KOZÁRMISLENY - MAGLÓDI TC 7 - 2

Bajor Tibor: "Túl őszintén mentünk bele egy végjátékba. Már nem volt elég erőnk mentálisan, fizikálisan ahhoz, hogy fokozzuk a tempót, jött egy hiba, és teljesen összeomlottunk, mert előtte hatalmasat küzdöttünk, hogy visszajöjjünk a meccsbe."

foto: Polgár Ferenc

 

NB III., Közép csoport, 1. forduló:

KOZÁRMISLENY FC - MAGLÓDI TC 7 - 2 (2 - 0)

Kozármisleny, 250 néző

jv: Szommer A. (Illés T., Varga G.)

gólszerző: Cziráki A. (37p, 48p), Tóth A. (68p, 88p), Fellai J. 16p, Várda Á. 84p, Szívós A. (90p), ill. Lukács B. 52p, Bartha Sz. 79p

sárga lap: Reitz M. ill. Gecse M.

Kozármisleny FC: Sólyom Cs. – Várda Á., Fellai J., Erdős S., Szabó M. (Reitz B. 68.) – Fenyvesi O., Nagy E. – Cziráki A. (Szívós A. 86.), Lauer N., Nagy K. (Valkovics D. 8.) – Tóth A. vezetőedző: Németh Zsolt

Read More

Maglódi TC: Roma G. 6 - Bogdán I. 6, Budafai G. 5, Matyó M. 4 (Greskó G. 0, 73. p.), Klujber P. 3 – Bencsik R. 4, Gecse M. 5 (Bartha Sz. 0, 62. p.), Oroszi B. 5, Kardos L. 4 (Pokorádi D. 0, 70.p.) – Horváth M. 5, Lukács B. 6. vezetődző: Bajor Tibor.

foto: kozármislenyfc.hu

 

Tudtuk, hogy nehéz lesz, de azért ekkora különbségre nem számítottunk. A csapatot nem marasztalhatjuk el, hiszen sokáig úgy tűnt nem erre a bajnokságra kell készülnünk. A keret szinte teljesen kicserélődött, kevesebb lett a rutinos játékos és az átlagéletkor is jócskán lecsökkent, ami nem éppen előny a Nemzeti Bajnokság harmadik vonalában. Senki ne temesse, sőt ha lehet bíztassa csapatunkat, mert idővel, ha a gárda összeérik szebb eredményeket is elérhetünk.

 

Németh Zsolt (vezetőedző, Kozármisleny FC): Megérdemelten nyertünk az első bajnoki mérkőzésünket. A hét rúgott gólért dícséret illeti a srácokat, de azt gondolom, hogy nem játszottunk még úgy ahogy azt elvárjuk, tudunk ennél sokkal jobban is futballozni, amire szükség is lesz a későbbiekben. Örülök, hogy a játékosok nem álltak le, a nagyobb vezetés tudatában sem, és becsülettel tették a dolgukat. A hétfői edzésen megbeszéljük a hibákat és megpróbáljuk azokat kijavítani, hogy hétről-hétre jobbak legyünk. (forrás: www.kozármislenyfc.hu)

 

Bajor Tibor (vezetedző, Maglódi TC): Ha a játékosaim képesek lesznek 0-0 nál is úgy futballozni, mint három gólos hátrányban, akkor szép évünk lesz, még a rosszul sikerült szezonkezdet ellenére. Ellenfelünknek az első négy góljánál, mi adtunk gólpasszt, az utolsó öt percben még az egyenlítés után futottunk, így az újabb egyéni baki után, fejben szétesett fiatal csapatunk. A rutintalanságunkhoz hozzá tartozik, sajnos a kezdő tizenegyből tavasszal csak ketten játszottak stabilan ebben az osztályban.

 

Gondolom nem ilyen bemutatkozásra számított?

Felnőtt csapataimnál a bemutatkozásom, eddig tényleg nem sikerült, ez a sor most is folytatódott. Nagyon erős csapatok ellen kellett eddig fél kész csapattal játszani, most sem jött össze. Itt igazából az eredmény, ami megalázó. Hét kapott gólt nem lehet megmagyarázni, vagyis inkább nem illik. Mi felkészülésünk, nem megtervezett volt, ellenfelünké igen, ők Horváth másodosztályú csapattal játszottak nemzetközi mérkőzést, mi a megyei másodosztályú Pereggel…..( ahol több külföldi játszott). Ők heti 8-10 edzéssel készültek, nekünk heti 5 van kiírva és ez szokatlan……. 85 perc alatt volt három tudatos nagy helyzete volt ellenfelünknek, azt kihagyta mégis vezetett 4-2, mert minket hibára kényszerítettek. Fejben, testben nem az ő sebességükön mozogtunk. Hibáinkat kihasználták, majd amikor elhittük, hogy van keresnivalónk a meccsben, kitámadtunk és kivégeztek. Ha nyáron tudunk 2-3 ilyen erős ellenféllel játszani, talán más lett volna.

 

Egy ilyen mélyütés után, hogy lehet felpörgetni a csapatot? Volt-e pozitívuma a találkozónak?

A mélyütés nem ilyen. Több sebből vérző csapatom, sérülések, eltiltások után is helytállt 85 percig, de valamiért 90 percig kellett játszani. Komolyabbra fordítva, a második félidőben volt 40 perc, amit 2-1 re megnyertünk, egy olyan csapat ellen, aki sokkal előrébb tart, mint mi. Kész NB2-es játékosokkal megerősítve. Egy újjá alakuló csapatnál nem szabad egy-egy mérkőzést kivenni, mert sok a fiatal és sajnos hullámzó a teljesítményük. Minden rosszban kell keresni pozitív jeleket. Kiemelhetném több játékos hozzáállását, akik tavaly epizodisták voltak, most kulcsjátékosok lesznek. A mérkőzéshiányt viszont csak mérkőzéssel lehet pótolni, az meg sajnos idő.

 

Nagyon sok a fiatal labdarúgónk. Tulajdonítható a rutintalanságuknak a hét gól, vagy más az oka a vereségnek?

Fiatalok beállása, most erősítést jelentett, mert az eddigiekkel ellentétben csúsztak, másztak. Eddig ezt nem mutatták sem edzésen, sem mérkőzésen, ez is kellemes meglepetése volt a találkozónak. Ha ezt az edzésekre és a többi mérkőzésre is át tudják menteni, akkor nem lesz rossz csapatunk. Összességében, nem fiatal vagy öreg kérdése egy mérkőzés, a csapat játszik. Túl őszintén mentünk bele egy végjátékba. Már nem volt elég erőnk mentálisan, fizikálisan ahhoz, hogy fokozzuk a tempót, jött egy hiba, és teljesen összeomlottunk, mert előtte hatalmasat küzdöttünk, hogy visszajöjjünk a meccsbe. A végére már nem volt erőnk hátrafelé lezárni azokat a területek, amelyeket addig sikerült, így megfutottak minket. 8-10 edzés kontra 3-4-5 db edzés, ennyi.

 

 

További eredmények:

Baja - Bölcske 0 - 2

Vác - Dunaharaszti 3 - 0

Szekszárd - Videoton 1 - 3

REAC - Monor 4 - 2

Dabas - Gyula 5 - 0

Szentlőrinc - Orosháza 3 - 4

ESMTK - SZEOL 4 - 2

U14farsang.jpg

Partnereink