FELKÉSZÜLVE A RAJTRA -Interjú Rakita Gáborral

Hétvégén útjára indul a labda a megyei bajnokságok első két vonalában, ahol idén már nem az „elitben”, hanem a második vonalban állunk rajthoz. Ugyan visszalépés az osztályváltás, de összességében jól is elsülhet, hiszen a tavalyi eredménytelenebb időszak után most újra több sikerélményben lehet részünk és talán vérmesebb elvárásaink is lehetnek.

 

Sok volt a távozó csapatunkból, de érkeztek is szép számban. A keret átlagéletkora némileg megfiatalodott, de így is kellőképpen rutinos labdarúgók alkotják. Kapusposzton volt játékosunk, Schritt Martin érkezett. A védő szekcióba Horváth Gábor és ugyancsak volt labdarúgónk Garics Gábor. Mindhárman a Gázgyár együtteséből. Szintén a hátsó alakzatot erősíti a Bugyi csapatából érkezett Posta Norman és az U19-ből felkerült az első csapatban már bemutatkozott Meczner Krisztián is. Középpályára Ivancsó Dávid, Kolozsvári László és Tóth Gergő érkezett, mindhárman a Gázgyártól, valamint Bihari Dávid Dunavarsányból. A támadósorba Varró Balázs érkezik, de az ő átigazolása még folyamatban van. Keretünk elég bő, de ha sérüléshullám sújtaná a csapatot, akkor is lenne kihez nyúlni, hiszen az U19-es korosztályhoz is érkeztek tehetséges labdarúgók, akik már most is többször a felnőtt együttessel készülnek.

Távozott együttesünktől Horváth Richárd (Csepel), Balogh Béla (CSO-KI) Rostás Roland (Hódmezővásárhely), Bene Máté (Dunavarsány), Seregy Tamás (Dunaföldvár), Hajdu Bálint (Felsőpakony), Tóth Péter (Rákosmente), Kis Róbert (Tököl)

Volt labdarúgóinknak további eredményes pályafutás kívánunk!

 

Alábbiakban Rakita Gábor edzővel készített rövid beszélgetésünket olvashatják:

Milyen hangulat uralkodott a csapat öltözőjében a kiesés után?

Nem volt jó érzés kiesni az előző szezon végén, főleg ennyi döntetlent követően, úgy hogy csak egy pont hiányzott a bennmaradásunkhoz. Szerencsére rendkívül hamar túllépett mindenki a kezdeti csalódottságán és a jövőbe tekintett. Mind az elnökség, a stáb, az itt maradó játékosok nagy lendülettel vágtak bele az új feladatba.

 

Több, az előző szezonban meghatározó labdarúgónk távozott. Sikerült őket megfelelően pótolni?

Valóban meghatározó labdarúgók voltak, de csapatként nem funkcionáltunk megfelelően és ebben több tényező is szerepet játszott, amit most nem fejtenék ki bővebben, mert felesleges. A lényeg az, hogy az itt maradókkal most egységesebb csapat kialakítására törekedtünk, ami az eddig eltelt időszakot tekintve úgy gondolom sikerült is. Bőven változott a keret, átalakultunk, ami a játékunkon is meglátszik majd. Másabb stílusban fogunk játszani most, mint az előző bajnokságban.

 

Hogy értékeled a felkészülést?

Ilyenkor természetesen sokan nyaralnak, folyamatosan alakult a keret is, így nem mondható zökkenőmentesnek a felkészülési időszak, mert mindig volt hiányzó, de az eltervezett munka 70 százalékát sikerült elvégezni, amivel elégedett lehetek. Kell még 3-4 hét mire teljesen összeállunk, de bátran belevághatunk a bajnokságba már most is.

 

Mennyire ismerjük a bajnokság mezőnyét, mire számíthatunk?

Óva intek mindenkit, hogy lenézze ezt a bajnokságot. A tavalyi élmezőny csapatai, valamint a velünk együtt kiesett CSO-KI közül mindegyik jó együttes, valószínűleg mindenki a dobogóra pályázik majd közülük. Velük kiélezett mérkőzésekre számíthatunk. Természetesen – nem megbántva egy csapatot sem – itt, az első osztályhoz viszonyítva nagyobb számban vannak szerényebb lehetőségekkel rendelkező csapatok, így elképzelhető, hogy a pályák minőségében is lesz visszaesés, ami nehezítheti a játékunkat. Valamint az is, hogy néhány csapat védekezőbb stílusban játszik majd ellenünk, így nehezebb lesz jó eredményt elérni ellenük.

 

Ezek után mi lehet a célkitűzés?

Sok olyan dolgot mondtam el, ami óvatosságra inthet minket, de mindenképpen szeretnénk egy sikeresebb bajnokságot zárni, mint amilyen az előző volt. Szeretnénk meghatározó csapat lenni és minél előkelőbb pozícióban végezni. Mindez csak úgy sikerülhet, ha minden mérkőzésen a legjobb tudásunkkal a lehető legjobb teljesítményre törekszünk.

 

Felkészülési mérkőzéseink:

UFC Gyömrő - Maglódi TC 5 - 8

g: Sándli M. 5, Balló H. 2, Németh L.

Tápióság - Maglódi TC 2 - 5

g: Sándli M. 2, Kolozsvári L. 2, Jakab I.

Ecser SE - Maglódi TC 0 - 4

g: Balló H., Kolozsvári L., Tóth G., Tóth N.

Csep-Gól – Maglódi TC 5 - 0

Maglódi TC – Bag 5 - 1

g: Bihari D. 2, Kolozsvári L., Vékei N., Kertész Z.

U212015.jpg

Partnereink