OROSHÁZA - MAGLÓDI TC 0 - 0

MEGLEPETÉST IS OKOZHATOTT VOLNA CSAPATUNK, DE ISMÉT CSAK EGY PONTTAL GAZDAGODTUNK.

undefined

NB III., Közép csoport, 10. forduló:

OROSHÁZA FC - MAGLÓDI TC 0 - 0

Orosháza, 150 néző

jv: Czékus S. /8/ (Mohos M., Zsákai M.)

sárga lap: Tóth I., Szabó N., Fülöp T. ill. Molnár O., Bátori B., Greskó G.

Orosháza FC: Bordás D. - Medvegy Á., Tóth I., Makra Zs., Szabó N., Végh A. (Ferenczi M. 79p), Fülöp T. (Lovas T. 87p), Bozsóki D., Libor G. (Füredi Sz. 65p), Styecz M., Szélpál T. vezetőedző: Kvasznovszky József

Maglódi TC: Szacskó L. 8 - Németh Zs. 7, Budafai G. 6, Klujber P. 6, Molnár O. 8, Bencsik R. 4 (Lukács Á. 4 62p), Bátori B. 6, Horváth M. 5, Bartha Sz. 6 (Sebők D. - 89p), Greskó G. 6, Földi D. 5 (Vincze L. 5 66p) vezetőedző: Bajor Tibor

Nem a legjobb előjelekkel vártuk a találkozót, hiszen Bajor Tibor edzőnek több játékosát is nélkülöznie kellett. Lukács Bálint, Kardos László, Szirtesi Attila, Igrici Áron, Bornemissza István, Roma Gábor, Oroszi Benjámin, Bogdán Szabolcs és az eltiltott Matyó Máté sem tarthatott a csapattal. Ellenben a másfél év után újra pályáralápett színeinkben a védő Molnár Ottó, akivel tovább erősödtünk. Csapatunk küzdelmes mérkőzésen döntetlenre végzett az Orosháza vendégeként, noha gólt megint nem sikerült szereznünk, viszont mi sem kaptunk, hála Szacskó Lászlónak, aki több hazai próbálkozáson kívül a 60. percben büntetőt is hárítani tudott. A csattanó azonban a lábunkban maradt. Az utolsó minutumban Lukács Ádám hatalmas ziccerben nem tudta bevenni Bordás kapuját. A mérkőzés 89. percében első NB III-as mérkőzésén csereként lépett pályára Sebők Dániel.

 

Képek a mérkőzésről ITT.

Az onlajnok.com tudósítása: http://www.onlajnok.com/match/index/date/2014-10-18/id/124880

Kvaszovszky József (vezetőedző, Videoton II.): Hiába támadtuk végig a mérkőzést, az utolsó passzok és a helyzetek értékesítése nem sikerült.. (nyilatkozat forrása: http://oroshazafc.gportal.hu )

Bajor Tibor (vezetőedző, Maglódi TC): Az első tíz percben két nagy gólszerzési lehetőségünk is volt, sajnos kimaradt így nem végeztük ki ellenfelünket. Más csapat mosolyogva megköszönte volna a lehetőséget és sétagaloppban le is hozta volna. A mérkőzés összképét nézve nekünk négy nagy gólszerzési lehetőségünk volt akcióból, míg ellenfelünknek, csak egy, abból lett a 11-es. 92.percben lett volna a slusszpoén, de jobban meglepődtünk, hogy helyzetbe kerültünk, mint az ellenfelünk. Hazafelé úton már arra gondoltam, lehet hívni, kéne egy boszorkányt, hogy levegye a rontást támadóinkról. Edzéseken gyakoroljuk, jó százalékban sikerül is, de az edzés, nem mérkőzés.

 

Úgy tűnik a védekezés már rendben van, már csak az a fránya gól hiányzik...

Én két részre bontanám eddigi szereplésünket. kétszer öt mérkőzésre. Az első öt mérkőzésen nem volt középső védőnk. Sok mindenkit kipróbáltunk, de nem állt össze. Akkor még voltak előre helyzeteink, viszont sokat kaptunk, ez elvette az önbizalmat. Sajnos itt adtunk öt mérkőzésnyi előnyt a mezőnynek. A mi célkitűzéseinkhez képest, ez luxus volt. A második öt mérkőzésen már négy döntetlen és a Videoton elleni zakó. Itt már nem posztidegen játékosok játszottak, a védelemben, mindjárt másképpen néztünk ki. Annyit fejlődtünk, hogy most már van hét játékosunk, aki a helyén játszik, és megüti ezt a szintet. Előre felé viszont az első győzelem lehet a görcsoldó, mert akkor a támadók újra hinni fognak. A csatároknak kell a sikerélmény, akkor tudnak jól dönteni. Ez kortól független, a legrutinosabb támadónak is, ha elmegy az önbizalma, akkor képes a gólvonalról is kihagyni, a fiatalnál ez, még hatványozottabban igaz.

 

Nyerhettünk volna, ha nincs ennyi hiányzónk? Gondolom nagyobb lett volna a variációs lehetőség. A másfél év után visszatérő Molnár Ottó játékával elégedett volt?

Nyerhettünk volna, sőt nyerni is kellett volna. Igazából nem voltunk tartalékosak, egy csapatot 20-25 játékos alkot. Nálunk nagyon kicsik a különbségek. Mérkőzés előtt Szirtesi Attila kiválása miatt aggódhattunk, de Molnár Ottó kiválóan helyettesítette. Keményen, jól focizott. Akaratereje átsegítette a fizikális holtpontjain, mert csak két hete edz velünk rendesen. A múltjából adódóan viszont, arra gondoltam, hogy egy meccset 27 évesen szinte edzés nélkül is le lehet hozni. Ottó mentálisan is egy jó játékos, így megoldotta a feladatott. A fiataloknak mindig mesélem, hogy az első benyomás egy játékosról mennyire fontos. Így kell egy belépőt megtartani. Több sérültből, a másik hiányzónk Lukács Bálint volt, aki rendszeresen játszik, de a többiek is fontos láncszemei a csapatnak, csak eddig kevesebb szerepet kaptak. Ha Földi Dani a két helyzetéből egyet berúg, akkor nyerünk, mindkettő 0-0 volt az első félidőben. Az első gól, gólhelyzet fontossága egy ilyen jellegű mérkőzésen mindig kettős jelentőségű. Nem rúgta be a fiatal támadó, így jön a szokásos újságírói kérdés, hogy van a sérült. Továbbra is azt mondom, előrefelé egyelőre kicsit vékonyak vagyunk, pedig több játékos is lehetőséget kapott már. A következő öt mérkőzésen azt tűztem ki célul, megtalálni a csapat elejét. Ha nem találjuk meg, akkor oda játékosokat kell feltétlenül igazolni, olyat, akik pontokat tudnak hozni, mérkőzést képesek eldönteni, mert a védelem már képes hozni egy döntetlent, de ezzel nem megyünk sokra!

 

További eredmények:

Kozármisleny - Dabas 2 - 2

SZEOL - Gyula 0 - 1

REAC - Videoton 2 - 0

Vác - Szekszárd 2 - 1

Szentlőrinc - Baja 1 - 1

ESMTK - Bölcske 0 - 3

Dunaharaszti - Monor 1 - 0

 

U212015.jpg

Partnereink