HERÉDI ATTILA SZEZON ZÁRÓ INTERJÚJA

Alábbiakban felnőtt csapatunk vezetőedzőjével, Herédi Attilával készített interjúnkat olvashatják, amelyből kiderül miben látja kiesésünk okát. Milyen változások várhatóak és, hogy mi a véleménye a felnőtt csapatban számításba vett ifjúsági korú labdarúgókról.

fotó: valogatott.blog.hu

Hogyan értékelné a hátunk mögött hagyott tavaszi szezont?

Nagyon tanulságos időszakon vagyunk túl, ami jó tapasztalatszerzés volt a számomra és a játékosok számára is. Régóta vallom, hogy a labdarúgók a tétmérkőzésen mutatják meg valójában mit is tudnak, ott derül ki valakiről, hogy adott esetben tökös gyerek, vagy gyenge mentalitású. Tud-e futballozni, vagy „edzésspíler”, vagyis csak a gyakorlások alkalmával tud villogni. Úgy hiszem, hogy felkészülés nagyon jól sikerült, ahol teljes létszámban voltunk jelen. Elkezdődött a bajnokság, ahol a jó kezdés után bizakodhattunk a jó folytatásban is. Sajnos különböző okoknál fogva a második mérkőzésen az utolsó utáni percekben kapott góllal alulmaradtunk, majd a Dabas elleni találkozót túlpörögtük. Innentől kezdve az együttes bele került egy olyan spirálba, ami sikertelen összecsapásokat szült, melynek az okát teljes mértékben most sem tudom. Ha csak szakmai szemmel közelítem meg a dolgot, leginkább keret összetételében látom a legnagyobb problémát. Sajnos télen minőségi játékost szinte lehetetlen igazolni, ez nekünk sem igazán sikerült. A csapatnak nagyon komoly hiányosságai voltak a belső védő és a támadó poszton. Nem volt igazi góllövőnk és a védelemben nem volt egy határozott személyiség, aki mind szóban, mind tettekben vezéregyéniség lehetett volna. Magyarul nem volt se eleje, se vége a csapatnak, ezért pariban ugyan tudtunk lenni néhány csapattal, de igazán kiemelkedő eredményre ez a játékoskeret nem volt képes. Talán ha télen tudtunk volna még három-négy meghatározó játékost hozzánk csábítani, akkor sikerül a bentmaradás, de ezt már nem tudhatjuk meg. Korábban úgy kezdtem el itt a munkát, hogy Tabányi Pál elnök úrral abban maradtunk, hogy ha a maglódi labdarúgás megújulásának az kell, hogy kiessünk, akkor inkább búcsúzzunk az NB3-tól és egy osztállyal lejjebb építsük újra az egészet. Most ez vár ránk!

 

Az újjá építést új csapattal is kezdjük majd?

Szakmailag indokolt az, hogy a keret fele távozzon, hiszen a jelenlegi állománynak a megyei I. osztályban is kiesési gondjai lennének. Úgy gondolom, hogy meg kell tartani tapasztaltabb, rutinosabb játékosok nagy részét illetve a maglódi kötődésű fiatalokat, de melléjük minőségi labdarúgókat kell hozni, akik remélhetőleg képesek lesznek egy egészséges kohéziót alkotni majd az itt maradókkal.

 

Vannak már kiszemeltek is?

Folyamatosan aktív vagyok, hét-nyolc játékossal beszéltem is már. Természetesen az klub anyagi helyzete fogja meghatározni, hogy kiket és milyen kondíciókkal tudunk majd igazolni, hogy végül milyen keretet tudunk kialakítani. Felesleges ígéretekkel nem fogunk dobálózni. Amit ígérünk, ahhoz tartjuk is majd magunkat. Szerényebb keretből is lehet ütőképes csapatot létrehozni, ha az egységes és nem húz szét.

 

Elég megosztó a maglódi ifjúsági korú labdarúgók megítélése. Önnek milyen tapasztalatai vannak? Van olyan játékos, akivel számolna a későbbiekben?

Persze. Bíró Tamás például az utóbbi hónapban már velünk edzett és már bajnoki mérkőzésen is lehetőséget kapott. Benne mindenképpen látok annyit, hogy nyártól már stabilan velünk készüljön. Rajta kívül a kapus Nagy Csaba mutat olyan fejlődési tendenciát, ami bíztató lehet a jövőre nézve főleg úgy, hogy egy ragyogó képességű cerberussal, Szacskó Lászlóval készülhet a későbbiekben és alkalomadtán a helyetteseként is számolhatunk vele. Velük mindenképpen számolok júliustól, de ami többieket illeti már árnyaltabb a kép. Az ifisták korábban fejezték be a bajnokságot, ezért két játékosnak Gyuga Olivérnek és Kardos Szabolcsnak jeleztem, hogy kevesen vagyunk és az edzéseken feltétlenül, de talán még mérkőzésen is számolnék velük. Ehhez képest utóbbi meg sem jelent az edzéseken, míg az Olivér ugyan jött, de a mérkőzést egy számomra elfogadhatatlan egyéni indokra hivatkozva lemondta. Úgy hiszem, hogy a futballról alkotott véleményünk és elképzelésünk gyökeresen más, így sok sikert kívánunk nekik a későbbiekre. Ha a jövőben az utánpótlásban továbbra is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak és komolyan veszik majd a labdarúgást, természetesen kapnak még egy lehetőséget a bizonyításra, viszont, ha akkor sem élnek vele, nincs miről beszélnünk.

 

Mikor kezdődik a felkészülés?

Négy-öt hetes pihenő után július első felében kezdjük az edzéseket és onnantól kezdve öt-hat hét áll majd rendelkezésünkre arra, hogy kellően felkészüljünk.

U212015.jpg

Partnereink