Maglódi TC-Nagybátony 7-1

ELSÖPRŐ FELTÁMADÁS!

Már a 2. percben 2-0-ra vezettünk, majd közönségszórakoztató játékkal, még öt gólt rúgva megérdemelten nyertünk.

 

NB III., Mátra csoport, 11. forduló:

          

MAGLÓDI TC - NAGYBÁTONYI SC

 7 - 1 (4 - 0)

Maglód, Kertész Károly Stadion, 100 néző

jv: Tyukodi J. (Szarvas L., Várallay M.)

gólszerző: Weisz T. 3 (egyet 11-esből), Pintér A., Polyák B., Lovrencsics B., Lukács Á. ill. E. Ndjodo

sárga lap: Bornemissza I., Budafai G., Szőke R., Jakab D. ill. Sándor A., Somoskői O., Jeney Gy., Alapi G.

kiállítva: Vámosi Cs. 71. perc (gólba tartó labdába kézzel ütött bele)

Read More

 

Maglódi TC: Szacskó L. - Bornemissza I. (Tabányi T. 59p), Polyák B., Szőke R., Vincze L. - Lázár L. (Jakab D. 46p), Budafai G., WEISZ T., Pintér A. - LOVRENCSICS B., Salami Ahmed (Lukács Á. 65p) edző: Baranyai Pál

Nagybátonyi SC: Roma G. - Sándor A., Vámosi Cs., Somoskői O., Jeney Gy. (Farkas K. 46p) - Kulin A., Kovács B., Balázs A., Benus N. (Tóth M. 81p) - E. Ndjodo, Alapi G. vezetőedző: Verebélyi Attila

undefined

Weisz Tamás: három gól és remek játék!

 

Hosszú évek után előszőr hasított a levegőbe újra a kezdősípszó után a "támadás, offenzíva" kiálltás a lelátóról. Talán ennek, talán az öltözőben elhangzottaknak tudható be, de olyan parádés kezdést produkáltunk, amilyen emberemlékezet óta nem volt Maglódon. Először Lovrencsics futott el a jobb oldalon, majd mesteri beadását Pintér András fejelte a kapuba a negyvenedik másodpercben, majd egy percre rá az előbbi góllövő baloldali beadását Weisz Tamás lötte 7 méterről a jobb felső sarokba a döbbent nagybátonyi labdarúgók között. A vendég csapatra nagyon demoralizálóan hatott a két gyors találat. A tanácstalanság kemény faultokat és eladott labdákat szült a részükről. Mielőtt azonban kezdtek volna magukra találni Weisz Tamás a 10. percben irgalmatlan nagy gólt lőtt a jobb alsó sarokba, mintegy 28 méterről. A dermedten álló Roma tehetelen volt a lökettel szemben. A három gyors gól nagy játékkedvet adott a mieinknek, míg a 'bátonyaik igencsak elkeseredettnek tűntek, melyen nem is lehet csodálkozni. Nagyon jól zárt a védelmünk, míg elöl sorra vezettük a támadásokat. A 25. percben az Ahmed labdájával kilépő Lovrencsics hibázott nagy helyzetben, pontosabban a vendég cerberus védett hatalmasat. Ám öt perc múlva már újra tehetlen volt. Lázár jobboldali szögletét Lovrencsics Balázs csúsztatta meg, majd a hosszún álló Polyák Balázs "fél olló" mozdulattal lőtt a hálóba. Az újabb szépségdíjas gól után már négy góllal vezettünk.

Polyák még a földön, de a labda már a Nagybátony kapujában.

 

A szünetig hátralévő negyedórában kényelmes játékkal is mi domináltunk az érezhetően a pihenőt váró nagybátonyi csapat ellen.

A második játékrészre már egy összeszedettebb vendégcsapat jött ki a pályára, de reszketnünk azért nem kellett. Így is többször átjátszottuk a védővonalat, de most egy esetben ez a vendégeknek is sikerült. A 65. percben Kulin Attila iramodott meg a jobbszélen, majd beadását Ndjodo fejelte közelről a léc alá. Nagyon nem törtünk össze. Két percre rá Lovrencsics tört be a tizenhatosra, már a kapus mellett is elhúzta a labdát, de csak az oldalhálóba tudta utána továbbítani azt. Újabb négy perc után már újra a mi gólunknak örülhettünk. Ismét Lovrencsics iramodott kapura, ezúttal a baloldalról. Középre passzolt Weisz Tamásnak, aki önzetlenül Jakab elé tolta a labdát. A jobbszélső lőtt, amit Roma védett, de a kipattanó ismét Weisz elé került. A középpályás léc alá tartó lövését játszi könnyedséggel védte Vámosi, ám miután nem kapus a játékvezető piros lappal elküldte zuhanyozni és büntetőt ítélt a javunkra. Az ítélet végrehajtó, szokás szerint Weisz Tamás volt, aki higgadtan, a bal alsó sarokba lőtte a játékszert. 5-1. Ez volt az a pont, ahol a Nagybátony feladta. Létszámhiányban voltak és semmi nem jött össze nekik. Játékosaink könnyedén, látványos focival szórakoztatták a kis létszámú nagyérdeműt. Rengeteg kényszerítő és ötletesség jellemezte a játékunkat. Akkor kerültünk a kapu elé amikor csak akartunk. A 82. percben egy Lovrencsics-Lukács kényszerítőt követően az eddig az előkészítésben jeleskedő Lovrencsics a kapusra vezethette a labdát, majd a jobb kapufa mellé lőve növelte tovább az előnyünket. Egy perc rá ugyan jött is a válasz, de Ndjodo lesről lőtt Szacskó kapujába. A kegyelemdöfést pedig az imént gólpasszt adó Lukács nevéhez fűzödik, aki Budafai Gergő előrevágott labdáját, miután az átpattant a kifutó kapus felett, könnyedén a kapuba továbbította, beállítva ezzel az eddigi, harmadosztályú gólcsúcsunkat. A korábbi, Tiszaújváros elleni mérkőzésünk után a Nagybátonyt is 7-1-re vertük meg. Csapatunk zseniális győzelemmel jelezte korai még temetni őket. Ez a diadal kellő lelkesedéssel és önbizalommal ruházhat fel minket a soronkövetkező, Hatvan elleni mérkőzésre.

Tabányi Tibor védő létére több támadásunkban is benne volt.


Baranyai Pál (játékos-edző, Maglódi TC): - Közönségszórakoztató játékkal, teljesen megérdemelt győzelmet arattunk!

 

Verebélyi Attila (vezetőedző, Nagybátony SC): - Nehéz egy ilyen eredmény után bármi okosat is mondani, viszont az biztos, hogy a csapat hatvan százalékának a magyar labdarúgás érdekében el kell gondolkodnia a folytatáson.

 

U17TTTT.jpg

Partnereink