MAGLÓDI TC - KOZÁRMISLENY 3 - 2

HATALMAS MEGLEPETÉSRE MEGVERTÜK A MÁSODIK HELYZETT KOZÁRMISLENY CSAPATÁT ÉS MEGSZEREZTÜK ELSŐ GYŐZELMÜNKET EBBEN A BAJNOKSÁGBAN.

NB III., Közép csoport, 16. forduló:

MAGLÓDI TC - KOZÁRMISLENY FC 3 - 2 (3 - 0)

Maglód, Kertész Károly Stadion, 100 néző

jv: Pillók Á. (Molnár I., Vad A.)

gól: Csendom K. 20p, Aranyos M. 31p, Budafai G. 33p ill. Nagy M. K. 81p, Nagy M. K. 89p

sárga lap: Szacskó L., Molnár O., Budafai G., Joó G., Kiss K., Bátori B. ill. Gajág G., Lantos L.

Read More

Maglódi TC: Szacskó L. - Németh Zs., Szirtesi A., Molnár O., Matyó M., Oroszi B., Budafai G., Csendom K. (Kiss K. 59p), Joó G. (Lukács Á. 82p), Lukács B. (Bátori B. 65p), Aranyos M.  vezetődző: Herédi Attila

Kozármisleny FC: Sólyom Cs. - Pókos M. (Kirchner K. 46p), Lantos L., Gajág G., Kocsis A., Kovács T., Nagy M. K., Szabó B., Lauer N. (Schmidt Zs. 65p), Cziráki A., Tóth A. (Beke P. 46p) vezetőedző: Németh Zsolt

Kicsit nehézkesen indult a mérkőzés, hiszen internet hiányában papíralapú jegyzőkönyvet kellett írnunk, majd ezután a kispadoknál történt az igazoltatás. Ennek következményeképpen a szokásostól eltérően nem az öltözőtől, hanem középről vonultunk be a pályára, ami úgy tűnik szerencsét is hozott, hiszen megszereztük az első győzelmünket ebben a bajnokságban.

Persze kishitűség lenne csak a szerencsére fogni a mai diadalt, hiszen nem azon múlott. Csapatunk nagyon egységesen, lelkesen, csúszva-mászva szerezte első győzelmét, amire bizonyára több helyen felkapják majd a fejüket. Az első húsz perc egyértelműen a Kozármislenyé volt, letámadtak minket, mezőnyfölényben voltak, de átvészeltük kapott gól nélkül, ráadásul a szorításból egy rúgott góllal tudtunk kijönni. Csendom Kristóf középen kiugorva lőtt kapura 25 méterről, de az egyik blokkolni igyekvő védő lábán megpattanva végül átszállt a labda a kapus felett és a hálóban kötött ki. 1-0 Na jó, ez szerencse volt, de az is kell focihoz! Gólunk láthatóan megzavarta ellenfelünket, akik pánikszerűen szerettek volna egyenlíteni, ami után kissé kinyíltak és ezt kihasználva a 31. percben, egy baloldalon vezetett támadásunk után a másik téli szerzemény: Aranyos Márk volt eredményes, akinek a lövését a menteni próbáló védők csak a gólvonalon túl érték utol. 2-0. Érezhető volt a vendégek zavarodottsága, így támadásban maradtunk. A 33. percben egy baloldalról beívelt szöglet után Budafai Gergő ugrott a legmagasabbra és fejelt Sólyom kapujába. 3-0. A szünetig már nem változott az eredmény, így csapatunk megnyugtatónak tűnő három gólos előnnyel vonult pihenőre, bár sejtettünk, hogy nehéz második játékrészre számíthatunk.

A fordulás után azonban elmaradt a nagy kozármislenyi nyomás. Csapatunk nagyon fegyelmezett, lelkes védekezése és a mély talaj egyaránt kellően lelassította ellenfelünket, ráadásul egy-két veszélyesebb kontrára is futotta a részünkről. Az idő előrehaladtával azonban egyre közelebb került a kapunkhoz riválisunk. A 81. percben egy szabadrúgás után (3-1), a 89. percben pedig egy becenterezést követően (3-2) egyaránt Nagy Mihály Krisztián volt eredményes, ami után egy gólra felzárkozott ellenfelünk. A vége igen izgalmasra sikeredett, a hosszabításban majdnem meg volt az egyenlítés is, de Szacskó László hatalmas bravúrral hárítani tudta a vendégek próbálkozását, így a végére ha csak soványka is, de a előnyünk megmaradt. Csapatunk csupaszív, odaadó játékát a szurkolók tapssal jutalmazták, amit bizony meg is érdemeltek, mert hosszú idő után végre újra nyerni tudtunk.

Azért talán legközelebb is középről kellene bevonulni, biztos, ami biztos...

 

Herédi Attila (vezetőedző, Maglódi TC): Ma is bebizonyosodott, hogy egységgel, fegyelmezettséggel és  szervezettséggel le lehet győzni az elméletileg erősebb ellenfeleket is.

A helyzetünket ismerve már-már csodaszámba megy ez a győzelem.

Úgy gondolom, hogy erre az eredményre sokan felkapják majd a fejüket, hiszen a Kozármisleny a feljutást, mi pedig a bentmaradást tűztük ki célul és papíron esélyesebbek is voltak.

Mindenki jól teljesített ennek is köszönhető ez a szép győzelem, van mégis, aki még közüllük is kiemelkedett a játékával?

Molnár Ottó hibátlanul futbalozott, Szacskó László kiváló bravúrokat mutatott be, ahogy Budafai Gergő és Oroszi Benjamin is oroszlánrészt vállalt a győzelmünkből, de mindenki dicséretet érdemel.

 

Merczel János (ügyvezető, Maglódi TC): Nagyon örülök, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Már most megszereztük az őszi pontjaink több, mint felét...

 

Németh Zsolt (vezetőedző, Kozármisleny FC): Gratulálok a Maglódnak, jobban akarták a győzelmet, mint mi.

 

További eredmények:

Gyula - Dabas 1 - 2

Bölcske - Baja 7 - 0

Orosháza - Szentlőrinc 1 - 1

Monor - REAC 1 - 1

SZEOL - ESMTK 2 - 1

U7_2022.jpg

Partnereink