INTERJÚ LUKÁCS ÁDÁMMAL

Lukács Ádám és Bátori Balázs is bekerült a forduló válogatottjába.

Az elmúlt heti teljesítménye alapján Lukács Ádámot és Bátori Balázst a Sportszelet című újság beválogatta a forduló válogatottjába, ahol az NB III-ban szereplő budapesti és pest megyei csapatok játákosai közül válogatnak. Ezek közül a kiemelt ezúttal Lukács Ádám lett, akivel az újság legfrissebb, pénteki számában egy interjút is közöl.  Szerző: Antalics Ádám

NB III, KELETI ÉS KÖZÉP-CSOPORT

Az 5. forduló válogatottja:

Kovács T. (Veresegyház) - Balázs B. (REAC), BÁTORI B. (Maglódi TC), Farkas P. (Vác), Farkas A. (ESMTK) - Radics D. (Veresegyház), LUKÁCS Á. (Maglódi TC), Szabó T. (Monor), Zsolnai R. (Vác) - Deák B. (Veresegyház), Pölöskei P. (Vác)

 

Rendhagyó módon ezúttal egy vesztes csapatból választottuk ki a forduló legjobbját, több okból kifolyólag. Egyrészt csupán két közép-magyarországi alakulat győzött a hétvégén az NB III, Keleti és Közép-csoportjában, ám mind a Veresegyház, mind a Vác egy-egy kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosával készítettünk már interjút a közelmúltban – a legutóbbi játéknapon ismét parádézó, a Szentlőrinc ellen mesterhármast jegyző Zsolnai Richárddal éppen a múlt héten... Éppen ezért a maglódi Lukács Ádámra (képünkön) esett a választásunk, aki bár csapatával 1–0-ra kikapott Szekszárdon, az osztályzatokat látva azonban a csapat edzője, Bajor Tibor nem volt teljesen elégedetlen a látottakkal.

 

