AZ U21 SZEZON ÉRTÉKELŐJE

Filácz Imre edző

 

Az első csapat után a legtöbb figyelmet általában a már majdnem felnőttekből álló U21-es korosztály kapja, hiszen ha a legnagyobbaknál sérülés, vagy eltiltás hullám van, akkor muszáj az ifjúsági csapat játékosaihoz nyúlni. Az ősz folyamán volt erre példa, igaz több kifejezetten ügyes játékos érkezett hozzánk a nyáron, akik közül könnyedén válogathatott Baranyai Pál edző. A sok új játékos beépítése persze az U21-be sem volt egyszerű feladat talán ennek is köszönhető a kicsit visszafogottabb teljesítmény a bajnokságban. Alábbiakban az U21 edzőjét Filácz Imrét kérdeztük az őszi szezonról.

A karácsonykor zajlott SZVITEK-KUPA győztes U21-ről ITT olvashatnak!

Hogyan tekintenél vissza az őszi szezonra?

Alapvetően úgy gondolom, hogy egy teljesen új csapatot kellett építeni, aminek a nehézségeit minden gyakorló edző ismeri. Sok helyről érkeztek nyáron a játékosok, különböző edzettségi állapotban. Sajnálom, hogy a keret viszonylag későn alakult ki, hiszen az érkezők így az edzőtáborunkban sem vehettek részt. A bajnokság első fordulói gyakorlatilag az ismerkedésről, és a még gyengébb formában lévő játékosok felzárkóztatásáról szólt. A későbbiekben nagyon sok mérkőzésen jól játszottunk, de rengeteg gólhelyzetet kihagytunk, amelyeknek, ha csak a tizedét berúgjuk, akkor most legalább a negyedik helyen állnánk. A csapat tudását ismerve valahol a 3.-5. helye lenne a reális célkitűzés, amit egy jó tavaszi szezonnal még valóra is válthatunk, persze ehhez az is kell, hogy a felnőtt együttesnél most végbemenő változások ne érintsék hátrányosan az U21-es korosztályt. Persze a legjobb az lenne, ha a fiatalok maradnának és minél többet edzhetnének a felnőtt kerettel, mert egyrészt játékban is fejlődnének, másrészt ők is jobban szem előtt lehetnének, ami igen nagy motiváló erőt jelentene a számukra.

 

Kik azok, akiket kiemelnél a csapatból?

Rudolf Krisztiánt, aki megbízható teljesítményt nyújtott nagy átlagban. Matyó Mátét, aki ugyan csak kiemelkedően játszott, igaz neki le kellene szoknia a színes lapok gyűjtögetéséről. Kiemelném még Greskó Gábort, akinek ha nem nyúlik hosszúra a sérülése előrébb állnánk, hiszen ő képes szoros, ikszes mérkőzések eldöntésére. Illetve meg kell említeni Resch Miklóst, Krekács Tamást és Bartha Szilárdot. Azért is dicséretet érdemelnek a nyáron érkezett játékosok, mert próbáltak minél hamarabb beilleszkedni, idomulni a többiekhez és ennek következményeként egy jó szellemű társaság alakult ki.

 

Mi várható most a télen? Lesz játékosmozgás, vagy még nagyon bizonytalan a jövő?

Bizonytalan még a jövő, mert nem tudjuk még, hogy a felnőtt keret hogyan alakul. A sok lesz a felnőtt keretben az U21-es játékos nem biztos, hogy a kettős terhelést bírni fogják, illetve a hétvégi percszámokat nem tudom, hogy hozzuk majd. Ha marad minden a régiben, akkor is kellene még 2-3 játékos, és az sem lenne baj, ha véget érne végre a szalagavató mizéria, ami ugyancsak kihatással volt az edzésekre és mérkőzésekre.

 

Ugyan a 3.-5. helyet említetted már, de a végleges célkitűzéssel akkor érdemesebb megvárni a februárt?

A játékoskeret alakulásának a függvényében persze meg kell várni az átigazolási szezon lezártát. Én azt gondolom, hogy jelen pillanatban igen is képesek lehetünk a dobogó közelébe kerülni.

 

Mit kívánsz a csapatodnak és egyesületünknek a 2014-es évre?

Először is köszönöm minden játékosomnak az őszi munkáját és teljesítményét. Az idei évre pedig minden csapatunknak több szerencsét kívánok. Találja meg mindenki a góllövő cipőjét és kipihenve január elejétől egy nagyon jó alapozással tudjunk felkészülni a következő szezonra.

 

U14farsang.jpg

Partnereink