BARANYAI PÁL SZEZONÉRTÉKELŐJE

 

Az őszi szezon végeztével Baranyai Pál

értékeli az U17 és U21 teljesítményét.

Bizakodva vártuk az őszt, hiszen a U17-ben és U21-ben is jó játékoskeret alakult ki a nyáron. A Filácz Imre és Baranyai Pál által edzett korosztályok nem titkolt célja volt a tabella első felében végezni. Az U21 reményeit az is erősítette, hogy aaz U21 csapata felnőtt csapat keretébe több tehetséges ifjúsági korú játékos is érkezett, akik miután a nem egy nap voltak a mérkőzések, mind két helyen pályára léphettek. A bajnokság jól is indult, hiszen az U21 a bajnoki rajt után egyből menetelésbe kezdett. Sorra nyerték a meccseket és ekkor úgy tűnt akár a bajnoki címre esélyesek lehetnek. Sajnos nem így történt. Egy hatalmas hullámvölgye került a gárda és a hetedik forduló után nyolc meccsen hét vereséget szenvedett - igaz az egyiket egy félreértés utáni óvás miatt - és egészen a kilencedik helyig esett vissza. Itt idézzük fel az utolsó fordulóban a Gödöllő elleni elveszített mérkőzés utáni Filácz Imre által adott nyilatkozatot: "A szezon második felére szétesett a csapatunk, ami az edzéslátogatottságnak és egyéb pszichikai tényezőknek tudhatjuk beaz U17 csapata. Tehetlenek vagyunk, hiszen a játékosok fele már nem Maglódra koncentrál..."
Az U17 kicsit döcögősebben kezdte a szezont, ami nem a játékban, ha
nem az eredményekben mutatkozott meg. Aztán az idővel a szép játék végül győzelmekkel is párosulni tudott. Ám amióta a korai sötétedés miatt terembe kényszerültek jelentősen visszaesett a csapatjáték, így nyerhetőnek mondható találkozókon sajnos bosszantó vereségeket szenvedtek. A csapat életét ezenkívül az is nehezített, hogy öt korábbi meghatározó játékos is a szezon közben befejezte a pályafutását, aminek következményeképpen sokszor sérülés, vagy eltiltás miatt egy-két cserével, vagy anélkül kellett pályára lépniük. Az U17 15 ponttal jelenleg a 10. helyen áll a 15 csapatos bajnokságban.

 

A következőkben Baranyai Pál készített interjúnkat olvashatják!

 

Hogyan értélenéd az őszi szezont?

Mondhatom, hogy nagyon jól indult a szezon és a jó formánk ki is tartott mindaddig, amíg megfelelő körülmények között tudtunk edzeni. Az U17-tel és az U21-el jó munkát tudtunk végezni, ahol a tanultakat a pályán is kamatozta 17 gólos Földi Dániel (U21)atni tudtuk. Ez eredményekben is megmutatkozott, főleg az U21-nél, akik sokáig a bajnokságot is vezetni tudták. Nagyon sajnálom, hogy a bajnokság derekán a felnőtt csapatot irányító Bajor Tiborral nézeteltéréseink támadtak, az első csapatból visszajátszó fiatalokkal kapcsolatban, amely után U21-ről inkább levettem a kezemet és már csak az U17-re koncentráltam. Innentől Filácz Imre kollégám az U21-re fektette a nagyobb hangsúlyt. Ami nagyobb probléma, hogy ez a konfliktushelyzet kihatással volt a csapat teljesítményére is és ennek következményeképpen a bajnokságban egy nagyobb hullámvölgy következett a számunkra, amely után visszaesett ifjúsági csapatunk a tabellán, amit most már mindannyian sajnálhatunk, hiszen a nekik komoly esélyük lehetett volna akár a bajnokság megnyerésére is. Természetesen nem akarom a felelőséget hárítani, hiszen bizonyára én is és a Filácz Imre is hibáztunk a bajnokság során, de az hogy nem tudtunk megfelelő összhangban dolgozni, mi edzők, az igen erősen rányomta a bélyegét a csapat teljesítményére.

 

Lehet tudni valamit a nézeteltérés okairól?

