PINTÉR ÉS TATAI AZ ELSŐ KÉT ÉRKEZŐ

Pintér András és Tatai Tamás

A Dabas-Gyónhoz távozó Bonica Sebastian után immár két érkezőről is hírt tudunk adni.

Biztossá vált, hogy nálunk folytatja pályafutását korábbi játékosunk Pintér András, akivel támadósorunk erősödhet jelentősen. A gólveszélyes támadó a megyei első osztályba most felkerülő Felsőpakony csapatától érkezik hozzánk. Ugyancsak a mi játékosunk lett a 18 éves ballábas szélső Tatai Tamás, aki az Újpesti TE mezét cserélte a miénkre. Tamás már futsal felnőtt, illetve utánpótlás együttesünkben is bizonyította tehetségét. Időközben az is kiderült, hogy a télen érkezett Kürti Zsolt távozik a csapatunktól, az NB 3-as Bicske gárdájában folytatja.

Szerdán lejátszotta első felkészülési mérkőzését is felnőtt együttesünk.

A másodosztályban szereplő, nyáron jelentős erősítéseket eszközlő Örkény együttese ellen sajnos 5-2-es vereséget szenvedtünk. A találkozó elején Rajz révén gólt szereztünk, majd három "ajtó-ablak" helyzetet kihagytunk, amit jócskán, öt góllal büntetett ellenfelünk. A második félidőre fáradó riválisunktól gólt már nem kaptunk, a próbajátékos Zámbó révén viszont kozmetikázni tudtunk a végeredményen. Érdekesség, hogy tavaly nyáron is volt egy rövidzárlatunk az ellenük vívott találkozón. Akkor 4-0-ás vezetésünk után csak nagy nehezen tudtunk nyerni 6-5-re.

 

Kopunovics Goran (vezetőedző): Nagyon köszönöm az Örkénynek, hogy öt gólt rúgott nekünk. Kellett nekünk ez a vereség, hogy tudjuk miért kell dolgoznunk. A Maglódi TC-t nem hat-hét játékos képviseli, hanem mindenki, aki pályára lép. Nem tűröm el azt, ha valaki nem veszi komolyan a feladát, nem teljes odaadással küzd. Senki nem hozhat szégyent a csapatára, amelyben játszik. Már mondtam korábban: nálam nincs barátságos mérkőzés. Minden találkozót komolyan veszek, és egy ilyen felkészülés összecsapáson ki tudja játszani magát bárki a keretből. Csak másfél hete kezdtünk el dolgozni, előtte három hónapig nem hogy edzés nem volt, labdát sem láttunk. Ezután pedig még keményebben kell dolgoznunk a sikerért! 

 

Szerda délelőtt az is eldőlt, hogy mely csapatok alkotják a megyei első osztály 2020/2021-es mezőnyét. Az előző bajnoksághoz képest alacsonyabb osztályban szerepel majd a Törökbálint, a Szentendre és a Nagykőrös, míg az ő helyüket az harmadosztályból kieső Dunaharaszti, illetve a megye kettőből felkért Felsőpakony és Budakalász foglalja el.

A Magyar Kupa Pest megyei ágának sorsolása is megtörtént, ahol már az első fordulóban mindjárt nehéz ellenféllel, a Gödöllő együttesével találkozunk augusztus első hétvégéjén.

 

következő mérkőzés:

július 18., szombat 10:00:

MAGLÓDI TC - GÁZGYÁR (BLSZ I. o.)

Maglód, Kertész Károly Stadion

 

U7.jpg

Partnereink