberrel nyerni tudjunk, mert még tizenegyen sincs meg az első siker. Ráléptünk egy jó útra, remélem, nem jövünk le az ösvényről. Ha a játékosaimmal még egy kicsit az edzésen a melóra, mind fejben, mind fizikálisan rá tudnánk pakolni, akkor mentálisan is erősödnénk, így a fegyelem még jobb lenne. Szirtesi Attilával nagyot erősödtünk hátul, ő irányítja, segíti szóban is a csapatot. Ez is előre lépés, van vezéregyéniségünk, ami az első öt fordulóban nem volt. Sajnálom, hogy négy-öt forduló előnyt adtunk a mezőnynek, de ez van.

 

További eredmények:

Videoton II. - Monor 0 - 1

Kozármisleny - Szentlőrinc 0 - 0

Baja - SZEOL 0 - 4

Bölcske - Orosháza 1 - 0

REAC - Vác 0 - 3

Szekszárd - Dunaharaszti 3 - 2

U132014.jpg

Partnereink