A bajnokság során mi az összes ifjúsági korú játékosra számíthattunk, akik a felnőtt csapatban pályára léptek, de arra nézve nem kaptunk instrukciókat, hogy kit hol játszassunk. Bajor Tiborral kapcsolatban itt támadt összetűzésünk, hiszen több esetben is nem ott játszottak a játékosok, ahol ő gondolta volna. De mondom még egyszer: az ő részéről nem volt semmiféle megkeresés a mi irányukba. Igaz, ha lett volna se biztos, hogy minden esetben azon a poszton játszottak volna a srácok, ahol a felnőttben, hiszen a két csapat keretének összetétele azért különbözik egymástól. Én egyébként nem haragszom rá. Inkább elkeseredett vagyok , mert ennek a levét a srácok itták meg, hiszen mint mondtam, több lett volna ebben a garnitúrában, mint a jelenlegi kilencedik helyezésünk.

 

Az U17-ről is lehetne tudni részletesebben?

Sok, meghatározó játékos felment idén az U21-be, így az első pár hét az összerázódásról szGruber Bálint (U17) 13 gólig jutottólt. Ekkor néhány verhető ellenfél ellen sajnos pontokat hullajtottunk. Az idő előrehaladtával viszont egyre inkább magunkra találtunk, jobb és eredményesebb játékra voltunk képesebb, azokkal a játékosokkal, akik itt maradtak és nem hagyták cserben a csapatot. Mert hát, a bajnokság közben öten is úgy gondolták nem folytatják a pályafutásukat. Nem csak engem és az együttest, de a Maglódi Torna Club-ot is cserben hagyták. Szezonközben visszaigazoltuk a kapus Baranyai Zoltánt, mely után Hamza Krisztofer úgy gondolta ő kevesebb lehetőséget fog kapni és mert versenyezni nem akart inkább feladta. Ezáltal legjobb barátja Fazekas András is így döntött. Ez azért fáj, mert aki ismer engem az tudja, hogy mindenkinek lehetőséget adok és itt nem néhány percről beszélek. Továbbá sajnálom, hogy Hornyák Máté, Vasvári Áron és Csákó Csaba is elmaradt tőlünk, mert egytől egyik tehetséges játékosok és nagy szükségünk lenne rájuk. Remélem előbb, vagy utóbb mindannyian újra Maglód mezben feszítenek majd.

 

Legkellemesebb, illetve legkellemetlenebb emlék az őszről?

Voltak jó meccseink, de igazán csak a szezon első felében, akkor amikor világosban a pályán tudtunk edzeni. Ekkor szinte minden meccsen jó teljesítményt tudtunk nyújtani. Itt nem feltétlenül a gólokra, inkább a mutatott játékra gondolok. Sokszor olyan labdajáratások, olyan támadásvezetéseink voltak, amelyek szemet gyönyörködtetőek voltak. Bosszantó, hogy ahogy elkezdett sötétedni, ahogy rosszabbodtak a körülmények, úgy esett vissza folyamatosan a játékunk. Ilyen tekintetben hatalmas a lemaradásunk jó néhány riválisunkkal szemben. Ettől függetlenül gratulálunk Imrével mindkét csapatnak és köszönjük szépen a munkájukat.

 

Mindkét korosztályt tekintve kik azok, akiket kiemelnél a teljesítményük szerint?

Az U17-ből Óvári Kristóf, Gruber Bálint, Filácz Krisztián és Gyöngyösi Bence. Szerintem ők kimagaslóan futballoztak. Fábián Dániel és Sengel Tibor hatalmas akarata is említést érdemel. Bízom benne, hogy tavasszal a többiek is felnőnek hozzájuk, mert akkor igazán jó csapattá válhatnánk. Az U21-ből Merczel Zoltánt, Pilny Márkot, Silberer Richárdot, Kardos Szabolcsot és Bíró Tamást, akik példaértékű hozzáállásról tettek tanúbizonyságot. Én őket emelném ki, mert velük dolgoztuk a legtöbbet. Akik a felnőttből játszottak vissza, azokat is csak dicsérni tudom, mert a mérkőzéseken mindig megtettek a siker érdekében. Itt azonban nem nevesítenék, mert ők nem nálunk edzettek, noha a szezon elején kaptunk olyan ígéretet, hogy ők heti egyszer az U21-el készülhetnek, de sajnos ez végül nem valósult meg. Sajnálom…

 

A tabellákat és a góllövőlistát ITT találják.

285656753_4951200434989295_6087673656339598129_n.jpg

Partnereink