VECSÉS - MAGLÓDI TC 0 - 1

Első csapatunk első osztályú tagságunk magtartása érdekében fantasztikus sorozatot produkált melynek eredményeképpen, nagyon kiélezett harcban végül a 12. helyen végeztünk. Mindent elmondó adat, hogy míg az első 25 mérkőzésen ötször nyertünk, addig az utolsó öt találkozón négyszer. Ráadásul mindegyik győzelmünk ki-ki mérkőzés volt, hiszen a Felsőpakony, Tápiószecső, Tököl is az "életéért harcolt", míg a nagyon motivált Vecsés a harmadik helyet szerette volna megkaparintani. Utóbbi ellen játszottuk utolsó meccsünket, ahol a 33. percben Kőbányai Richárd szemfüles gólja a három pont sorsáról döntött. Miután a Dunaharaszti a 94. percben kivívta harmadosztályú tagságát a bajnok Ajka ellen, így alapvetően kettő csapat, a Felsőpakony és a Tápiószecső búcsúzott. További kiesők lehetnek még, ha például a Dabas-Gyón elbukik az NB III-ért lejátszandó csatáiban, illetve ha valamelyik országos bajnokságra jogot szerzett együttes csak Pest megyei pontvadászatban szeretne indulni, de a 12. hely igen biztonságosnak tűnik ebből a szempontból is. Tehát a 2019/2020-as szezonban is a megyei elit ligával kalkulálhatunk a legnagyobb valószínűséggel.

Pest megyei I. osztály, 30. forduló:

VECSÉS FC - MAGLÓDI TC 1 - 0 (0 - 0)

Vecsés, 100 néző

jv: Fodor Zs. (Deme R., Molnár L.)

gól: Kőbányai R.

sárga lap: Puskás Á., Csiszár Gy., Dévai Cs., Nyéki M. ill. Borsos G., Németh Zs., Számpor E.

kiállítva: Haraszkó S. a 88. percben ill. Vincze L. a 88. percben

Read More

Vecsés: Komora L. - Puskás Á., Csiszár R. (Kaiser L. 72p), Radnai Gy., Koziorowski R., Ablonczy G. (Nádasdi K. 64p), Dévai Cs., Nyéki M., Haraszkó S., Halmos R. (Pokorási D. 64p), Tamás D. (Kemény N. 77p) edző: Vincze Gábor

Maglódi TC: Bene M. - Thurzó M. (Magyar T. 84p), Vasas A., Kourdakis P., Molnár O., Borsos G., Németh Zs., Németh R., Vincze L., Kőbányai R. (Poncok Cs. 80p), Számpor E. vezetőedző: Kopunovics Goran

Kopunovics Goran (vezetőedző, Maglódi TC): Negyven nappal ezelőtt azért vállaltam el a feladatot, mert korábban nagyon szép időszakot töltöttem a klubnál, és rendkívül tisztelem az egyesületet, illetve a vezetőket. Nagyon rossz volt azzal szembesülni, hogy milyen nehéz helyzetbe került a csapat, és én mindenképpen segíteni szerettem volna. A Szentendre elleni találkozóról ne beszéljünk, hiszen egy edzéssel a hátam mögött, ott csodát tenni nem lehetett. Azt követően viszont hamar kiderült, hogy ebben a gárdában sokkal több van mint az akkori helyezése mutatta. Az együttes minden tagja nyitott volt a személyemre és a követelményeimre, vagyis a rendre, munkára, fegyelemre és tiszteletre, ami persze oda-vissza igaz. Voltak nehéz időszakok, de összességében nagyon sokat fejlődtek a játékosok mentális értelemben. Eleinte sulykolni kellett beléjük, ám végül mind el is hitték hogy meglehet a cél, és rendkívül sokat tettek is a bennmaradásért. Tisztán és becsülettel értük a célunkat, nem sumákoltunk, az nem vezet sehova. A tegnapi Vecsés is extrán motivált volt, hagy ne részletezzem miért. Nagyon mentek, nagyon akartak nyerni, mégis nekünk sikerült! Nagyon pozitívan tudom tudom értékelni az elmúlt öt mérkőzést, nagyon büszke vagyok a srácokra, akik keményen dolgozták végig az elmúlt időszakot! Köszönöm mindenkinek a munkáját, nagyon jó ezzel a társasággal dolgozni, minden percét élveztem. Ez a klub sokkal többre érdemes, nem a kiesés ellen kellene harcolnia.

A folytatásról esett szó a tegnapi ünneplés alkalmával?

Rólam tudvalevő, hogy leginkább a rossz tapasztalataim kapcsán elsősorban külföldi munkában gondolkozom, de itt Maglódon annyira jól érzem magam, hogy szívesen maradék. Ezzel kapcsolatban fogunk is egyeztetni a vezetőséggel, de le kell szögeznem, hogy csakis a munkában hiszek. Csak úgy vállalom, ha mindenki becsületes és keményen dolgozik. Meghatározott célok kellenek, nem csak a biztos bennmaradás. Szeretném, ha együtt maradna a gárda, mert egy-két játékossal kiegészítve ennek a csapatnak az első hatban van a helye. Olyan célokat kell meghatározni, aminek feltételeit biztosítani lehet, majd azt követően mindkinek becsületesen kell dolgoznia az elvárt teljesítmény eléréséért!

U15maglod.jpg

Partnereink