TABÁNYI PÁL ÉRTÉKELÉSE

Sportegyesületünk elnöke, Tabányi Pál értékelte az elmúlt szezont, beszélt a nehézségekről és a várható fejlődésről.

 

Miként vélekedik a 2016/2017-es szezonról?

A célkitűzést, vagyis a hat-nyolcadik helyet nem sikerült teljesíteni, igaz, ha az utolsó mérkőzést sikerrel vesszük, akkor a nyolcadik pozícióra odaérhettünk volna. Az, hogy szinte a bajnokság végéig izgulni kellett az annak is köszönhető, hogy három meghatározó játékosunk Pápai Dániel, Pintér Dániel és Fischer Zsigmond eligazolt, illetve Albirt Mátyás a tavasz elején megsérült, őket pedig megfelelően pótolni nem tudtuk. Az újonnan igazolt játékosok közül nem mindenki tudta beváltani, a hozzájuk fűzött reményeket. Voltak ugyan kiemelkedő teljesítmények, ugyanakkor megmagyarázhatatlan produkciók is, amikor önbizalommal teli fiatalok nem tudták hozni az elvárt teljesítményt. Összességében azt kell mondani, hogy az őszi teljesítmény után senki nem ilyen folytatásra számított és a végén szerintem bravúr volt a bennmaradás. Az NB 3-as csapatok kiesése miatt tudtuk, hogy sok csapat mondhat búcsút az első osztálynak, nekünk pedig minden meccs kihívás volt. Az utolsó, az utolsó előtti ellen sem mehettünk biztosra. Ezek mellett voltak olyan találkozók, ahol szinte csődöt mondtuk, gondolok itt elsősorban a Vecsés és a Pilis elleni rövidzárlatra. Ki-ki meccseken, Nagykátán, Szecsőn maximálisan alul teljesítettünk. Végülis az eredmény számít, szerintem Rakita Gábor nem volt rossz választás, ha egy kis szerencséje van, pontosabban, ha az őszihez hasonló erősségű kerettel tudtuk volna folytatni tavasszal, nem kerültünk volna ilyen helyzetbe. Így viszont bele kellett nyúlni, hoztunk egy jó edzőt, teljesített, bennmaradtunk, köszönjük neki!

Milyen célkitűzéssel vághatunk neki a következő szezonnak?

Véleményem szerint ahhoz, hogy javuljon a eredményességünk, mindenképpen igazolnunk kell néhány meghatározó játékost, több posztra is. Ennek persze a feltételeit is meg kell teremtenünk.

 

Schindler Szabolcs bizonyított csapatunknál, de egy magasabb osztályú kihívást miatt búcsút intett csapatunknak. Tudni már, hogy ki lesz az új edző?

Három edzővel tárgyaltunk eddig, akik közül van egy fő jelöltünk, de szeretnénk még egy-két szakemberrel egyeztetni.

 

Az utánpótlásunk eredményeivel mennyire lehetünk elégedettek, mennyire lehet bennünk hiányérzet?

Az a legnagyobb baj, hogy nincs, aki összefogja az utánpótlást, az edzőket, innentől kezdve kicsit fejetlennek érzem a dolgot. Tudjuk, hogy változtatni kell, szeretnénk is, de olyan anyagi elvárásaik vannak a megfelelő szakembereknek, amelynek megteremtése nehézségekbe ütközik. Az edzők saját fejük után mennek, egy felépített rendszer helyett, ami gátat szab a sikereknek. Szándékozunk ezen javítani, folyamatosan keressük a lehetőségeket. Reméljük, hogy mihamarabb sikerrel is járunk! A másik nehézség, hogy nem elég a játékost edzésre várni, sajnos utána is kell menni. Ez, vagyis a létszámhiány főleg az idősebb korosztályoknál jelent gondot.

 

Utánpótlás után az idősebbek. Úgy tűnik az öregfiúk csapatunk számára ki lett bérelve a kilencedik hely. Egymás után harmadik évben végeztünk ebben a pozícióban.

Van remény, hogy jönnek fiatalok és feljebb tudunk majd kapaszkodni, ránk is férne már egy „vérfrissítés”. Jelenleg nincsenek kellő számban, kellően tapasztalt játékosaink.

 

Infrastrukturális előrelépés várható a következő időszakban? Sokan szívesen látnának Maglódon egy nagyméretű műfüves pályát.

A műfüves nagypályának lehet realitása, de annak megvalósulása kicsit távolibb történet. Ami a közeljövőt illeti, az öltözők tekintetében lesz fejlődés, már csak a bebútorozásuk van hátra, ami ősz közepére készülhet el. Ezenkívül decemberre várható egy saját busz érkezése, ami tavaszra majd további költségmegtakarítást eredményezhet.

 

Egyesületünk valóban feltámasztaná korábbi sikersportágát, a kézilabdát?

A terv az, hogy utánpótlás szinten újra indítjuk a versenyeztetést, de felmerült, hogy felnőtt csapatot is rajthoz állítunk. Ez ügyben már fel is vettük a kapcsolatot egy kézilabda csapattal, akiknek rendszeresen játszanak bajnoki mérkőzéseket, de igazi otthonuk nincs. Ha velük sikerül egyezségre jutni, akkor együttműködésre léphetünk velük. Ehhez egyelőre a nevünket tudjuk adni, illetve némi támogatást, de pozitív elbírálású TAO-pályázat esetén - amit már benyújtottunk a Kézilabda Szövetséghez - idővel egy modern, új sportcsarnokkal is.

U13 csapatkep.jpg

Partnereink