VASÁRNAP ÚTJÁRA INDUL A LABDA

undefined

Nem a legideálisabb felkészülésen van túl első számú felnőtt csapatunk, amely most vasárnap a Százhalombatta elleni találkozóval kezdi meg az új évadot. Az előző bajnokságot a másodosztály északi csoportjának második helyén zártuk, az újat – némileg váratlanul - már a déliben kezdjük, közte egy ideig arra is volt esély, hogy a megyei élvonalban indulhatunk. Edzőmérkőzéseink felemásan sikerültek, a bajnoki főpróba pedig a Pilis előrehozott bajnoki találkozója miatt végül elmaradt. Egy játékos távozott, öt ideiglenesen szünetelteti a pályafutását, míg hat játékos érkezett csapatunkhoz. Mellette idén újjáalakult tartalék csapatunk is segítség lehet a keret kialakításánál. Az elmúlt időszak tapasztalatairól és a várakozásokról Rakita Gábor edzőt kérdeztük.

Mennyire sikerült megvalósítani a tervezett felkészülést?

Voltak jobb és rosszabb periódusaink. Sajnos a felkészülési lezárása sem sikerült megfelelően az elmaradt találkozó miatt, így vannak játékelemek, aminek a begyakorlása még nincs megfelelő fázisban, ezért nem marad más hátra, minthogy a tétmeccseken finomítsuk azokat.

 

Hatással volt a csapatra, hogy egy ideig esély mutatkozott arra, hogy az esetleges visszalépések miatt feljebb léphetünk, majd végül nem a megszokott csoportunkban, hanem a nehezebbnek ígérkező déli csoportba kaptunk besorolást?

Igen, sokáig kétesélyes volt a dolog, majd egy harmadik variáció lett a befutó, ami nem feltétlenül az esélyeinket növeli. Egy sokkal erősebb csapatok alkotta, kiegyensúlyozottabb csoportban kell majd bizonyítanunk. Itt van hat-hét jó képességű együttes, akik ellen igazán jó, ki-ki mérkőzéseket vívhatunk majd, viszont nagy valószínűséggel nem lesz annyi nagyarányú győzelmünk, mint korábban volt. Van, aki örül annak, hogy átkerültünk, és van, aki nem. Én személy szerint szeretem a kihívásokat és kíváncsian várom miként tudjuk megállni a helyünket délen. Itt megmutatkozik majd mennyire vagyunk jó csapat, mennyire vagyok felkészült edző, és mennyire tudunk jó focit játszani.

 

Hogy sikerült a kialakítani a keretet a következő szezonra?

Én bízom benne, hogy kellően erősre ahhoz, hogy mi is a csoport meghatározó csapatai közé tartozzunk. Ami pozitív, hogy csak egy játékos igazolt el tőlünk. Aminek kevésbé örülök, hogy több olyan játékos is szünetelteti a pályafutását, akik rutinjukkal és tudásukkal sokat tudnának segíteni nekünk a bajnokságban. A kieső embereket igyekeztünk pótolni, ahol fő szempont volt, hogy fiatalok érkezzenek, hogy tudjunk sebességet adni a csapatnak. Érzésem szerint sikerült megvalósítani a terveinket, de nyilván a csapatnak még össze kell kovácsolódnia.

 

Milyen elvárással vágunk neki az új évadnak?

A cél ugyanaz, mint tavaly: nyerjünk meg minél több meccset, aztán meglátjuk az mire lesz elég. Előzetesen nehéz bármit is jósolni, nem is lehet. Az viszont biztos, hogy aki megszeretné nyerni a bajnokságot, annak tartósan kell kiemelkedő teljesítményt nyújtania.

 

Mit várhatunk a Százhalombatta elleni idénynyitón?

Az első bajnoki mindig rizikós és kiszámíthatatlan. Egy számunkra ismeretlen ellenféllel találkozunk egy új csoportban. Sok minden múlik azon, hogy az utolsó hetet mennyire veszik komolyan a játékosok. Mennyire tudják, akarják megvalósítani az általam kérteket. Azon leszünk, hogy megpróbáljuk kihozni magunkból a maximumot.

---

Távozók: Pintér András, Matyó Máté, Hevesi Kristóf, Balló Harold, Meczner Krisztián (szünetelteti pályafutását), Kerepesi Márkó (Hernád)

Érkezők: Kristóf Levente, Zilahy Alex, Nosztrai Roland (Monor U19), Horváth Henrik (Leányfalu), Székely Hunor (Szent Pál Akadémia), Bujdosó Dániel (BAK Egyesület)

 

U212015.jpg

Partnereink