MÁR BIZTOS: MEGYE 1!

Noha már eddig is kilencven százalék volt annak az esélye, hogy a megyei első osztályban fog szerepeli felnőtt csapatunk a következő idényben, ma azonban véglegessé is vált. A harmadosztályban való indulás reményét az táplálta, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség korábban többször is felkért minket annak ellenére, hogy kiestünk.

 

Az MLSZ ma kihirdette azon csapatok névsorát, akik indulási jogot szereztek az NB III-ra. A hatvan nevezhető csapat közül csak 55 kapott indulási jogot, de érdeklődésünkre a szövetség illetékese azt mondta, hogy egyesületünk - a többi kiesett csapathoz hasonlóan - nem kap felkérést. Ha kell, kevesebb csapattal indítják a harmadosztályt. Korábban Tabányi Pál, a Maglódi Torna Club elnöke nyilatkozatában már jelezte, hogy klubbunk anyagi háttere inkább alkalmasabb a megyei első osztályban való indulásra, így valószínű, hogy a felkérés esetén is inkább azt választottuk volna, amit az is megerősít, hogy egyesületünk már le is adta a nevezését a Pest Megyei Igazgatósághoz. Utánpótlás csapataink esetében is változás áll be, hiszen így, hogy nem a harmadosztályban indulunk, nincsenek országos bajnoksághoz kapcsolódó kötelezettségeink. Korosztályaink a 2015/2016-os idényben a Pest megyei bajnokságokban indulnak el, ahol csak a kötelező együtteseket, az U19-et, U16-ot és a Bozsik korosztályokat (U7, U9, U11, U13) indítjuk el.

A megyei első osztály mezőnyéről véglesek információnk még nincsenek, mert a nevezési határidő (július 3.) még nem járt le. Az biztos, hogy a Veresegyház ugyan bentmaradt az NB 3-ban, mégsem vállalta az indulást. Ha az első osztályban indulnak, akkor elképzelhető, hogy a Gödöllői SK csapata nem indulhat. Továbbá felreppentek azok a hírek, hogy a Kisnémedi és a Csomád közös csapatot indít. Ebben az esetben lehet, hogy a Gödöllő mégis bent maradhat, vagy egy új csapat veszi meg az indulás jogát. Biztosat még nem tudni.

Csapatunk vezetői folyamatosan tárgyalásban vannak új játékosokkal. Többen szóban már el is kötelezték magukat, de konkrét nevekről egyelőre nem kívánunk nyilatkozni.

 

A 2015/2016-os Pest megyei I. osztály TERVEZETT mezőnye, 16 csapat indulhat: Biatorbágy, Csomád (megye II. feljutó ???), Dabas-Gyón, Gödöllői SK ???, Halásztelek (megye II. feljutó), Kisnémedi (megye II. feljutó ???), MAGLÓDI TC (NB3-as kieső), Nagykáta (megye II. feljutó), Nagykőrös, Pilis, Taksony, Tököl (NB3-as kieső), Törökbálint, Tura, Üllő, Vecsés, Veresegyház (NB3-at nem vállaló)???
U13 csapatkep.jpg

Partnereink