BALOGH SÁNDOR LETT EGYESÜLETÜNK UTÁNPÓTLÁS-SZAKÁGVEZETŐJE

Sikeres szezont tudhat a háta mögött Balogh Sándor, aki ugyan az U19-es csapatunkkal - ha hajszállal is- lecsúszott a dobogóról, viszont az elmúlt időszak legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy korosztályunkat a megyei első osztályba vezette. Letette névjegyét nálunk, aminek köszönhetően újabb megbízatást kapott: július elsejétől ő lett egyesületünk utánpótlás-szakágvezetője. A kinevezésről és U19-es korosztályunk felkészüléséről kérdeztük.

Számítottál a szakágvezetői felkérésre?

Tabányi Pál Elnök úr az előző szezon befejeztével invitált egy személyes beszélgetésre, ahol felajánlotta nekem az említett pozíciót. Őszintén szólva, nem számítottam a felkérésre, meg sem fordult a fejemben, mivel volt megkeresésem más egyesületektől a szakmai fejlődésem érdekében felmerült bennem a távozás gondolata is. Nos, izgalmasabbnak tűntek a szakágvezetői pozícióval járó feladatok, számomra ez egy új kihívás.

 

Milyen elvárások kerültek kitűzésre?

Az alsó szekcióhoz képest kevésbé összeszedett a felső, azaz a képzési bázisunk. Elnök úrral egyetértettünk abban, hogy mindenképpen az elsődleges szempont, hogy egy rendszer kerüljön az egyesület életébe.

 

Mit sikerült eddig elérni, milyen nehézségeket kell orvosolnod?

Tisztában kell lenni azzal, hogy ez egy hosszabb folyamat lesz. Sajnos a világot nem lehet megváltani cirka kettő hónap alatt. Egyesületi szinten bevezetésre került egy házirend, amiket a játékosoknak be kell tartani, az edzőknek pedig kötelességük betarttatni. Nagyon sok mindent nehezményezek, amiket már jeleztem is a vezetőség felé, és remélem a gyerekek érdekében is megoldás kerül a problémára. Nyilván a döntés már nem az én kezemben van.

 

Új megbízatásod mellett továbbra is az U19-es korosztály felkészítését végzed. Hogy sikerült a nyári időszak? Milyen célkitűzéssel vágtok neki a bajnokságnak?

Úgy gondolom jól sikerült a felkészülés, persze lehetett volna jobb is, mindenesetre készen állunk a hétvégi rajtra. Szerencsére több új játékos érkezett a nyáron, szám szerint nyolc. A Havasi Levi és a Szászi Dani Monorról érkeztek, Lászlóffy Geri a Pénzügyőrtől tért vissza Maglódra. A fiatal Széles Dominik a fejlődés reményében jött hozzánk Ecserről, Hegyi Barna megjárta a Fradit, majd Gödöllőn keresztül vezetett az útja hozzánk, Mári Konráddal már dolgoztunk együtt Üllőn, szerintem kiváló, rutinos kapusnak számít ebben a korosztályban, a gyömrői Kopcsik Atti is két év után reaktiválta magát, és az utolsó pillanatban egy rutinos középpályással erősödtünk Németh Márk személyében, aki az Ikarus BSE csapatától érkezett. A bajnokságot tekintve reálisan gondolkodunk, nincsenek különösebb céljaink, legalább is az őszi kvalifikáció alatt, viszont a legjobbat szeretnénk nyújtani minden mérkőzésen. Látványos, kezdeményező, szép futballra törekszünk, és ezeket szeretnénk az ősszel tovább fejleszteni.

U1416MTCnevvel.jpg

Partnereink