RAKITA GÁBOR ÉRTÉKELTE A FELKÉSZÜLÉST

Miként értékeled a felkészülést?

A nyári felkészülés mindig nehézségekbe ütközik a nyaralások, alakulófélben lévő játékoskeretek miatt, de úgy érzem a tervezett munka 75-80 százalékát sikerült elvégeznünk, amihez hasonló mértékű edzéslátogatottság is párosult. A felkészülési mérkőzések is jól sikerültek, de véleményem szerint egy-két fordulóra még szükség lesz mire teljes mértékben játékba lendülünk.

Meglehetősen átalakult a keret. Jól sikerült az erősítés?

Ezt majd a mutatott játékunk, illetve eredményeink döntik el. Bízom benne, hogy igen. Szerencsés vagyok, hiszen minden poszton két hasonló képességű játékosom van, így egészséges versenyhelyzet alakulhat ki a csapaton belül, ami előre viheti a szekerünket.

Az ifjúsági csapatból több játékos, Szalai Milán, Buzás Patrik, Havasi Levente és Ofella Gergő már bemutatkozott csapatunkban, és most már felnőtt csapatunk keretéhez tartoznak. Sikerült beilleszkedniük?

Egyértelműen igen. Egyre inkább felveszik a felnőtt játék ritmusát, játékstílusát, így bátran bevethetem őket majd a bajnoki mérkőzésen és persze a nálunk tanultakat az U19 felé visszajátszva is tudják majd kamatoztatni.

Esélylatolgatás? Célkitűzés?

Szeretnénk megnyerni minél több mérkőzést, aztán meglátjuk az mire lehet elég. Azt gondolom a játékoskeretünk alapján az élmezőnyben van a helyünk, de egyértelmű célkitűzés nem lett megfogalmazva. Főleg úgy, hogy nyáron sok csapatban átalakulnak a keretek, így kell néhány forduló, mire az erőviszonyok kialakulnak.

 

U212015.jpg

Partnereink