2014. május 10.

JUNIOR OB (Budapest, Testvériség SE rendezésében):

Felnőtt korcsoport:

1. helyezett: VINCZE LÁSZLÓ (Maglódi TC) 77kg

szakítás: 110kg, lökés: 150kg összteljesítmény: 260kg

 

6. helyezett: GERENCSÉR ZSOLT (Maglódi TC) 77kg

szakítás: 77kg, lökés: 102kg összteljesítmény: 179kg

 

2014. május 27.

PALOTA KUPA (Budapest, Testvériség SE rendezésében):

Serdülő korcsoport:

1. helyezett: RÁCZ LÁSZLÓ GERGŐ (Maglódi TC) 50kg

szakítás: 30kg, lökés: 45kg összteljesítmény: 75kg

 

1. helyezett: ARANYOS KORNÉL (Maglódi TC) 85kg

szakítás: 40kg, lökés: 55kg összteljesítmény: 95kg

 

1. helyezett: GULÁS GÁBOR TAMÁS (Maglódi TC) +85kg

szakítás: 77kg, lökés: 100kg összteljesítmény: 177kg

 

Ifjúsági korcsoport:

1. helyezett: GERENCSÉR ZSOLT (Maglódi TC) 77kg

szakítás: 75kg, lökés: 105kg összteljesítmény: 180kg

 

felnőtt korcsoport:

2. helyezett: MÉHES ÁDÁM (Maglódi TC) 77kg

szakítás: 75kg, lökés: 95kg összteljesítmény: 170kg

 

Az alábbiakban Ádám László szakosztály-vezetővel készített interjúnkat olvashatják!

 

Hogyan telt a súlyemelő szakosztály elmúlt időszaka?

Sikeres időszakon vagyunk túl. Meg volt a junior magyar bajnokság, ahol két versenyzőnk is indult. Vincze László az első, Gerencsér Zsolt hatodik helyen végzett, tehát mind a ketten nagyon szépen szerepeltek. Rá egy hétre volt a Palota Kupa, ahol öt versenyzőnk indult és végül mindannyian az első helyen végeztek. Hamarosan jön a Budapest Kupa, július közepén pedig az ifjúsági magyar bajnokság. Nyári szünetet tehát nem tartunk, folyamatosan készülünk különböző megmérettetésekre.

Mennyit készülnek egy-egy versenyre? 

Hat-nyolc hetes felkészülési ciklusokkal készülünk. Van, hogy egy van, hogy több verseny van a rákészülési időszak során. A felkészülés után mi edzők döntjük el, hogy kit és hol fogunk versenyeztetni. Ez függ a elvégzett munkától, és persze a szabadidejüktől is. Az ifjúsági és felnőtt versenyzőket több megmérettetésre is küldhetjük, akár hetente, míg a serdülő korosztályban a versenyek között legalább két hétnek kell eltelnie.

 

Említette a Palota Kupát. Bizonyára elégedett, hogy ilyen szép eredményeket értek el a sportolóink.

Természetesen, de azt fontos tudni, hogy külön erre a versenyre nem készültünk. Mindenkinek meg van a saját korosztályos magyar bajnoksága és ez egy állomás volt az arra való felkészülésben. Jó alapnak bizonyult, amire tovább lehet építeni. Rácz Lacinak az első versenye volt. Mondanom sem kell, hogy az első fellépésen a versenyláz, az izgalom és sok más tényező is összejön, de ennek ellenére nagyon szépen teljesített. Ugyan az edzéseken mutatott legjobbja alatt maradt, de ennek ellenére is mondhatom nagyon elégedett voltam vele. Volt, aki már rutinosabb volt, mégis egy kicsit elmaradt a várttól. A harmadik versenyén szereplő Aranyos Kornél is szépen szerepelt ugyan, de úgy éreztük egy kicsi még benne maradt. A kupán részt vevő többi versenyzőnkről elmondhatjuk, hogy mindannyian javítottak eddigi legjobb eredményükön. Összességében elmondhatjuk, hogy mindenki oda tett magát és nagyon jó illett a kupa a felkészülésünkbe. Most jön a következő lépcsőfok az ifjúsági OB, és amit a kisebbek a legjobban várnak, az év vége felé sorra kerülő a serdülő magyar bajnokság. A kettő között pedig, Nyíregyházán a felnőttek lépnek dobogóra, szintén a magyar bajnoki címért. Itt fontos megjegyezni, hogy a súlyemelés egy olyan sportág, ahol egy felnőtt versenyen részt vehetnek ifjúsági, vagy junior versenyzők is, ha adott súlycsoporthoz tartozó minimum szintet teljesíteni tudják. Így elképzelhető, hogy lesznek nekünk is olyan versenyzőink, akik megpróbálnak a nagyok között helyt állni. Gondolok itt Vincze Lászlóra, Gerencsér Zsoltra, vagy éppen Meizl Mátéra.

Közel egy éve beszéltünk utoljára hosszabban. Mi változott azóta a szakosztály életében?

Mondhatom, hogy többen ismernek már minket és többen tudják, hogy egyáltalán létezünk. Ezt köszönhetjük a sikeresnek mondható szereplésünknek és annak, hogy ez megjelenik a helyi médiában. Sokan megállítanak minket, és a sportolóinkat az utcán. Eredményeink után érdeklődnek, gratulálnak nekünk, ami természetesen nagyon jó érzés, mert érezzük, hogy megbecsülik a teljesítményünket. A sikerek hatására a taglétszámunk is jócskán gyarapodott. Jelen pillanatban is intézzük három új sportoló leigazolást, illetve vannak visszatérő súlyemelőink is. A nem kimondottan a versenyzők, akik csak edzeni járnak le, azok létszáma is a duplájára emelkedett. Tehát mindenképpen pozitív az előrelépés. Persze ennek van hátulütője is, hiszen kezdjük kinőni a lehetőségeinket. Egyre szűkösebbnek érezzük a termet, de jelen pillanatban ez még édes teher. Az egyesülettől a szokásos támogatáson kívül melegítőket kaptunk és a örömmel mondhatom, hogy a Súlyemelő Szövetség is egyre több figyelmet szentel nekünk. Az idei évben is megszavaztak a számunkra egy háromszázezer forintos műhely-támogatást, amit eltudtunk költeni sportfelszerelésekre és a gyerekek számára táplálék-kiegészítőkre. Én szeretek a földön járni, a realitás talaján maradni. Kis műhely vagyunk, az alapoktól építkezünk és folyamatosan fejlődünk. Mindez eredményekben és az ezzel járó megbecsülésen látszik, ezért nagyon bizakodó vagyok a jövőt illetően.

 

U7.jpg

Partnereink