MAGLÓDI TC-BAJAI LSE 1 - 4

ESÉLYÜNK SEM VOLT A GYŐZELEMRE!

A Baja a játék minden elemében felülmúlt minket és megérdemelten szerezték meg a három pontot.

 

NB III., Közép csoport, 7. forduló:

MAGLÓDI TC - BAJAI LSE

 1 - 4 (1 - 2)

Maglód, Kertész Károly Stadion, 100 néző

jv: Papp Á. (Dr. Bede T., Szeles K.)

gólszerző: Princz G. 5p (öngól) ill. Faller A. 33p, Szentgyörgyi Á. 35p, Illés D. 89p, Hajnal G. 91p

sárga lap: Turcsik T., Kirchner K., Illés D.

piros lap: Prókai P. 85p (második sárga lap), Szacskó L. 91p (dulakodásért)

Maglódi TC: Szacskó L. - Bornemissza I., Szőke R., Prókai P., Murinai B. - Bencsik R., Budafai G., Lukács Á., Krekács T. (Rudolf K. 59p) - Kántor N. (Rakita G. 46p), Pintér A. (Baranyai P. 70p) játékos-edző: Baranyai Pál

Read More

Bajai LSE:  Trepák A. -  Szilasi M., Zsók J., Hajnal G., Szentgyörgyi Á. - Despotovic V. (Turi I. 83p), Princz G., Turcsik T., Faller A. (Illés D. 66p) - Kiss A., Kirchner K. (Balázs D. 91p) edzők: Zsók József és Nagy Előd

A továbbra is rengeteg hiányzót nélkülöző csapatunk a győzelem reményében lépett pályára a mai napon a tabellán mögöttünk álló Baja csapatával szemben, akik hétközi edzőcserét követően újult erővel érkeztek hozzánk. A találkozó első helyzete a vendégek előtt adódott, de Szacskó László bravúrral védett. Ugyan ezzel kicsit ránk ijesztettek, de hamarosan mégis mi örülhettünk, hiszen az ötödik percben egy formás támadást követően Pintér passzolt ki a baloldalra Krekácshoz, aki becenterezte a labdát Bornemissza elé, de a menteni igyekvő Princz Gilbert megelőzte és a saját kapujába lőtte a labdát. Ezzel ismét, ebben a bajnokságban immár hatodszor mi szereztük a mérkőzés első gólját. A lendületes folytatás azonban elmaradt. A Baja nem esett össze. Folyamatosan átvették a mérkőzés irányítását. Nagyon szervezetten védekeztek, lezárták előttünk a területeket, rengeteg labdát szereztek a középpályán, igaz ehhez kellettünk mi is, ugyanis rengeteg labdát eladtunk. A bajai mezőnyfölény eleinte nem mutatkozott meg helyzetekbem, de ahogy teltek a percek egyre közelebb kerültek a kapunkhoz. Fél óra elteltével egy jobb és egy baloldali támadásuk végül egy-egy gólt eredményezett a számukra. Faller és Szentgyörgyi két percen belül szerzett góljai minket demoralizált, míg a vendégeinkbe még nagyobb lelkesedést öntött. Innentől kezdve viszont nekünk kellett volna többet támadnunk, de ez nem igazán akart összejönni, sőt a félidő előtt két perccel Turcsik fejelt a keresztlécre a tehetetlen védőink között.

A szünet után úgy tűnt használt Baranyai Pál félidei fejmosása, igaz ez nem helyzetekben, hanem csak kiegyenlítetebb mezőnyjátékban mutatkozott meg. Szomorú ezt leírni, de teljesen veszélytelenek voltunk Trepák kapujára. Erőlködtünk, erőlködtünk, de az érezhetően nagyon magabiztos vendégek, rendkívül szervezetten védekeztek továbbra is, így csak néhány távoli szabadrúgásunk után érhetett hozzá különösebb izgalom nélkül a vendég cerberus, míg nálunk többször Szacskó bravúrokra volt szükség. És ha még nem lenne elég bajunk, még meg is fogyatkoztunk. Prókai ígéretes helyzetben húzott vissza egy bajai támadót, amiért megkapta második sárgáját. Nem sokkal ezután egy vendég kontra után Illés talált a kapunkba. Majd a ráadásban hasonló koreográfia végén Hajnal mattolta Szacskót, akit a vendégek fel is cukkoltak kicsit. Ezt kapusunk nem bírta cérnával és neki ment az őt sértegető játékosnak, ami után tömegjelenet alakult ki, végül Szacskó is mehetett zuhanyozni. Összefoglalva: Egy nagyon lendületes, jól játszó Bajától megérdemelt vereséget szenvedtük, ráadásul a következő fordulókra a két kiállítás miatt még tartalékosabban vagyunk kénytelenek kiállni. Jó lenne mihamarabb kimásznunk a gödörből, nehogy mégjobban leszakadjunk a középmezőnytől.

 

Baranyai Pál (játékos-edző, Maglódi TC): - Megérdemelten nyert a Baja.

 

Zsók József (játékos-edző, Bajai LSE): - Nagyon jót tett az önbizalmunknak a hétközi kupameccs, ahol hátrányból sikerült fordítanunk. Talán ennek hatására sikerült ma egy szép győzelmet aratnunk. Sok helyzetet kidolgoztunk, míg a Maglód, akikről tudtuk hogy jelen pillanatban nagyon tartalékosak, szinte komolyabb lehetőség nélkül csak egy öngólból tudtak a hálónkba találni. Számunkra kulcsfontosságú volt ez a meccs, mert meg kell indulnunk felfelé a tabellán. Ma végre minden sikerült a számunkra és megérdemelt győzelmet arattunk. Remélem ez a fiatal csapatunkat kellő önbizalommal fogja felvértezni és elkezdjük gyűjtögetni a pontokat.

 

További eredmények:

RKSK - Gyula 3-1

Monor - BP. Honvéd II. 1-2

Komló - Szekszárd 0-1

Orosháza - Dunaharaszti 1-1

Szeged - Videoton II. 1-1

Bölcske - Soroksár 2-2

ESMTK - Dabas 2-3

 

U15maglod.jpg

Partnereink