BAJNOKI RAJT

undefined

Az utolsó, Szeged elleni találkozót követően nagyon úgy nézett ki, sokáig nem léphetünk újra pályára az NB III-ban. Aztán a sors még is adott nekünk egy újabb lehetőséget, így a 2014/2015-ös szezonban újra az ország nyolcvan legjobb csapata között találtuk magunkat, már ami az osztálybesorolást illeti. Kezdésnek kaphattunk volna könnyebb ellenfelet is, mint az NB II-től búcsúzó Kozármisleny, de ne legyünk telhetettlenek.

Nagyon sokan távoztak a keretünkből, igaz ugyan annyian érkeztek is, bár átlagéletkor igen lecsökkent. Érdekesség, hogy a Kozármisleny is hasonló átalakuláson ment át. A tizenhat távozó játékosukat tizenhárom túlnyomórészt ifista korú labdarúgóval pótolták, igaz azok az NB I-es Pécstől érkeztek és könnyedén meghatározó játékosokká válhatnak. Mindezt bizonyítja a múlt heti Magyar Kupa első fordulója, ahol az ugyancsak harmadosztályú Diósdot 5-1-es győzelemmel verték ki a sorozatból. Gyanítható, hogy az elmúlt hét év meghatározó NB II-es csapata, amely nem olyan rég két ezüstérmet is szerzett szívesen visszatérne a másodosztályba és ezért mindent meg is fog tenni.

A statisztikában bízhatunk talán. Amióta KSK-ról TC változott a nevünk, tehát az elmúlt öt rajton mindig nyertünk, igaz előtte is csak egyszer, Balmazújvárosban kaptunk ki. Idegenben négyszer kezdtünk, egy vereség, egy döntetlen mellett két győzelem áll a nevünk után. Mérlegünk: 8  6  1  1  18 - 4  19 pont. Bajor Tibor vezetőedző az eltiltott Németh Zsolt mellett a sérült Bátori Balázsra sem számíthat.

 

Read More

2014.08.16. szombat 17:30,  NB III. Közép csoport, 1. forduló:

KOZÁRMISLENY - MAGLÓDI TC

Kozármisleny, Sporttelep

jv: Szommer A. (Illés T., Varga G.)

 

 

A találkozóról összefoglalót kivételesen csak szerdán olvashatnak a honlapunkon.

 

A mérkőzés jegyőkönyvét majd ITT tekintheti meg, illetve az eredményről facebook oldalunkon is tájékozódhat.

 

 

A Kozármisleny csapatával bajnoki mérkőzésen még nem találkoztunk.

honlapjuk: http://kozarmislenyfc.hu/

 

Bajnoki rajtjaink az NB III-ban:

2006: Maglódi KSK - Balassagyarmat 3 - 1 g: Baranyai P. 2, Tabányi T.

2007: Salgótarján - Maglódi KSK 0 - 0

2008: Balmazújváros - Maglódi KSK 2 - 0

2009: Dunakeszi Vasutas - Maglódi TC 0 - 3 g: Horváth M., Vincze L., Michel V.

2010: Bicske - Maglódi TC 0 - 1 g: Bornemissza I.

2011: Maglódi TC - Diósgyőri VTK II. 4 - 1 g: Szőke R., Vincze L., Gajda I., Pfeffer P.

2012: Bükkábrány - Maglódi TC 0 - 5 g: Lovrencsics B. 2, Salami A., Lukács Á., Weisz T.

2013: Maglódi TC - Komló 2 - 0 g: Rábold R., Pintér A.

 

A pénteken megjelent Sportszelet újság interjút közölt Bajor Tibor edzővel:

Hogyan került kapcsolatba a Maglódi TC-vel?

Domonyi István, az egyik támogató vetette fel először a nevemet a klub háza táján, nem sokkal később pedig Tabányi Pál, Maglód polgármestere és a Maglódi TC egyesületi elnöke keresett telefonon. A beszélgetést egy személyes találkozó követett, ahol felvázolta nekem az elképzeléseket, illetve a lehetőségeket. Pár nappal később aztán felhívott, hogy bár voltak még jelöltek, végül rám esett a választás.


