VÉGET ÉRT A BAJNOKSÁG. HOL FOLYTATJUK?

Vasárnap véget ért a bajnokság 2014/2015-ös idénye. Már korábban kiderült, hogy hivatalosan búcsúztunk az NB 3-tól, de ez már előfordult velünk  párszor. Az elmúlt tíz évben háromszor is kiestünk, mégis bentmaradhattunk mindig a visszalépések miatt, azonban most úgy néz ki, negyedszerre valóban visszalépünk egy osztályt. A Magyar Labdarúgó Szövetség ugyan felemelte a létszámot 60-ra az eddigi 48-ról, viszont ezekre az induló csapatokat is megtalálta. A bentmaradó csapaton kívül jött három NB 2-es kieső (Siófok, Cegléd, Kaposvár), négy NB 1-ből kizárt csapat (Kecskemét, Pécs, Győr, Nyíregyháza) és tíz megyei bajnok, akik vállalták az indulást. A hatvanas létszámra az NB 1-es tartalék csapatok kerekítik fel a mezőnyt, így akik hivatalosan kiestek azok számára nem sok esély maradt. Kérdés, hogy minden első osztályú csapat indít-e tartalékcsapatot a harmadikvonalban?

Elvileg igen, mert az U21-es utánpótlás bajnokság megszűnik, így a rengeteg kimaradt játékost versenyeztetni kell, amire az NB 3 kifejezetten alkalmas. Ha valamelyik csapat úgy döntene mégsem indít csapatot, akkor kerülhetnek képbe a most kiesett csapatok. Miután nem szerepeltünk túl jól az előző idényben sok esélyünk akkor sincs, mert legalább négy-öt együttes előbb kaphat felkérést, mint mi. Persze a hivatalos döntésre még várni kell.

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy a 2005/2006-os szezon után ismét a Pest megyei I. osztályban szerepelhetünk augusztustól. A Magyar Kupában viszont a főtáblán indulhatunk, hiszen ez minden eddig NB III-as csapatot megillet.

 

A 2015/2016-os Pest megyei I. osztály TERVEZETT mezőnye: Biatorbágy, Csomád (megye II. feljutó), Dabas-Gyón, Gödöllő, Halásztelek (megye II. feljutó), Kisnémedi (megye II. feljutó), MAGLÓDI TC (NB3-as kieső), Nagykáta (megye II. feljutó), Nagykőrös, Pilis, Taksony, Tököl (NB3-as kieső), Törökbálint, Tura, Üllő, Vecsés

 

Az NB III 2015/2016-os TERVEZETT mezőnyét ITT találja!

U14farsang.jpg

Partnereink