MAGLÓDI TC - VERESEGYHÁZ 2 - 0

MEGSZEREZTÜNK ELSŐ GYŐZELMÜNKET

Pest megyei I. osztály, 3. forduló:

MAGLÓDI TC - VERESEGYHÁZ VSK 2 - 0 (1 - 0)

Maglód, Kertész Károly Stadion, 150 néző

jv: Janitz G. (Szigecsán N., Bíró Zs.)

gól: Kovács Z. 30p., Lami I. 58p

sárga lap: Molnár O.

kiállítva: Kiss R. a 33. percben (nyilvánvaló gólhelyzetben szabálytalankodott)

Read More

Maglódi TC: Szacskó L. - Kovács Z., Pápai D., Molnár O., Albirt M., Németh Zs. (Számpor E. 78p), Rajz M., Gyiró M. (Schirilla Gy. 46p), Lami I., Lukács B. (Vincze L. 78p), Gál J. vezetődző: Herédi Attila

Veresegyház VSK: Hosszú L. - Danielisz L., Oroszi B., Kapcsos J., Szabó T. (Csánki B. 69p), Németh B. (Aczél Z. 46p), Olay B. (Szíjártó D. 58p), Kolada Á., Csiszár B. (Bánhegyi B. 69p), Radics D. vezetőedző: Andy Zsolt

A nyár utolsó fordulójában két olyan csapat találkozott egymással, akik az első két fordulóban egyaránt vesztesen hagyták el a pályát, így létszükség volt most a három pont megszerzése.

Ennek fényében természetesen  támadólag léptünk fel ellenfelünkel szemben, az első komolyabb helyzet mégis a Veresegyház előtt adódott a tizedik percben. Egy baloldali akciót követő becenterezés után azonban Szacskó László reflex-mozdulattal hatalmasat védett. Mint kiderült ekkor jutottak el utoljára akcióból a kapunkig. Az ezt követő időszakban enyhe mezőnyfölényünk ellenére nem tudtunk komolyabb helyzetet kialakítani, sőt a csapatok bosszantóan sok hibával játszottak. Majd a 30. percben a semmiből megszereztük a vezetést. A jobboldalon előrehúzodó Kovács Zoltán harcossága gólt eredményezett, amitől érezhetően megnyugodott csapatunk, főleg úgy, hogy három perc múlva emberelőnybe is kerültünk. Gál József csente el a labdát egy védőtől, majd az, mielőtt támadónk kapura rúgott volna lerántotta, így a kiállítás sorsára jutott. A szabadrúgás ugyan kimaradt, de már ekkor érezhető volt, hogy eldőlt a találkozó. A félidő végére jutott még egy ígéretes helyzet a részünkről, de értékesíteni azt nem tudtuk.

A második játékrészt úgy kezdtünk, ahogy azt egy minden tekintetben előnyben lévő csapatnak tennie kell. Sorozatban jöttek a helyzeteink, amik egy lesgólt, Lami és Schirilla révén két kapufát és több helyzetet eredményeztek. Az 58. percben pedi tovább növeltük az előnyt. Egy felpasszolt labdát Lukács Bálint emelt fel Lami Istvánnak, aki tizenhat méterről, kapásból a kapu közepébe bombázott. Gyönyörű gól volt! A hátralévő fél óra egy kakaskodást leszámítva már semmi rendkívülit nem tartogatott. A vendégek több szabadrúgást is lőttek, de csak távolról, amelyekben az egyenlítés lehetősége nem volt benne, így maradt a megérdemelt előnyünk, ami végre három pontot eredményezett és megkezdtük a felzárkózást a mezőnyhöz.

Kovács Zoltán, jobboldali védőnk nagy kedvvel játszott. Sokszor zárkózott fel a támadásokhoz, több jó beadása mellett keményen védekezett és ami a legfontosabb: nagyon fontos gólt szerzett!

 

Weisz Tamás (edző, Maglódi TC, Herédi Attila távollétében): Mind védekezésben, mind támadásban a megbeszélteket maximálisan betartották a játékosok, így kiváló játékvezetés mellett megérdemelt győzelmet arattunk. Már az első félidőben fölényben játszottunk főleg a kiállítás után, de ekkor túl sok helyzetet még nem tudtunk kialakítani A második játékrészben lőttünk egy szenzációs gólt és a rengeteg helyzetet kialakítottunk, ami alapján könnyedén nyerhettünk volna még több góllal is.

Kívülről úgy tűnt nagyon nem tud velünk mit kezdeni a Veresegyház. Komolyabb lehetőségük is csak egy akadt. Ilyen jó sikerült feltérképezni a játékukat?

Láttuk őket, tudtuk mire kell, hogy figyeljünk, ezeket meg is valósítottuk. Célunk volt, hogy "megöljük" a játékukat és minél gyorsabb támadásokat vezetve eredményesek legyünk velük szemben. Úgy érzem ez sikerült is. Továbbá gratulálnék a cseréknek, akik nagyon jól szálltak be a mérkőzésbe!

 

További eredmények:

Gödöllő - Tura 1 - 0

Törökbálint - CSO-KI 2 - 0

Tököl - Biatorbágy 1 - 3

Vecsés - Üllő 7 - 0

Halásztelek - Nagykőrös 0 - 1

U14masodik.jpg

Partnereink