Legutóbb a Pest megyei II. osztályú Hernád kispadján tevékenykedett, így alighanem önnek is nagy kihívás lesz az idei szezon.

Olyan fiatal edzőnek, aki eddig csak a megyében bizonyíthatott, bármilyen NB-s osztály nagy megtiszteltetést jelent, én is így vagyok ezzel.


Ezek szerint a megyében már bizonyított?

Nézze, eddig három csapatot kellett újraépítenem gyakorlatilag a nulláról, úgy gondolom mindháromszor sikerrel jártam. Most valami hasonlót várnak tőlem Maglódon is...

 

Mennyire cserélődött ki a keret az előző bajnoksághoz képest?

Gyakorlatilag teljesen, az előző szezon stabilan kezdő játékosai közül mindössze ketten maradtak. A rajtuk kívül még itt maradt 7-8, erősen meccshiányban szenvedő futballista mellé kellett még elegendő, sikerre éhes labdarúgót igazolni.


Mekkora beleszólása volt a játékos mozgásba?

A Maglód a kisebb költségvetésű klubok közé tartozik, ezért a nevesebb, már bizonyított játékosokat a környező, tehetősebb klubok elszipkázták. Sajnos néhány emberben csalódnom kellet, mert ahelyett, hogy a kiugrást és az NB-s szintet választották volna, megmaradtak megélhetési megyei játékosoknak, nem cserélték le a heti három edzést négy tréningre... Aztán jelentkeztek hozzánk olyanok is, akiknek az igényeit még az NB II-ben sem tudták volna teljesíteni, karakter viszont nem volt az arc mögött...

 

A nyári felkészüléssel mennyire elégedett?

A játékosok hozzáállásával maximálisan, a munka nagy részét kellő intenzitással végezték el. Annak viszont annyira nem örültem, hogy néha a fiatalabbakon azt érezem, hogy egy kicsit kényelmesebbek a kelleténél, mintha visszaélnének azzal a helyzettel, hogy koruknál fogva nekik úgyis játszaniuk kell, ezért kevesebb bennük a bizonyítási vágy, mint az idősebb csapattársakban. Mivel a keretünk későn állt össze, 2-3 hétre még szükségünk lenne, hogy elérjük azt a szintet, amit én szeretnék, de jó úton járunk. Ami az edzőmeccseket illeti, mindenkivel szoros mérkőzéseket játszottunk, biztató és elkeserítő jeleket egyaránt felfedeztem a játékunkban. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy a bajnoki szereplésre csak pozitívumokat mentsük át.


Milyen célokkal vágnak neki az NB III, Közép-csoportjának?

A vezetőség a bennmaradást tűzte ki célul, de én azért nem a kiesés elől szeretnék menekülni, a tisztes helytállásnál jobb eredményre számítok. Ha összeáll egy stabil mag és a játékosok hozzáállása is meglesz hozzá, akkor egy jó középcsapattá válhatunk.


Az első tétmeccs mindenesetre nem sikerült igazán jól, hiszen a Magyar Kupa 1. fordulójában Mórahalmon szenvedtek 3–2-es vereséget...

A Magyar Kupa mindig fontos, akár megyei, akár főtábláról beszélünk, hiszen tétmeccsről van szó, azon pedig kötelessége helytállni és a győzelemre törekedni a csapatnak. Sajnos két belső védőm is kiesett a találkozón, ezt a zavart pedig a hazaiak kihasználták. A 0–3-as félidő után viszont a második játékrészt 2–0-ra megnyertük, erre mindenképpen lehet építeni, pláne, hogy a végén a lábunkban volt a továbbjutás is. A mentális és fizikai erőnkre szintén alapozhatunk, így bizakodom, hogy nem kell sokat várni az első sikerünkre!

Szerző: Antalics Ádám

 

További program:

Szombat:

2014.08.17. vasárnap, NB II. Közép-Kelet, 1. forduló:

10:00 U17 MAGLÓDI TC  - PÁSZTÓ

12:00 U21 MAGLÓDI TC - PÁSZTÓ

Maglód, Kertész Károly Stadion

felnottcs220914.jpg

Partnereink