ALAKUL AZ NBIII MEZŐNYE

A www.harmadikvonal.hu információi szerint több, NB III-ban indulási jogot szerzett csapat nem vállalja az indulást a bajnokságban. A Magyar Labdarúgó Szövetség ezért a bajnokságban hatodik és az osztályozón elbukó csapatokat kért fel az indulásra.Read More

Alább a www.harmadikvonal.hu honlap cikkjét olvashatják, amit bővebb formában, hozzászólásokkal ITT találnak.


A már biztos induló csapatok:

Andráshida, Baja, Balatonfüred, BKV Előre, Budaörs, Cigánd, Csákvár, Debrecen II, Diósd, Dorog, Dunaharaszti, Ebes, Eger, ESMTK, Felsőtárkány, FTC II, Győr II, Gyula, Haladás II, Hatvan, Honvéd II, Jászapáti, Kazincbarcika, Létavértes, Maglódi TC, Monor, MTK II, Nagyatád, Nyírbátor, Orosháza, Putnok, REAC, Soroksár, Szeged 2011, Szekszárd, Tiszaújváros, Tököl, Újbuda, Veresegyház, Veszprém, Videoton II

 

Egyelőre úgy tűnik tehát, hogy a Majos és a Pécsvárad, aki osztályozót nyert, nem vállalja a magasabb osztályt, míg az NB I-es csapatok közül a Kaposvár, a Mezőkövesd, a Paks, a Pécs, a Puskás Akadémia és az Újpest nem indít tartalék együttest. A Sopron pedig legjobb másodosztályú kiesőként az NB II-ben indulhat.

Épp ezért az MLSZ a felkérések mellett döntött, ahol a feltöltés szabályát kell alkalmaznia a szövetségnek. Még hét klub számára nyílt meg az esély a bennmaradásra.

A szabály szerint, a feltöltés első helyén a legjobb százalékos eredménnyel rendelkező megyei I-es osztályozón vesztes (Győrszemere) áll, ezután jönnek százalékos teljesítményük alapján az osztályozón vesztes NB III-as csapatok (Mosonmagyaróvár, Szentlőrinc, RKSK, Körmend).

A sort végül az NB III-as kiesett csapatok zárják, ahol szintén a százalékos mutató a döntő (Hajdúböszörmény, Csepel, Dabas)

1. Győrszemere – a kisalfold.hu információi szerint nem vállalja a harmadosztályt

2. Mosonmagyaróvár – a klub hivatalos facebook oldala írta, hogy az MLSZ elküldte nekik a felkérést és vállalják az NB III-as indulást.

3. Szentlőrinc – egyelőre nincs hivatalos megerősítés

4. RKSK – a pestifoci.hu információi szerint, az MLSZ elküldte nekik a felkérést és vállalják az NB III-as indulást.

5. Körmend – információink szerint az MLSZ elküldte nekik a felkérést és vállalják az NB III-as indulást.

6. Hajdúböszörmény – az oldalvonalsportmagazin.hu információi szerint, az MSZ elküldte nekik a felkérést és vállalják az NB III-as indulást.

7. Csepel – a klub hivatalos honlapja megírta, hogy az MLSZ elküldte nekik a felkérést és vállalják az NB III-as indulást.

8. Dabas – még nincs hivatalos információ.


A Magyar Labdarúgó Szövetség hamarosan véglegesíti a mezőnyt és csoportokba osztja a csapatokat.

U15maglod.jpg

Partnereink