– Bár az első pontra továbbra is várni kell, edzőjük, Bajor Tibor meccs utáni nyilatkozatából és a játékosoknak adott érdemjegyekből arra lehet következtetni, hogy nem játszottak rosszul.
– Nehéz erre mit mondani, szerintem ugyanis bőven volt kívánnivaló a játékunkban – kezdte beszélgetésünket a maglódiak 38 esztendős támadója, Lukács Ádám. Az mondjuk igaz, hogy a többi meccshez képest már voltak biztató jelek, összességében valóban javuló tendenciát mutatott a csapat, de sajnos el kell ismerni, egyelőre nehezünkre esik felvenni az NB III ritmusát.
– Öt forduló telt el a bajnokságból, egyelőre talán nem túlzás azt állítani, hogy nem ez lesz a Maglód történetének legsikeresebb szezonja...
– Ezen nincs mit szépíteni, sajnos ez így igaz, de ezzel már a szezon elején is tisztában voltunk. Tudtuk, hogy nem leszünk az élmezőnyben, sőt a középcsapatokhoz sem fogunk odaférni, hanem a kiesés elleni harc vár ránk. Küzdelmes szezon előtt állunk, de ha már egyszer belevágtunk, akkor nem szabad feladni.
– Mi, vagy mik lehetnek a gyengélkedés okai?
– Pofonegyszerű, kevés a rutinos játékos. A többség alig, vagy egyáltalán nem játszott még az NB III-ban, a megyei, vagy az utánpótlás bajnokságokból érkező játékosoktól pedig nem lehet elvárni, hogy azonnal alkalmazkodjanak a harmadosztályhoz. Reméljük, hogy a minőségi szakmai munkával eljutunk majd arra a szintre, hogy legyenek sikerélményeink, anélkül ugyanis pokolian nehéz futballozni.
– Reálisan nézve lehet esélyük a bennmaradás kiharcolására ebben a csoportban?
– A Baját itthon két héttel ezelőtt meg kellett volna vernünk, vezettünk is ellenük 1–0-ra, ennek ellenére kétszer lépték át a felezővonalat a második félidőben és mindkétszer gólt értek el... Legutóbb a Szekszárd ellen is minimum egy pontra rászolgáltunk volna, ha ezeket összeadom, akkor most négy ponttal kellene állnunk, szorosan a közvetlen riválisok mellett. Azon fog múlni minden, hogy a hozzánk hasonló csapatok elleni meccseken ne hibázzunk akkorákat, mint eddig tettük. Ha ez sikerül, akkor meglehet a bennmaradás, ha nem, akkor nagy bajban leszünk, mert jelenleg nem érzem a magunkban az erőt, hogy nálunk sokkal jobb együttesek ellen bravúrt érjünk el...
– Télen van esély a keret megerősítésére?
– Ez sok mindentől függ, elsősorban a vezetőség céljain, illetve az anyagi lehetőségeken. Meg persze azon, hogy ne 0 ponttal álljunk majd az ősz végén, mert ha nem sikerül legalább csekély esélyét meghagyni a bennmaradásunknak és leszakadunk mindenkitől, akkor sok értelme nem lesz a tavasznak.
– Az elején már szóba került a szakmai munkáért felelős Bajor Tibor neve, aki a megyei másodosztályból érkezett az NB III-ba. Ön szerint mennyire sikerült alkalmazkodnia a harmadosztályhoz?
– Ezzel a résszel egyáltalán nincs probléma, mind az edzések, mind a taktika megfelel az elvárásoknak, itt inkább azon van a hangsúly, hogy mindebből a játékosok mennyit tudnak megvalósítani a pályán... Sajnos egyelőre nem túl sokat.
– Azon kevesek közé tartozik a jelenlegi Maglód keretéből, akinek komoly futballmúltja van. Hogy tud megbirkózni a sorozatos sikertelenséggel azok után, hogy korábban az élvonalat is megjárta az MTK-val?
– Tudtam, hogy mi vár ránk, én már a legelején tisztában voltam vele, hogy ezzel a kerettel sok jóra nem számíthatunk. Volt már hasonlóban részem a pályafutásom során, de amikor meghoztam azt a döntést, hogy Maglódon maradok, azzal vállaltam azt is, hogy nem lesz sok örömben részem. Az megint egy másik kérdés, hogy ezt miként dolgozom fel. Nyilván nekem 38 évesen nem könnyű végighajtani a meccseket úgy, hogy közben látom, nálam sokkal fiatalabbak fele annyit sem küzdenek és tesznek meg a sikerért.
– Milyen tervei vannak még a labdarúgással?
– Túlságosan komolyak már nincsenek... Ezt a szezont talán még lejátszom az NB III-ban, aztán jöhet a levezetés a Pest megyei, vagy a budapesti I. osztályban. Szerencsére nem vagyok sérülékeny típus és a fizikálisan is jól érzem magam, de a családom, főleg a két gyermekem miatt egyre kevesebb időm van a focira.
– A Bölcske látogat az előttünk álló játéknapon a Kertész Károly Stadionba. Mekkora esélyt lát arra, hogy végre megkezdjék a pontgyűjtést?
– Rendkívül küzdelmes meccsre számítok, nem hiszem, hogy túlságosan látványos és szemet gyönyörködtető mérkőzést vívunk majd a Tolna megyeiekkel. Véleményem szerint minden azon múlik majd, hogy az egyéni párharcokat mennyire tudjuk megnyerni, mert sajnos eddig etéren is akadtak gondjaink. A Bölcske viszont vendégként nem tűnik legyőzhetetlen ellenfélnek, nagyon bízom benne, hogy minimum egy, de inkább három pontra jók lehetünk ellenük és végre megkezdjük a felzárkózást.

 

aCZTCZuKm3fX6mhr00gSALbQ3i0bOcNqL49KeoJT___responsive_762_567.jpg

Partnereink