Maglódi TC - Ózd 2-1

GYENGE JÁTÉKKAL SZEREZTÜNK HÁROM PONTOT

 

 

NB III., Mátra csoport, 13. forduló:

MAGLÓDI TC - ÓZDI FC

 2 - 1 (2 - 1)

Maglód, Kertész Károly Stadion, 100 néző

jv: Dudás S. (Jávorszki Z., Szabó S.)

gólszerző: Lovrencsics B., Pintér A. ill. Berta I.

sárga lap: Bogdán Sz. ill. Mészáros B.

Read More

 

Maglódi TC: Szacskó L. - BOGDÁN SZ., POLYÁK B. (Szőke R. 60p), Németh Zs., VINCZE L. - Lázár L. (Tabányi T. 20p, Salami Ahmed 72p), Budafai G., Weisz T., Jakab D. - PINTÉR A., Lovrencsics B. edző: Baranyai Pál

Ózdi FC: Jakab D. - Sóskúti B. (Mészáros B. 58p), Bihari Gy., BERTA I., ZIMÁNY A. - Kovács B., Máthé G., Betik J (Tóth T. 76p)., Gál F. (Csák K. 53p) - Füleki Cs., NAGY G. vezetőedző: Orlóczki Tibor

 

Régi ismerőst köszönthettünk ma a pályán, ráadásul egyből a kezdőcsapatban. A német munkavállalásból ideiglenes hazatérő Bogdán Szabolcs ugyanis játékra jelenkezett. A mérkőzés elején őt és az utolsó NB 3-as derbiét vezető Dudás Sándort csapatunk vezetői köszöntötték.

Lendületes támadásokkal kezdődött a találkozó. Mindkét oldalon voltak helyzetek és egyáltalán nem lehetett érezni, hogy a sereghajtó ellen játszunk. Az Ózd bátor játékkal kiegyenlítetté tette a mérkőzést a vezetést ennek ellenére mi szereztük meg. A 9. percben egy jobb oldalra ki lőtt labdát Jakab Dávid vett át, majd középre továbbitott. Egy menteni igyekvő ózdi védő talpa alatt átcsússzant a játékszer, éppen Lovrencsics Balázs elé, aki könnyedén rúgta közelről a tehetetlen kapus mellett a hálóba. Megnyugodhattunk volna, hiszen korán vezetést szereztünk, de Ózd nem hagyta annyiban. Bátor és szemre is tetszetős támadásokat vezettek. Mi is próbálkoztunk ugyan gólszerzéssel, de nagy riadalmat nem tudtunk okozni az ellenfél térfelén. A 18. percben egy szabadrúgás centikkel hagyta el a kapunkat, majd egy újabb ózdi lehetőség maradt kihasználatlanul. A 26. percben aztán mégis mi szereztünk újabb gólt. Pintér kiugrása után egyedül vezethette a Jakabra, majd a kifutó kapus mellett okosan a hálóba lőtt. 2-0. Mielőtt könnyedén "hátra dőlhettünk" volna, jött is a válasz. A semmiből... Berta István szaladt el a bal oldalon, majd beadta a labdát, ami szerencsétlen módon utat talált a kapunkba Szacskó László kezei között. Potyagól, a legrosszabbkor. A vendégek egyre inkább felbátorottak, míg mi csak nagy nehezen tudtunk eljutni az ózdi kapuig, akkor sem túl veszélyesen. A félidő vége előtt két nagy helyzettel jelezte a borsodi csapat, hogy pontokat akar szerezni ma. Előbb Szacskó védett hatalmasat, majd a játékvezető köszönhettük meg, hogy nem döntetlennel mehettünk pihenőre. Egy előre vágott labdára kapusunk lépett ki rosszul, nekifutott az ózdi csatárnak és elesett. A támadó a kapunkba lőtte a labdát. Az asszisztens szabálytalanságot látott, ezért a gól visszavonásra került. Köszönjük!

A második játékrészt ott folytatta az Ózd, ahol abbahagyta. Gyors, két érintős játékuknak nem találtuk ellenszerét, tíz percig folyamatos nyomás alatt voltunk, de szerencsére átvészeltük. Az 55. percben Lovrencsics nagy helyzetével "vissza jöttünk" a meccsbe. Innentől a helyzetek száma kiegyenlítődött, de játszani továbbra is csak a vendégek voltak képesek. Körülményesen, sok rossz passzal játszottunk. Baranyai Pál végig üvöltötte a második félidőt, mert szinte semmit nem kapott vissza a csapattól abból, amit kért. A 75. percben Vincze László a gólvonalról mentett, majd a 82. és a 83. percben is ordító helyzetett hagyott ki a vendégcsapat. Hatalmas szerencsénk volt. Ezek után ugyan igéretes helyzetben, a csereként beállt Szőke Róbert is fejelhetett volna egy gólt, de az ő lehetősége is kimaradt. Az utolsó percig izgulni kellett, de végül fellélegezhettünk. Meg van a kötelező három pont, és ezzel a tarsolyban térhetünk téli pihenőre. Örülhetünk, mert egy sokkal jobban játszó csapat ellen tudtunk végül nyerni nagyon gyatra játékkal.


Baranyai Pál (játékos-edző, Maglódi TC): - Nagyon nagy szerencsével tudtunk csak nyerni. Ettől függetlenül gratulálok a csapatnak az őszi szezonhoz.

 

Orlóczki Tibor (vezetőedző, Ózdi FC): - Az az igazság, hogy mióta átvettem a csapatot, mindig jól játszunk gólt mégis képtelenek vagyunk rúgni. Egyszerűen be vagyunk oltva góllövés ellen és hátul mindig hibázunk és gólokat kapunk. Amíg ezt nem tudjuk kiküszöbölni, addig csak kullogni fogunk a többi csapat után.

U13 csapatkep.jpg

Partnereink