HERÉDI ATTILA ÉRTÉKELŐJE

fotó:valogatott.blog.hu

Csapatunk vezetőedzője, Herédi Attila értékelte felnőtt együttesünk őszi szezonját. A korábbi válogatott labdarúgó arról beszélt, hogy dobogóra várja csapatunkat és senkivel nem cserélné el a maglódi közösséget. Azt is megtudhatják miért nem tudott minden mérkőzésünkön ott lenni.

Hogyan értékelné az őszi szezont?

Bennem inkább csalódottság van, mint öröm, hiszen volt több olyan vesztes meccsünk, ahol úgy érzem három pontot hagytunk elveszni. Gondoljunk csak az első két fordulóra, ahol Szacskó László hiánya érzékenyen érintette a csapatot, vagy a Csomád elleni találkozóra, ahol a fegyelmezetlenségeinknek köszönhetjük, hogy egy szerényebb játékerőt képviselő csapattól kaptunk ki, amely aztán kihatással volt a következő, Vecsés elleni találkozónkra is. Az utolsó fordulóban pedig 2-0-ra és 3-2-re is vezettünk mégis kikaptunk a Dabas-Gyóntól. Több olyan találkozó is van tehát, amely könnyedén alakulhatott volna másképp is és akkor most a dobogón telelhetnénk. A mezőnyt és a keretünket ismerve, úgy gondolom, hogy nekünk mindenképpen előrébb lenne a helyünk és feltett szándékunk, hogy a bajnokság végére oda érjünk a dobogóra. Vannak komolyabb háttérrel rendelkező, nagyobb célokért küzdő alakulatok, mint a Vecsés, vagy a Dabas, de nekünk senkivel szemben nem kellett, vagy kell feltett kézzel felmennünk a pályára, mert többre vagyunk hivatottak. Nem győzőm hangsúlyozni: csakis kizárólag, akkor lennék elégedett, ha a bajnokságot a dobogón fejeznénk be.

 

Sok új játékos érkezett, akiknek a nagy része fiatal, mégis hamar beilleszkedtek és az együttes húzóembereivé váltak. Gondoljunk csak Pápai Dánielre, vagy az összes találkozón pályára lépő Albirtra.

Azokat a játékosokat, akiket ide igazoltam, a korábbi váci utánpótlásban töltött időszakomban ismertem meg. Mind a játéktudásuk, mind a mentalitásuk példaértékű, így tudtam, hogy mindenképpen erősségei lesznek csapatunknak is. Úgy érzem közülük senki nem okozott csalódást. Pápai Daniról köztudott, hogy érettebb gondolkodású labdarúgó, aki könnyebben tudta felvenni a felnőtt bajnokság ritmusát. Albirt Matyi ugyan nem a váci, hanem a debreceni utánpótlás-nevelésből érkezett, de róla is kellő információval rendelkeztem, csupa jót hallottunk róla, így le is igazoltuk. Ami többi „váci” fiatalt, vagyis Lamit, Ondrikot és Schirillát illeti, nekik ugyan volt lemaradásuk, utóbbi például egy súlyos sérülésből tért vissza, de azt gondolom ők is jól beilleszkedtek és hasznos tagjai lettek a csapatnak, amit a tavasszal tovább kamatoztathatunk, hiszen van bennük potenciál bőven. Ami nagyon fontos, hogy az idősebb játékosok is elfogadták őket, ami egy egységes jó csapat alapja. Én most is azt mondom, hogy ezt a maglódi közösséget sem a Dabasra, sem a Vecsésre nem cserélném el!

 

Nyáron sok kritikával illette a maglódi fiatalokat. Történt előrelépés velük kapcsolatban?

