MEGTARTOTTA ÉVZÁRÓJÁT LABDARÚGÓ SZAKOSZTÁLYUNK

December 20-án este a MagHázban megtartotta szokások évzáróját labdarúgó szakosztályunk. A játékosok, szurkolók és vezetők finom vacsora elfogyasztása mellett értékelték az évet, amelyet Tabányi Pál polgármester, az egyesület elnöke nyitott meg.

Megnyitó beszédében lényegében a Maglód újságnak adott interjúját mondta el, persze kiegészítve az azóta történt fejleményekkel.

A labdarúgásban inkább az utánpótlásnál láthatunk komolyabb körülménybeli változásokat nagy összegű sportfelszerelés megvásárlásával. Idén először jutottak el a gyerekek edzőtáborba a TAO pályázati rendszernek köszönhetően. A felnőtteknél a bajnokság átszervezése ellenére újra megszereztük az NB III-as tagságot, de aszponzorok hiánya nem tette lehetővé, hogy ütöképesebbé tegyük a csapatot a mezőny korábbi NB II-es részével szemben. A korábbi hat NB III-as csoport szisztémájában háromszor voltunk másodikok, tavaly pedig hatodikok. Így vívtuk ki az osztályozóhoz a jogot, ahol sikerrel szerepeltünk. Ezután a hat csoportot a fekére csökkentették, ahogy a korábbi két NB II-es csoportot is. A szűkítés miatt kieső hat másodosztályú csapatot, pedig besorolták, az a már amúgy is redukált harmadosztályú pontvadászatba, ahova mi az utolsó pillanatban tudtunk becsusszanni. A korábbi helyezéseinket most a 15. hely váltotta fel. Mi, például a Bajához, Szegedhez, Soroksárhoz, Gyulához képest akár az anyagi hátországot, akár a játékosállományt nézve sokkal szerényebb lehetőségekkel rendelkezünk, de nem szeretnénk kiesni. Harcolunk a tisztes eredményért. Ha nem sikerül , akkor valóban a kieséssel számolhatunk. A télen új alapokra próbáljuk helyezni a labdarúgó szakosztály életét. Baranyai Pált, aki két és fél évig irányította a felnőtt együttest, Gálvölgyi István váltja. Baranyai Páltól nem válunk el, hiszen a pályaedzőként segíteni fogja az új tréner munkáját és persze megmarad a korosztálya is, az U17. Néhány játékostól megválunk, akik helyett igyekszünk meghatározó labdarúgókat hozni, hogy lefaragjuk a hátrányunkat. Persze tudjuk, hogy ellenfeleink is arra törekednek, hogy még sikeresebbek legyenek. Mindent összevetve ötven százalék esélyünk van arra, hogy bentmaradjunk. Segítő szándékú emberekre továbbra is szükségünk lesz, mint a főszponzor Merczel János, vagy a csapat korábbi sikeredzője és azóta is velünk jó kapcsolatot ápoló Domonyi István. Ha a terveink nem sikerülnek, akkor a megyei első osztályban folytatjuk. Ekkor is ütőképes játékosokra lesz szükség, ha élmezőnyben akar maradni, hiszen ez az osztály is korábbi harmadosztályú csapatokra épül. A maglódi önkormányzat négy milliós támogatása természetesen nem tud megyei jogú városok tízszeres büdzséjével és óriási hagyományaival vetélkedni, ellensúlyozni azt. Már az dicséretes, hogy idáig eljutottunk! Az utánpótlásunk pedig, remélhetőleg még eredményesebb lesz.

Ezután Tabányi Pál jutalmazta az idei év legjobb felnőtt labdarúgóját, aki ezúttal, immár másodszor, Németh Zsolt lett, akivel hamarosan interjút olvashatnak.

 

Az ünnepélyes pillanatokat követően Baranyai Pál, a vezetőedzői poszttól búcsúzó tréner intézett néhány szót a megjelentekhez.

Megköszönte a játékosoknak, vezetőknek és a szurkolóknak az elmúlt két és fél évet, mellyet néhány szóban értékelt is. Sajnálatát fejezte ki, hogy az elmúlt fél év nem úgy sikerült, túl fényesre, pedig a szezon jól indult, hiszen kétszer is nyerni tudtunk. Ezután viszont mélyrepülés következett, ami több tényezőnek is betudtaható volt. Sorozatos eltiltások és munkahelyi elfoglaltságok mellett sok esetben sérülések is megtizedelték a csapatot. Emellett a szerencse többször volt ellenünk, mint melletünk. Azt gondolom, hogy emelt fővel a tükörbe nézhetek, mert minden edzésen ott voltam és mindent megtettem a csapat sikere érdekében, de ha már az említett tényezők miatt a sorsunk így alakult, a sikertelenség ellenére szerettem volna családias hangulatot teremteni, ami többé kevésbé sikerült, főleg az utolsó két hónapban. - mondta a leköszönő edző. A legfájóbb pont számára az elmúlt időszakban az utolsó, Komló elleni mérkőzés volt, ahol mindenki tökéletesen tisztában volt azzal, hogy milyen nehéz helyzetben vagyunk és hogy mennyire fontos találkozó előtt állunk és mégis többen cserben hagyták a csapatot. Sok sikert kíván Gálvölgyi Istvánnak, akinek, mint mondta, nagyon nehéz dolga lesz, hogy bentartania a csapatot a harmadosztályban. Ő személy szerint mindent megtesz a siker érdekében és pályaedzőként fogja segíteni a munkáját és reméli, hogy mind az itt maradó, mind az érkező játékosok átérzik a helyzetünket és sikerrel veszik a nagyon nehéznek ígérkező tavaszi szezont.

 

 

Zárásként Weisz Tamás és Budafai Gergő, a felnőtt csapat játékosai is megköszönték a vezetők és a csapat körül dolgozó személyek munkáját. Tabányi Pál elnök, Merczel János ügyvezető, Baranyai Pál edző, Steiner Katalin gyúró (a képen), Rakita Gábor pályaedző, Gér József szertáros, Paulovics László buszvezető, aki sajnos nem lehetett jelen, és a szurkolók is kaptak egy kis csekélységet.

További képeket ITT talál!

 

A Maglódi TC vezetősége és játékosai minden kedves szurkolónak, szimpatizánsnak és sportbarátnak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kíván!

 

U7.jpg

Partnereink