ÁTALAKUL AZ UTÁNPÓTLÁS

 

A nemzeti bajnokságokat érintő változások az utánpótlás bajnokságokra kihatással vannak. A nagyobb nívó komolyabb utánpótlásbázist igényel, amit szerencsére mi is vállalni tudunk.

Az elmúlt két évben tudatosan elkezdett építkezés nyomán idén nem jelent gondot a plusz két korosztály elindítása, sőt egy-kettőnél talán vérmesebb reményeink is lehetnek a helyezéseket illetően. Számottevő változás a tavalyihoz képest, hogy az U19 helyett U21-es bajnokság lesz, és két új korosztály, az U14 és az U15 is versenybe száll a majd bajnoki pontokért. Változás még, hogy a következő szezonban az U13 bajnokságban nem, csak Bozsik versenyrendszerben áll majd rajthoz. 

Read More

 

Az U21 és U17 országos bajnokságban fog versenyezni, hogy kik ellen az még egyenlőre nem tudni. Az előbbiben ettől a bajnokságtól kezdve ugyan nem játszhat túlkoros, viszont a kitolódott intervallum miatt nagyon kerettel és több variácós lehetőséggel számolhat Filácz Imre edző. Az is örömteli, hogy jelen állás szerint több kifejezetten ügyes labdarúgó is csatlakozhat a kerethez. Csak úgy mint a Baranyai Pál által vezetett U17-hez, ahol idén végre beérhet a munka. Tavaly fiatalabbként szerepeltek, míg most a saját korosztályukban bizonyára előrébb léphetnek majd a tabellán, akár az élmezőnyig is.

 

A két új korosztályunk az U14 és az U15 ugyancsak az országos bajnokságban fog bizonyítani. Előbbi nagypályán, utóbbi elképzelhető, hogy csak háromnegyed pályán. Miután kicsi a különbség a két korcsoport között, valószínű nagy lesz az átjárás. Majdnen mindenki játszhat majd itt is és ott is, mérkőzéstől függően dönti el Bíró Roland és Rakita Gábor, hogy kire, hol számít. Leszámítva az talán csak az 1999-eseket, akik csak az U15-ben, vagy feljebb szerepelhetnek.

 

Az U13, a MLSZ döntése értelmében ettől az idénytől kedzve bajnokságban nem szerepelhet, csak Bozsik tornarendszerben. Ennek a korosztálynak külön felkészítője nem lesz. A 2002-esek Weisz Tamásnál, míg a 2001-esek az U14-nél készülnek. Az őszi illetve tavaszi hat-hat megmérettetésre pedig majd össze áll a csapat.

 

A többi Bozsik korcsoportnak változatlan marad majd a versenyeztetése. Őszi-tavaszi rendszerben tornákon vesznek majd részt, ahol eredménytől függetlenül kell majd helytállniuk. Az U7 edzője Pintér András lesz, míg az U9 és U11 szakmai munkájáért továbbra is Weisz Tamás felel.

 

A tavaly elindított és rendkívül népszerűvé vált előkészítő korosztály, az ovi-foci továbbra is mükődik majd Baranyai Pál és Filácz Imre irányítása alatt.

U14masodik.jpg

Partnereink