Úgy gondolom, hogy Greskó Gábor futballtudása megkérdőjelezhetetlen. Ő végre fejben is kezd letisztulni és egyre inkább próbál sportemberként viselkedni. Ha továbbra is így fejlődik nagy erőssége lehet a csapatunknak. Bíró Tamás nagyon sokat fejlődött. Az, hogy a felnőttel edzhet napról-napra, az, hogy minden edzésen ott van, szemmel láthatóan nagyon sokat dob a teljesítményén, ez idővel több játéklehetőséget eredményezhet a számára. Nagy Csabival is hasonlóan elégedett vagyok, igaz tudjuk, hogy a kapusok esetében más a helyzet. Jelenleg még nem tart ott, hogy stabil kezdő legyen, ráadásul Szacskó László személyében nagyon erős riválisa van, de ettől függetlenül keményen készül, külön edzésekre is jár, emellett mindig lehet rá számítani. A jövőben természetesen ez is kamatozni fog a csapat és az ő számára is.

 

Várható változás a keretben?

Korai még erről beszélni. Szeretnénk egyben tartani a keretet, bár tudom, hogy például Pápai Dánielnek lehetne más lehetősége is, de úgy hiszem, ha nem jelentkezik érte egy NB II-es csapat, akkor tavasszal még nálunk marad. Tervezünk erősítést is. A nehéz helyzetbe kerülő nagykátai csapatban van két-három olyan kaliberű játékos, aki keretünkbe illene. Velük próbáljuk majd felvenni a kapcsolatot, mert ugyan húszas kerettel dolgoztunk, de azt látni kell, hogy sok esetben négy-öt játékos is hiányzott sérülés, eltiltás, vagy egyéb okok miatt, így mindenképpen stabilizálnunk kell a keretet, ha céljainkat el akarjuk érni.

 

Visszatérve a bajnoksághoz. Milyennek érzi a bajnokság színvonalát? Eddig magasabb osztályokban NB 1-ben, NB 2-ben tevékenykedett, milyen a Pest megyei első osztály, akár csak az NB III-hoz viszonyítva?

Nem sokkal gyengébb, mint az NB 3. Sok csapat van, amely játszani akarja a labdarúgást és ez megemeli a színvonalat. Természetesen itt, ami nehézkesebb, gondolom minden, vagy legalábbis sok csapat számára az a késő őszi időszak, amikor a korai sötétedés miatt már szerényebb edzésmunkát lehet végezni. Nekünk ez sok problémát okozott, ezért, ha mondhatom így, a bajnokság vége számunkra az időhúzással telt. Kevesebb edzést tudtunk tartani, amiből jó, ha egy volt, amin érdemi munkát tudtunk végezni, így nagyon nehéz volt motiválni, tűzben tartani csapatot. Nem csoda, hogy a hétvégi teljesítményünk is visszaesett, igaz tudjuk ez az amatőr foci velejárója.

 

Sokan találgatnak, miért nem tud a csapat minden meccsén ott lenni. Lebbentsük fel a fátylat?

Ez nem titok, vagy olyan dolog, amiről ne lehetne beszélni. Én, mint volt válogatott és NB 1-es labdarúgó, kaptam a Magyar Labdarúgó Szövetségtől egy olyan felkérést miszerint szövetségi ellenőrként foglalkoztatnának. Ez az jelenti, hogy a hétvégi fordulókban, az első osztálytól a harmadosztályig különböző találkozókra delegálnak és ott az ellenőri teendőket végzem el. Ez néhány esetben ütközik a csapatunk mérkőzéseivel, így néhány találkozón nem tudtam megjelenni. Ezért próbáltunk úgy egyeztetni Weisz Tamással pályaedzőmmel, akiben maximálisan megbízom, hogy ha én nem is, de ő mindenféleképpen a csapat mellett lehessen. Mivel az országos összecsapások nagy része szombaton van, teszek majd rá javaslatot, hogy a tavaszi szezonban a hazai meccseinket vasárnap játszunk, így lényegesen kevesebb ütközés lenne és sokkal több találkozón ott lehetnék majd a csapattal.

 

Mikor kezdődik majd a felkészülés?

Január 12-én, kedden találkozunk először és egy hét hetes felkészülést követően február utolsó hétvégéjén kezdődik majd a bajnokság. Terveink szerint egy műfüves bajnokságban is szeretnék elindulni, így az edzőmérkőzéseink is meg lennének oldva. Addig is mindenkinek jó pihenést és kellemes ünnepeket kívánok!

U132014.jpg

Partnereink