Meizl Máté a dobogó harmadik fokán.

 

Mikor és hogyan kezdtétek a súlyemelést?

Gulás Gábor: - Két évvel ezelőtt egy barátom invitálásra jöttem le az edzőterembe és azóta dolgozom folyamatosan.

 

Meizl Máté: - Engem már a Gábor hozott egy fél évvel később. Láttam őt egy iskolai táborban súlytemelni és azonnal meg is tetszett a dolog. Megkértem őt, hogy vigyen le az edzőterembe, mert szeretnék én is edzésekre járni és versenyezni. Lehozott, bemutatott az edzőknek és azóta töretlenül járok is.

 

Az elmúlt időszakban is volt versenyetek, vagy ez volt az első?

Meizl Máté: - Az első igazán nagy verseny az ez volt. Januárban már voltam egy nemzetközi viadalon, alacsonyabb súlycsoportban indultam és harmadik lettem, de akkor, még kezdőként nem éreztem magam kellően magabiztosnak. A mostani versenyre már nagyobb tapasztalattal érkeztem és nagyon örülök, hogy végül a harmadik helyen végeztem.

 

Gulás Gábor: - Nekem is volt már egy versenyem, a mostanihoz hasonlóan ugyancsak a Testvériség csarnokában. Akkor a második helyen végeztem. Érdekesség, hogy akkor és most is a nagy riválisom Rácz László végzett az első helyen. Voltam már dobogó tetején is, igaz akkor a mezőny egy kicsit hiányos volt.

 

Gulás Gábor

 

Heti hány edzéssel készültök?

Meizl Máté: - Alap esetben heti három edzésünk van, de a Gáborral hetente kétszer konditerembe is eljárunk.

 

Hogy tervezitek a jövőtöket a súlyemeléssel kapcsolatban?

Meizl Máté: - Amíg az időm, a szüleim és szervezetem engedi és amíg szívvel-lélekkel bírom csinálni, addig mindenképpen szeretnék lejárni az edzőterembe. Persze jó lenne minél több versenyen elindulni és szép eredményeket elérni.

 

Gulás Gábor: - Szüleim, édesanyám és édesapám nagyon örülnek, hogy sportolok és maximálisan támogatnak is benne. Amíg a szervezetem engedi járni fogok az edzésekre és Mátéhoz hasonlóan én is törekszem majd minél jobb eredményeket elérni.

 

Meizl Máté

 

 

aCZTCZuKm3fX6mhr00gSALbQ3i0bOcNqL49KeoJT___responsive_762_567.jpg

Partnereink