MK: MAGLÓDI TC - PAKSI FC 1 - 6

VÁLLALHATÓ VERESÉGET SZENVEDTÜNK

MAGYAR KUPA 1. forduló:

MAGLÓDI TC - PAKSI FC 1 - 6 (0 - 5)

Maglód, Kertész Károly Stadion, zártkapuk mögött

jv: Görög M. (Szabó P., Hima A.)

gól: Rajz M. 71p ill. Kiss T. 2, Fröhlich R. 2, Bor D., Báló T.

sárga lap: Rajz M., Számpor E.

Read More

Maglódi TC: Szacskó L. - Németh Zs., Szirtesi A., Albirt M., Matyó M. (Számpor E. 74p), Budafai G., Pápai D., Gyiró M. (Bartha Sz. 53p), Rajz M., Lami I., Schirilla Gy. (Gál J. 53p) vezetőedző: Herédi Attila
Paksi FC: Csernyánszky N. - Fröhlich R., Papp K. (Kővári R. 68p), Báló T., Kecskés T., Hahn J. (Nagy R. 46p), Kiss T., Bor D., Ródenbücher I., Vági A., Asztalos D. (Bagó P. 58p) vezetőedző: Csertői Aurél

Hatalmas csalódást éltünk át a mérkőzés előtt! Hiába tettünk meg mindent a tegnapi, illetve a mai napon, hiába kaptunk ígéretet végül mégis zárt kapuk mögött kellett megmérkőznünk a Pakssal. A nagy érdeklődéssel kísért találkozón a mérkőzés előtt félórával kellett szembesülnünk azzal, hogy a Pest Megyei Rendőrfőkapitányág nem engedélyezi a szurkolók számára a találkozó megtekintését. Páran már az MLSZ-t szídták, de az igazság az, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség mindenben partner volt. Nagyon sokat segítettek abban, hogy szurkolók is jöhessenek. A rendőrség azért nem engedélyezte a találkozót, mert a mérkőzés biztosítását végző cég nem tudott hiteles kiűrítési tervet felmutatni és ennek hiányában nem jöhettek be a nézők, csak a csapatonkénti 20-20 kísérő. Sajnáljuk, és ismételten elnézést kérünk a szurkolóinktól. Drága, de jó tanulópénz volt ez a számunkra.

A mérkőzésről:

A találkozó első percétől támadólag fellépő és erős mezőnyfölényt kialakító Paks Kiss Tamás két góljának köszönhetően már negyed óra elteltével két gólos előnyhöz jutott. Majd a 26. percben Bor növelte tovább a paksi előnyt. Újabb tíz perc elteltével Fröhlich előbb gólt lőtt, majd két perc múlva előkészítőként jeleskedve rúgatott gólt Bálóval, kialakítva így az 5-0-ás félidei eredményt. A mieinkről nem igazán lehet mit írni. Igyekeztünk, de csak örlődtünk. Minden támadásikísérletünket csírájában folytotta el a tolnai alakulat és kapura sem tudtunk lőni.

A második félidőben némileg a változott a helyzet. A Paks nem akart "megszakadni" a pályán. A mezőnyfölényüket megtartották, helyzeteket is kidolgoztak, Fröhlich révén a 67. percben újabb gólt szereztek, de ettől függetlenül enyhült a szorítás. Egyre többször odakerültünk ellenfelünk kapuja elé. A 71. percben Rajz Miklós remek szabadrúgása után szépíteni tudtunk, majd Gál József adott "forintos" labdát Barthának, ám az a helyzet már kimaradt. Összességében elégedettek lehetünk, hiszen helytálltunk egy NB I-es csapattal szemben. Az Újpest 14, a Vasas 12 góllal múlta felül ellenfelét, tehát mi egy vállalhatónak tűnő vereséget szenvedtünk. Folytatás immár a bajnokságban, szombaton a Biatorbágy ellen. (ők tizenegyesekkel estek ki a III. kerület ellenében)

Fényképek a mérkőzésről ITT   fotó: Varga Zoltán

Herédi Attila (vezetőedző, Maglódi TC): Sajnos hit nélkül kezdtük el a mérkőzést és mire észbe kaptunk, hogy ez az NB I-es csapat más ritmusban, más dinamikával játszik, már akkora hátrányban voltuk, ami egy "megye egyes" és élvonalbeli csapat között behozhatatlannak tűnő. Elkerülhető gólokat kaptunk, de ez egy nagyon jó csapat és sokkal előrébb tart, mint mi.

A második félidőt döntetlenre hoztuk. Mi javultunk föl, vagy a Paks engedett ki?

Ellenfelünk biztos vezetése tudatában kicsit lazábbra vette a találkozót, míg mi rutinosabb játékosok behozatalával tudatosabban kezdtünk játszani, ennek köszönhető a gólunk is. Ennyi volt a második félidő részsikere, de ezt is meg kell becsülnünk.

 

Csertői Aurél (vezetőedző, Paksi FC): Kötelező volt továbbjutnunk és mindezt jó játékkal tettük! További sok sikert kívánok a Maglódnak!

a www.maglodi-hirhatar.hu cikke ITT

 

Pest megyei I. osztályú csapatok eredményei:

Nagykáta - Kisvárda (NBII) 0 - 12

Tököl - Gyirmót (NB II) 1 - 2

Veresegyház - Mezőkövesd (NB II) 0 - 2

Biatorbágy - III. Kerület (NB III) 2 - 2 tizenegyesekkel: 4 - 5

További eredmények: http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/mk-az-ujpest-14-a-vasas-12-golig-jutott-a-paks-beerte-hattal-2431875

U15maglod.jpg

Partnereink