A FELKÉSZÜLÉS MENETE

Bajor Tibor edző nincs egyszerű helyzetben.

A későn született döntés miatt, amely engedélyt adott a számunkra a harmadosztályban való indulásra, számos meghatározó játékosunk a távozás mellett döntött. A szerdai első edzésen, így nem túl sokan tették tiszteletüket. Meglehetősen hiányos jelenleg a keretünk, amelyet mihamarabb minőségi játékosokkal kellene feltöltenünk, ami nem lesz egyszerű feladat, már csak szűkös lehetőségeinket is számba véve.

 

Az alábbiakban Bajor Tiborral, csapatunk új vezetőedzőjével készített rövid interjúnkat olvashatják:

Amikor hozzánk szerződött még a megyei első osztályról volt szó, most mégis az NB III-ban folytathatjuk. Nagy fejtörést okoz a váltás?

Az edzések minőségében nem lesz változás, de a felkészülés menetén mindenképpen változtatnunk kell. A tervezettnél lényegesen többet kell edzenünk és persze a játékoskeretet is meg kell erősíteni, nem csak alulról feltölteni.

 

Mit lehet tudni a futballmúltjáról?

Játékoskarrieremet tekintve a Bp. Honvéd neveltje vagyok, ahol a tartalékcsapatig jutottam, majd több csapatnál is megfordultam, de legjobb eredményeimet az Érd és a Dorog színeiben az NB III-ban értem el. Edzőként van TF-es végzettségem, de természetesen a D, majd B licenszet is elvégeztem. Edzősködni Pécelen kezdtem, ahol előbb az ifjúsági csapatot vezettem bajnoki címre, majd a felnőttel is sikerült a dobogón végeznünk, majd a csapat szintén bajnok lett, igaz az érmet egy apróbb konfliktus miatt már nem vehettem át. Ezután Hernádon egy olyan csapatnál kaptam bizalmat, amely előbbi szezonjában 150 gólt kapva igen szerényen szerepelt, de sikerült őket mind mentálisan, mind taktikailag úgy felkészítenem, hogy a következő két évben már a dobogóért harcoltunk nálunknál tehetősebb csapatok ellen, amit újfent sikernek könyvelek el. Maglóddal kapcsolatban is van élményem, igaz kicsit kellemetlenebb. A Magyar Kupában nem olyan rég összefutottunk és, ha szorosan is, de végül alulmaradtunk. Bár emelt fővel búcsúztunk, hiszen előtte a Tökölt és az Üllőt is sikerült kivernünk. Ez is hatással volt arra, hogy nem tudtunk a dobogón végezni, hiszen egy megyei másodosztályú csapatnál a szerda-szombat ritmus, főleg, ha közben sok a rangadó sokat kivesz a gárdából.

 

Az erősítési tervekről mit lehet tudni?

Miután a megyére készültünk elsősorban tehetséges, NB-s múltat rendelkező fiatalokban gondolkodtam, akik kérdéses, hogy az NB III-ban végül mire lehetnek képesek. Illetve most kuncsorgunk -elnézést a kifejezésért, de hát igen el vagyunk késve - A Puskás Akadémiánál, a Honvédnál és az MTK-nál, hogy minőségi játékosokat szerezzünk. Kapcsolataink vannak, természetesen ezeket igyekszünk kamatoztatni, de az anyagi lehetőségeink igen csak szűkösek, ami behatárolja a lehetőségeinket.

 

Bajor Tibor wikipedia oldalát ITT tekinthetik meg.

 

Első csapatunk heti öt edzéssel és egy, vagy két  edzőmeccsel készül a bajnoki rajtra.

 

Edzőmérkőzéseink (több időpont és helyszín még nem ismert):

Július 19. szombat, Maglód, 17:00 Minitorna: Résztvevő csapatok: Maglódi TC, Pereg SE (Kiskunlacháza megyei II.) Tatabánya (NB III)

Július 23., szerda ?: Ikarus SE (BLSZ) - Maglódi TC

Július 26., szombat, Maglód, 10:00: Maglódi TC - Viadukt SE - Biatorbágy (megyei I.)

Július 30., szerda, Maglód, 18:30: Maglódi TC - III. Kerület (NB III)

Augusztus 2., szombat, Veresegyház, ??:??: Veresegyház (NB III) - Maglódi TC

Augusztus 6., szerda, ?: Maglódi TC - Tápiószecső FC (megyei II.)

Augusztus 9-10: Magyar Kupa 1. forduló (sorsolás július 14., hétfő)

Augusztus 16-17: bajnoki rajt

.

U17TTTT.jpg

Partnereink