Maglódi TC-MTK II. 2-1

Nagy csatában szenzációs győzelem.

NB III., Mátra csoport, 4. forduló:

              

MAGLÓDI TC - MTK HUNGÁRIA II.

2 - 1 (1 - 1)

Maglód, Kertész Károly Stadion, 150 néző

jv: Ducsai J. (Dudás S., Várallyay M. L.)

gólszerző: Tóth F. ill. Jakab D., Szőke R.

sárga lap: Lovrencsics B. ill. Tóth F., Rácz F., Balajti Á., Hajdú Á.Read More

 

Maglódi TC: Kovács B. - Bornemissza I., Szőke R., Polyák B., Bogdán Sz. - Molnár O., Németh Zs. - Jakab D. (Lázár L. 89p), Weisz T., Pintér A. (Csák Zsolt 79p) - Lovrencsics B. (Salami Ahmed 90p) edző: Baranyai Pál

MTK II.: Abu A. - Poór P. (Baki Á. 46p) , Djuric D., Tóth F., Hajdú Á.- Pölöskey Zs., Ladányi T. (Sipos B. 69p), Pál A., Vass P. - Rácz F., Balajti Á. vezetőedző: Teodoru Vaszilisz

Már az első percekben érezni lehetett ma más mérkőzés ígérkezik mint eddig. Nem egy beállt védelmre épülő kontrás csapattal, hanem egy "játszós", győzelemre pályázó ellenféllel találkoztunk. Az MTK sok passzal, labdajáratással igyekezett meglepni bennünket, ami igen hamar góllá is érett a számukra. 

6. perc: Egy jobboldali szögletet követően négy maglódi védő gyűrűjében Tóth Ferenc ugrott a legmagasabbra és vette be fejjel Kovács Balázs kapuját. 0 - 1

Hidegzuhany! Ekkor úgy tűnt az MTK hozza hatgólos átlagát. Szerencsére nem így történt és csapatunk percről-percre bátrabb produkcióval rukkolt elő. Szembetűnő volt a játékosok küzdenitudása. Minden labdáért szinte csúsztak-másztak. Nem a szokott módon, futószalagon jöttek a helyzeteink, de érezhetően koncetráltabbak voltunk, ami a kapu előtt is érvényesült.

17. perc: Pintér András balról ívelt be a kapu elé, ahova érkezett a nem oly régen Barcelonát megjárt Jakab Dávid és mesterien fejelt a hosszú sarokba. 1 - 1

A kék-fehérek érezhetően nem számoltak a kapott találattal, de nem is sokáig keseregtek. Sorozatban vezették a szebbnél szebb támadásokat. Rendre a leshatáron álló csatáraikat próbálták megjátszani, ami vagy lest eredményezett, vagy azt, hogy a gólvonalról kellett felszabadítottunk mint a  25. percben is. Nehéz percek voltak, de megúsztuk újabb bekapott gól nélkül, így döntetlennel vonulhattunk pihenőre.

A második félidőben egy felbátorodott maglódi és egy igencsak tanácstalan Hungária körúti társulattal szembesült a publikum. Sorra vezettük a támadásokat és rúghattuk a szögleteket, persze közben akadt azért nagy helyzet az MTK előtt is, de gólt mégis mi szereztünk.

undefined

 

62. perc: Balodaról végezhetünk el sarokrúgást. Jakab Dávid tekert középre, ahol az elmélázó vendég védők között Szőke Róbert kotorta közelről a hálóba a játékszert. 2 - 1

Először kapott idén két gólt a kék-fehér gárda. Mentek is előre a szépítés és a győzelem érdekében, de a játékukat rengeteg szabálytalanság tarkította. Többször is kemény belépővel akadályozták meg játékosainkat a gyors kontra kivitelezésében. Csapatunk rendkívül egységes játékot produkált. Mindenki szorgos hangya módjára tette a dolgát. A gárda minden tagja küzdött, akart és stabilan betartotta a taktikai feladatát, köztük Bornemissza István, akit a mai napon jobb hátvédként szerepeltett Baranyai Pál edző. Rendkívül precíz és zárt védekezésünk sorra megállította a kék-fehér támadásokat. Egy ízben a szerencse is mellénk állt, amikor a 87. percben a magát tisztára játszó Vass Patrik a bal kapufát találta telibe. Jó volt látni a CSAPATUNKAT. Jó volt hallani a maroknyi, de lelkes közönségünket, aki szívvel-lélekkel buzdított, majd örült a győzelemnek. Nagyon értékes diadalt arattunk ma, ami később még nagyon sokat érhet a számunkra.

Baranyai Pál (edző. Maglódi TC): - Úgy gondolom megérdemelten szereztük meg a három pontot, mert harcoltuk és nagyon jól játszottunk. A védekezésünket maximálisan megoldottuk egy hibát leszámítva, amit ki is használt az MTK, de emelett előre is veszélyesek voltunk főleg pontrúgásokból.

A védekezésünk nagyon stabil volt, mióta gyakoroltátok?

- Most már három hete, hogy gyakortuk a védekezést külön az MTK-ra készülve, úgy néz ki be is jött.

Most fájhat csak igazán a múlt heti fiaskó.

- Igen, fáj, de én tudtam, hogy az a 'tárkányi mérkőzés ilyen lesz, mert nekünk nem fekszik, ha egy olyan pályán kell futbaloznunk, ahol igazából nem is lehet. Most azonban örülök, hogy ezt a csorbát ki javítottuk.

Kit emelnél ki a csapatból?

-  Mindenkit kiemelnék, mindenki jól játszott.

Teodoru Vaszilisz (MTK, edző): - Gratulálok a Maglódnak, teljesen megérdemelten nyertek, mert sokkal agresszívabban játszottak és sokkal jobban akarták a győzelmet mint mi, ezért fejet kell hajtanunk előttük. Csapatomból senkinek a játékát nem tudom ki emelni, mert sajnos olyan jeleket láttam, ami nálunk nem megszokott.

Király József (technikai vezető, Maglódi TC): -  Gratulálok a csapatnak a megérdemelt győzelemhez. Igaz, hogy néhányan hiányoztak az U19 válogatott fellépése miatta az MTK-ból, de azokat nem nyeretlen kétévesek pótolták.

Szerettük volna megszólaltani a mérkőzés megtekintő Garami Józsefet is, de az ő kérésére csakis kizárólag a Teodoru Vaszilisz edzőt kérdezhettük.

-

U14masodik.jpg

Partnereink