Harmadjára indultál a serdülő OB-n. Először negyedik lettél, majd most már a második bronzérmedet szerezted. Elégedett vagy az eredménnyel, vagy jobbra számítottál?
Az előző versenyen hatból hat jó fogással végeztem, így elégedettebb voltam, mert most kétszer rontottam. Az utolsó gyakorlataim sajnos nem sikerültek. Lökésben 106 kilogramm lesett a vállamról, a szakításban pedig 86 kilogramm sajnos elöl maradt, így nem tudtam akkorát javítani, mint szerettem volna.

44 kilóval sikerült kevesebbet emelned, mint az első helyezett Holló Szilárd. Ez nagy különbségnek számít, vagy ez a reális különbség kettőtök között?
Most jelenleg igen, mert az ellenfeleim sokat fejlődnek. Már jó ideje stabilan Szilárd az első a súlycsoportomban. A második hely sokkal elérhetőbbnek tűnik a számomra és nyilván ezért is fogunk gyakorolni a következő időszakban, hogy hamarosan előrébb léphessen én is a dobogón.

A számít, hogy az aranyérmes kazincbarcikai versenyző húsz kilóval nehezebb nálad, hiszen tudjuk, nem mindig a nagyobb az erősebb is?
Igen a súlycsoportomban, a +85 kilogrammban ez az egyik legnehezebb dolog, amivel szembesülnünk kell, hiszen a 85,1 kilósnak együtt kell versenyezni adott esetben egy 123 kilogrammú versenyzővel. Nyilván az utóbbi sokkal többet tud emelni, mint a limitet éppen átlépő sportoló. Az OB-n is ez történt, míg én 108 kilóval mérlegeltem, ő 128-al és természetesen ez a teljesítményében is megmutatkozott.

Jó kapcsolatot ápolsz a többi versenyzővel, a riválisaiddal? Szoktatok esetleg a civil életben is beszélgetni?
Persze, sokat szoktunk beszélgetni a versenyek között, ismerősök vagyunk a közösségi portálokon is. Bátran mondhatom, hogy az egész súlyemelő brigáddal egy jó közösséget alkotunk és soha semmi nézeteltérés nem volt közöttünk. Tudunk egymásról és figyelemmel követjük egymás eredményeit.

Egy OB természetesen kiemelt versenynek számít, ahol a legnagyobb nyilvánosságot kapod. Mennyire követik figyelemmel a teljesítményedet a sportág elöljárói? Motivál-e ez téged és mire sarkall?
Természetesen figyelik és ez engem mind jobb teljesítményre ösztönöz. Minden versenyen jobb eredményt tudok felmutatni. Sorra javítom meg saját legjobb összetettjeimet és nagyon nagy súlyokat mozgatunk meg mostanában. Persze régebben könnyebb volt 53 kilóról 54-re menni. Most nem egyszerű 110-ről 111, 112-re javulni, de minden erőmmel azon vagyok, hogy folyamatosan fejlődjek és a célom, hogy mielőbb elérjem a 200 kilogrammos összetett eredményt. Azaz a lökésből már megvan a 110kg , de a szakításból még egy öt kilót rá kell tennem a jelenlegi 85-re ahhoz, hogy elérjem az áhított határt, ami ha meg van, akkor nagyon közel kerülök a dobogó második fokához.

Ezek a rövid távú célok. És mik a távoliak?
Erre könnyű válaszolnom, mert határozott céljaim vannak. Indulni szeretnék a 2024-es olimpián!

Ehhez rengeteget kell edzeni…
Ez így van. Szeretek is dolgozni. A edzés számok is gyarapodtak ennek megfelelően. Az eddigi heti háromról már ötre emeltük, ami azt jelenti, hogy hétfőn és kedden szakosztályvezetőnk, edzőnk Ádám Laci bácsi konditermében erősítünk. Szerdán, csütörtökön és szombaton pedig a tornateremben, szokásos helyünkön készülünk a következő versenyekre és majdan remélhetőleg az olimpiára is...

Serdülő Országos Bajnokság, Férfi Serdülő +85 kg
1. Holló Szilárd (Kazincbarcika) szakítás: 102kg, lökés: 126kg, összteljesítmény: 228kg
2. Bárány Gergő (Szerencs) szakítás: 105kg, lökés: 115kg, összteljesítmény: 220kg
3. Gulás Gábor Tamás (Maglód) szakítás: 82kg, lökés: 102kg, összteljesítmény: 184kg
4. Makrai Richárd (Oroszlány) szakítás: 75kg, lökés: 95kg, összteljesítmény: 170kg
5. Nagy Richárd (Iregszemcse) szakítás: 73kg, lökés: 93kg, összteljesítmény: 166kg

U132014.jpg

Partnereink