FUTSAL: ELŐNNYEL UTAZHATUNK NAGYKANIZSÁRA

Pest megyei bajnok futsal csapatunk a sorsolás szeszélye folytán az NB II-ért folytatott rájátszás során a Nyugati csoportba került, ahol Nagykanizsát húzták számunka ellenfélnek. Csoportunk második helyezettje a Kistarcsa szerencsésebb volt, hiszen ők erőnyerőként, játék nélkül jutottak fel a másodosztályba.

Aki a késő esti időpontban nem a helyszínen nézte a találkozót az a ZalaSport jóvoltából online videón is követhette az eseményeket. Szerencsére a szép számú vendég drukker által bíztatott ellenfelünk nem állt be védekezni a kapuja elé, ami kedvezett a játékunknak. Egy büntetőből a hetedik percben szereztük meg a vezetést, amire rögtön válaszolni tudott a Nagykanizsa. A félidő végéig még kétszer betaláltunk, így két gólos előnnyel vonulhattunk a szünetre. A második játékrészben góljainknak köszönhetően méginkább kijött a fölényünk, amit annak köszönhetünk, hogy a Nagykanizsa kiszámítható játékával szemben, mi sokkal kreatívabban futballoztunk. Sokszor húztunk váratlan cseleket, szép támadásokat vezettünk, "nullszögből" is képesek voltunk kétszer betalálni, míg ellenfelünknek kevesebb lehetősége akadt. Sajnos a találkozó hajrájában két alkalommal is ziccer hibáztunk, amit gólokkal büntetett a Nagykanizsa, így faragni tudott hátrányából. A négy gólos előny megnyugtatónak tűnik, de persze nem dőlhetünk hátra. Hazai pályánán nagyon kemény ellenfélnek ígérkezik riválisunk, amely ellen egy pillanatig sem lanyhulhat a figyelmünk.

Némileg kedvünket szegheti, hogy a bajnokságban egyszer sem kaptunk piros lapot, most viszont egyik legjobb játékosunk, Hollauer Balázs idő előtt mehetett zuhanyozni.

Őszintén sajnáljuk, hogy nem juthat fel mindkét csapat, hiszen mi az egyik legerősebb bajnokságot nyertük meg megyei szinten, míg a Nagykanizsának ugyan kevesebb ellenfél ellen sikerült bajnoknak lennie, viszont olyan miliő és profizmus veszi őket körbe, ami az első osztályban sem jellemző minden csapatra.

 

A mérkőzésről készült felvételt ITT tekinthetik meg.

 

Férfi Futsal Pest megyei regionális bajnokság rájátszás, 1. mérkőzés:

MAGLÓDI TC - NAGYKANIZSAI FUTSAL CLUB 8 - 4 (3 - 1)

Gyömrő, jv: Futó T. (Deme R., Surin S.)

gól: Rábold R. 4, Hollauer B. 2, Camin R., Horváth R. ill. Szőke Á., Nagy T., Béli M., Pesti A.

sárga lap: Szőke Á., Schuller F.

kiállítva: Hollauer B. 26p (második sárga lap) ill.  Nagy T. 26 p (törlesztésért)

Maglódi TC: Lipők B. - Gál J., Rábold R., Horváth R., Poncok Cs. cserék: Merczel J., Németh G., Totika B., Camin R., Nagy T., Sipos A., Balogh Z., Hollauer B.  játékos-csapatvezető: Merczel János

Nagykanizsa FC: Szakmeiszter Á. - Szőke Á., Nagy T., Schuller F., Szakmeiszter J. cserék: Szőke R., Rácz Sz., Béli M., Latin R., Pesti A., Budai L.  edző: Bagó Gábor

Németh Gusztáv (játékos, Maglódi TC): Úgy gondolom, hogy négygólos győzelmünk megérdemelt volt a nagyon jó erőkből álló, fantasztikus szurkolók által támogatott Nagykanizsával szemben. A két csapatot jellemző technikai tudás szerencsére  gólokban is megmutatkozott és eszerint kicsit inkább felénk billent a mérleg nyelve. Bizakodóak vagyunk a visszavágó előtt, de tudjuk, hogy a Nagykanizsa szurkolótábora előtt nagyon nehéz dolgunk lesz.

 

Visszavágó: 2018.05.23., szerda, 19 óra, Nagykanizsa

U14masodik.jpg

Partnereink