LUKÁCS BÁLINT NEM OKOZOTT CSALÓDÁST

Gyengébb tavaszi szereplésünk egyik oka Herédi Attila szerint az, hogy több játékosunk is valós tudásához képest visszafogotabb teljesítményt nyújtott. Nem úgy Lukács Bálint, aki 39 évesen is csapatunk egyik motorjának bizonyult.

Alábbiakban a vele készített interjúnkat olvashatják.

Vezetőedzőnk, Herédi Attila dicsérte a teljesítményedet, aki azt mondta, hogy 39 évesen nem feltétlenül kell valakinek húzóembernek lennie, ám Te mégis azzá váltál. Hogy élted meg a tavaszi szezont?

Az őszi szezon mindenképpen jobban sikerült. Jobb mérkőzéseink voltak, sikeresebbek voltunk, ami a helyezésünkön is megmutatkozott. Ezzel szemben a tavasz sokkal kevesebb sikerélményt hozott, nagyon nehezen vettük az akadályokat és sokkal kevesebbszer is nyertünk. Egyszerűen nem jöttek a gólok, jóformán senki nem volt képes az ellenfelek kapujába találni. Nekem szerencsére sikerült néhányszor, hála Istennek olyan meccseken, amikor égető szükségünk is volt rá, így néhány pont azért gyűjtögettünk. Ha csak egy kicsivel is jobb lett volna a helyzetkihasználásunk, azt gondolom jóval előrébb is végezhettünk zárhattuk volna. 39 évesen szerencsére jól érzem magam és szeretek is focizni, edzésekre járni. Bevallom őszintén több gólt terveztem a bajnokságra, mint, ami végül összejött, de miután ez egy csapatjáték nem csak rajtam múlik az eredményesség. Kell az összeszokottság, ami nálunk, érzésem szerint nem a legmegfelelőbb volt. 

 

Saját teljesítményedet hogy látod? Te is úgy kalkuláltad a bajnokság elején, hogy inkább tartalékként lépsz pályára, amikor a védők már fáradtabbak, vagy egyértelműen a kezdők közé kalkuláltad magadat?

Az elején nem nagyon kalkulál az ember, főleg akkor, amikor még alakulóban van a keret. Az edzőmeccseken annyira még nem lehet látni, hogy éles helyzetben ki milyen teljesítményre lesz majd képes. Az gondolom, hogy a felkészülési mérkőzéseken nekem jól ment, majd a bajnokságot mégsem úgy kezdtem, ahogy szerettem volna. Az első félévben nem jöttek a gólok, csupán helyzetekig jutottam, ellenben jött másnak, így végül a padra szorultam. Aztán a végére feljöttem erőben és játékban is, majd a Dabas-Gyón sikerült gólt fejelnem, amit tavasszal még továbbiakkal toldottam meg. Persze jobban szeretek kezdőként játszani, de ha a mester úgy dönt, hogy csereként számít rám, akkor úgy kell bizonyítanom. Szerintem csereként nehezebb, hiszen bele telik pár percbe, amíg felveszi az ember a ritmust, de azt gondolom azzal sem volt gond.

 

 

Tavaly még a harmadosztályban szerepeltünk. Hogy érzed nagy különbség van az NB 3 és a megyei bajnokság között?

A korábbi nb 3-as csapataikkal, főleg a sikeresebbekkel ezeknek a megyei csapatoknak a nagy részét könnyedén vertük volna. Most viszont ugyanazokkal a csapatokkal küzdeni kellett, volt, hogy csak döntetlenre voltunk képesek, vagy kikaptunk. Tehát egyértelműen van különbség.

 

 

Mit érzel még magadban? Játszanál még, vagy esetleg edzősködés?

Edzősködésbe nem mennék bele. Egyrészt nincs végzettségem, másrészt nem is készültem rá, harmadrészt van egy olyan családi vállalkozásunk, ami elég sok energiámat leköti. Játékban még érzek magamban annyit, hogy folytassam. Persze azt is érzem, hogy egyre kevesebbet tudok futni, de a technikai tudásommal, helyezkedéssel, illetve a rutinommal úgy gondolom, kompenzálni tudom. Majd meglátjuk, hogy alakul!

 

Maglódon, vagy vannak más kérőid is?

Egy kérőm folyamatosan van, de az alacsonyabb osztályú, és én szívesen maradnék itt Maglódon. Beszéltünk is róla, de konkrétumok még nincsenek.

U7.jpg

Partnereink