A 2023-AS ÉV JÁTÉKOSA: IVANCSÓ DÁVID

Még az ünnepek előtt megtartotta évzáróját felnőtt együttesünk. A STEBO Sport Bisztróban megtartott, jó hangulatú összejövetelen a játékosok, stábtagok és vezetőségi tagok közösen értékelték a magunk mögött hagyott esztendőt. A rendezvény részeként két díj is átadásra került. Az egyik Pavlovics László részére, aki buszvezetőként hosszú éveken keresztül fuvarozta együtteseinket mérkőzésről mérkőzésre. Áldozatos munkájáért nagyon hálásak vagyunk ezúton is nagyon köszönjük egyesületünknek tett szolgálatát. A másik díj pedig a 2023-as év legjobb játékosához került, aki vezetőség döntése értelmében Ivancsó Dávidhoz lett.

A kiváló középpályással készített interjúnkat alább olvashatják:

Számítottál az elismerésre? Te is úgy érzed jól ment a játék egész évben?

Mikor kiderült három ember között dől el, sejtettem, hogy benne vagyok, de hogy én kapom arra nem számítottam. Jó páran megérdemelték volna, ezért is esett rendkívül jól, hogy remek játékosok közül végül is kaphattam meg. Nem szeretem a játékomat értékelni, de így visszagondolva nyilván nekem is voltak gyengébb meccseim, de összességében kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottam és a visszajelzések alapján hozzá tudtam tenni a csapat eredményességéhez.

 

Véleményed szerint, miben voltál jobb te, mint a többiek?

Nem fogalmaznék így, hogy jobb voltam, mint a többiek. A választ inkább úgy keresném, hogy a 14 lejátszott meccsünkből kilencen szoros, vagyis egy-két gólos siker született, vagy hátrányból kellett fociznunk, illetve ide tartozik még a két döntetlenünk is. Ezekből kifolyólag rengeteg olyan szituáció volt, amikor kamatoztathattam az erényeimet, gondolok itt a mentalitásomra, illetve a labdával való higgadtságomra.

 

Tavasszal elmaradtunk a várakozásoktól, az ősszel viszont kiemelkedőn teljesítettünk. Véleményed szerint minek köszönhető leginkább az első helyünk?

Előző idény második fele nem úgy sikerült, ahogy terveztük, sajnos ez már a téli felkészülés alatt látszott. Először létszámilag aztán, ahogy nem jöttek az elvárt eredmények mentálisan is teljesen elfogytunk. Nyáron csapat nagy százaléka kicserélődött. Olyan játékosok érkeztek, akik mind hozzáállásban és legfőképpen minőségben hozzá tudtak tenni ahhoz, hogy az első helyen teleljünk. Sok mindennek köszönhető, hogy így állunk, de a legfontosabb tényező az, hogy mentalitásban rengeteget fejlődtünk, érezni, hogy a pályán tűzbe mennénk egymásért. Edzéshez való hozzáállásunk is pozitív irányba mozdult, legfőképpen az edzés végi játékokon látszik, hogy teljesen más ritmusba történik, mint tavaly és nincs elveszett labda.

 

Mire lehet képes csapatunk a tavasszal? Miben kell fejlődnünk?

Általában, egy ilyen teljesítmény után féltávkor jó pár ponttal vezetnie kellene egy csapatnak a bajnokságot, viszont a Pomáz tapadnak ránk. Erre lesz fontos jól reagálni a jövőben is, ahogy eddig tettük - csak a saját dolgunkkal foglalkozni. Nagy fejlődésekre a következő fél évre nincs szükség, inkább szerintem taktikai finomhangolások lesznek az elsődleges feladataink. Hogyha úgy állunk bele minden meccsbe, ahogy tavaly tettük, akkor el fogjuk érni a céljainkat a szezon végén!

 

 

 

U7_2022.jpg

Partnereink