MAGLÓDI TC - PILISI LK 3 - 0

STABIL VÉDEKEZÉS ÉS RAGYOGÓ HELYZETKIHASZNÁLÁS

Pest megyei I. osztály, 12. forduló:

MAGLÓDI TC - PILISI LK-LEGENDA SPORT 3 - 0 (2 - 0)

Maglód, Kertész Károly Stadion, 200 néző

jv: Tamási P. (ifj. Hajdú G., Szemerczki E.)

gól: Budafai G. 16p, Lami I. 42p., Ondrik B. 56p

sárga lap: Budafai G., Albirt M. ill. Gerebenics R., Bán Zs., Csáki N.

Read More

Maglódi TC: Nagy Cs. - Németh Zs., Pápai D., Molnár O., Albirt M., Rajz M., Budafai G. (Greskó G. 84p), Lami I. (Bíró T. 90p), Schirilla Gy. (Számpor E. 84p), Ondrik B. (Vincze L. 66p), Lukács B. (Gál J. 58p) vezetődző: Herédi Attila

Pilisi LK: Fűz E. - Halgas I., Csáki N., Jenei O., Üres-Farkas B., Molnár Á., Csikós F. (Szabó Á. 75p), Bán Zs., Kinder L. (Kurucsai M. 50p), Sáran T. (Máté R. 84p), Gerebenics N. játékos-edző: Kurucsai Milán

Lami István gólt lőtt, majd harcosságával egy újabbat készített elő, amivel el is dőlt a találkozó.

Az elmúlt nyolc fordulóban veretlen, tehát jó szériában lévő Pilis csapatát fogadtuk szombat délután, amire, köszönhetően a sok vendégszurkolónak is, igen nagy volt az érdeklődés.

A találkozó első percei szokás szerint az ismerkedés időszaka volt, amelynek a végén egy lendületes vendégtámadás után a kapunk elé érkezett egy pilisi csatár, aki Németh Zsolt szorításában a labdára lépve elesett. A játékvezető - nagyon helyesen - tovább engedte a játékot, majd a reklamáló Gerebenicset sárga lappal figyelmeztette. Az eset azért lényeges, mert ezután a pilisi játékosok többet foglakoztak a bírókkal, mint a játékkal, ami a mi malmunkra a hajtotta vizet. Csapatunk magabiztos játéka a találkozó elejétől érezhető volt. Megbecsültük, nem szórtuk el a labdákat, ami igen hamar meghozta a gyümölcsét. A 16. percben Schirilla ugyan furcsán találta el a labdát, de az Molnár Ottó elé került, ő Budafai elé tálalt, aki góllal fejezte be akciónkat. 1-0. Vezetésünk megszerzése után kicsit visszább álltunk. A Pilis erőltette ugyan a támadásokat, de a védelmünk nagyon stabilan állt a lábán, nem volt rés az alakzatban, így Nagy Csaba védéseire nem is volt szükség. A 42. percben aztán tovább növelhettünk előnyünket. Lukács Bálint kapott ragyogó indítást a jobb oldalon. Egy védő kiséretében betört a tizenhatosra, ahol szorongatott helyzetben kapura lőtt. A labda a felsőlécről lepattanva az üresen érkező Lami István elé került, aki három méterről az üres kapuba passzolt. 2-0. A szünetre tehát megnyugtatónak tűnő két gólos előnnyel vonulhattunk.

Annyira sikerült megnyugodnunk, hogy a Pilis kicsit ránk is ijesztett. A második félidő első percében egy jobboldali vendég akció után a bal kapufánkon csattant a játékszer, de szerencsére onnan kifelé pattanva megúsztuk kapott gól nélkül. Ezzel jó időre el is lőtte puskaporát a Pilis, hiszen ezután jó húsz percig komolyabb helyzetük nem is akadt. Nem úgy nekünk. Az 56. percben egy már elveszettnek tűnő labdát szerzett vissza Lami, majd be emelte az érkező Ondrik elé, aki a hosszút kilőve megszerezte harmadik gólunkat, igaz ehhez kellett az is, hogy egy pilisi védő letarolta a menteni igyekvő kapust, Fűz Endrét. 3-0. Néhány perc múltán a csereként beálló Vincze próbálkozott egy ballábas lövéssel, de kísérlete centikkel elkerülte a pilisi kaput. Az első nagyobb Nagy Csaba védésre 70 percet kellett várni, amit még egy parádés védés követett. Összességében nagy nyomás alá nem helyeztük a vendégek kapuját, de helyzeteinkkel jól sáfárkodtunk, míg a vendégeink is több támadást vezettek ugyan, de a mai napon ismét nagyon stabilnak bizonyuló védelmünk és kapusunk Nagy Csaba nem engedélyezett gólt a Pilisnek, ezért megérdemelt három ponttal gazdagodtunk.


Weisz Tamás (edző, Maglódi TC, Herédi Attila távollétéban): Első sorban gratulálnék a csapatnak, hiszen a számunkra szerencsétlenül alakuló előző két fordulót feledtetve magabiztos győzelmet aratott. Ismét jól működött csapatunk hátsó alakzata, amelynek köszönhetően kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést, amihez gratulálok nekik, illetve a kapuban álló Nagy Csabának is. A csapatjáték a találkozó első felében ugyan kicsit akadozott, de a vezető gólunk után már annyira feljavultunk, hogy úgy éreztem, hogy ellenfelünk ma képtelen lesz bevenni a kapunkat, ami be is igazolódott. Labdabirtoklásban is ellenfelünk fölé nőttünk, csereéink is jól szálltak be a találkozóba, így minden tekintetben rászolgáltunk a három pontra.

U13 csapatkep.jpg

Partnereink