MAGLÓDI TC - TÖKÖL VSK 1 - 0

NEM VOLT KÖZÖNSÉGSZÓRAKOZTATÓ A JÁTÉK, DE A HÁROM PONT A LÉNYEG

Pest megyei I. osztály, 8. forduló:

MAGLÓDI TC - TÖKÖL VSK 1 - 0 (1 - 0)

Maglód, Kertész Károly Stadion, 200 néző

jv: Zsiga Gitta (Gyikó Tamás, Berki András)

gól: Greskó G. 16p

sárga lap: Németh Zs.

Read More

Maglódi TC: Szacskó L. - Németh Zs., Pápai D., Molnár O., Szirtesi A., Greskó G. (Rajz M. 46p), Lami I. (Gál J. 72p), Lukács B. (Nagy T. 87p), Schirilla Gy., Ondrik B. (Albirt M. 57p), Budafai G. (Számpor E. 72p) vezetődző: Herédi Attila

Tököl VSK: Sikur L. - Duffy A., Frank T., Gyurcsik A., Bernáth B. (Orosz B. 46p), Szécsi A., Agócs G., Riedl J., Haciglu S. (Dombai D. 67p), Terbócs R. (Hercog Gy. 46p), Paluska N. vezetőedző: Futó Tamás

Greskó Gábor vezéregyénisége volt a csapatnak, ahol megszerezte élete első felnőtt bajnoki gólját. Sajnálatos, hogy sérülése miatt a félidőben le kellett cserélni.

 

Izgalmas csatára volt kilátás a Tököl elleni találkozón, ami a mérkőzés egyes szakaszaira igaz is volt, de az is tény, hogy a szurkolók nem tapsolták véresre a tenyerüket szombat délután a látványos játék miatt. A lényeg: újra mi szereztünk három pontot.

Az első félidőben hamar magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, ami több kialakított helyzetünkben is megmutatkozott. Már az első félidőben eldönthettük volna a találkozót, igaz ehhez kellett az igen indiszponáltan játszó tököli együttes, akik szinte semmiféle veszélyt nem jelentettek a kapunkra. Olyan érzése volt az embernek, mintha nem is akarnának játszani. A 16. perben góllá érett a mezőnyfölényünk. Greskó Gábor vezetgette a labdát 18 méterre a kaputól, majd miután senki nem lépett ki rá, lövésre szánta el magát. Jól tette, a játékszer a vendégek kapujának bal alsó sarkában landolt. 1-0. Nem sokkal később Lukács Bálint került nagy helyzetbe, de elkapkodott lövése miatt csak egy gól különbséggel vonulhattunk pihenőre.

A második félidőre, talán a tököli altatásos taktika részeként, bizony elaludtunk. Lehet, hogy a vendégek két cseréje rázta fel az együttesüket, de bizony több "meleg" percet is meg kellett éltünk a kapunk előtt. Volt, hogy a kapufa, volt, hogy Szacskó mentett bravúrral. A szünet utáni percekben nem lett volna csoda, ha kiegyenlít az ellenfél. Nem meglepő, hogy Herédi Attila frissítette a csapatot, ami jó húzásna bizonyult. Gál József beállása után újra megélénkült a támadójátékunk. Ekkor ismét a tököli cerberus, Sikur percei következtek. Előbb egy szabadrúgást, majd Albirt fejesét "piszkálta" ki a "filóból". Így nem tudtuk tovább növelni az előnyünket. A játék egésszét tekintve megérdemelt a győzelmünk. Az újabb sorozat, reméljük, ezzel kezdetét vette!

 

Herédi Attila (vezetőedző, Maglódi TC): Lehet fanyalogni, de úgy gondolom az 1-0-ás győzelem az az egyik legszebb diadal. Nem játszottunk igazán jól, de a helyzeteink meg voltak ahhoz, hogy több gólt érjünk el, ami ugyan nem sikerült, de a védelmünk újra kapott gólt nélkül hozta le a találkozót, ami a mai világban úgy gondolom megsüvegelendő.

 

További eredmények:

Halásztelek - Taksony 0 - 3

Dabas-Gyón - Törökbálint 7 -1

Gödöllő - Nagykáta 1 - 0

 

U15maglod.jpg

Partnereink