MAGLÓDI TC - III. KERÜLETI TVE 1 - 2

 

Bajor Tibor: Szoros mérkőzéseket játszunk, ami jó. A végeredmény, ami nem. Sok az új játékos, sőt nekem még a régiek is „újjak” , tehát nem az eredmény számít elsősorban. Minden mérkőzésben voltak jó dolgok, de nem vagyunk még készek. Hiszem, hogy tétmérkőzéseken már más lesz, és hamar megelőzzük a katicát...

Először játszottunk ebben a felkészülési időszakban NB III-as csapat ellen teljes mérkőzést (a Tatabánya ellen csak 2x30 percet meccseltünk). Az inkább mezőnyjátékot hozó első játékrészben a Kerület egy kapufáig, míg mi a Lukács testvérek összjátékából egy gólig jutottunk, amivel vezettünk is a szünetben. Fordulás után részünkről zömében a fiatalok léptek pályára, akik ellen a vendégek hamar átvették az irányítást, amelyet gólokkal is megspékeltek, így megfordították a találkozó állását és nyertek 2-1-re.

 

Felkészülési mérkőzéseken:

MAGLÓDI TC - III. KERÜLETI TVE 1 - 2 (1 - 0)

Maglód, Kertész Károly Stadion

jv: Fenyvesi Sz.

gól: Lukács Á.

 

1.félidő: Roma - Bogdán, Bátori, Matyó, Klujber - Budafai - Gecse, Lukács Á., Vincze - Lukács B., Földi

 

2.félidő: Dezső -  Bornemissza, Németh, Matyó, Klujber - Lanczkor - Sebők, Greskó, Pokorádi, Krekács - Bartha

 

Bajor Tibor (vezetőedző, Maglódi TC): Ellenfelünk egy bajnokságot nyert csapat volt, ami azt jelenti, hogy összeszokottságban, és a sok megnyert mérkőzés miatt önbizalomban is előttünk jár. Most is két fél csapatunk játszott, nem a kezdő és a csere sor, hanem az elsőben a rutinosabbakat próbáltam, a másodikban a fiatalabbakat teszteltük. Az első egy órában a mi akaratunk érvényesült, bár inkább mezőnyjáték folyt. Az első húsz percben a védő zóna előtt több labdát vesztettünk el, ebből volt ellenfelünknek helyzete. A rutinosabb játékosaink meg-meg villantak és eredményezte a gólunkat is. A mérkőzés hiánya meglátszik a csapatunkon, ez is közre játszik abban, hogy még nem hiszünk magunkban. Az utolsó félórában szinte az U21-es csapat volt fenn a pályán. Védő zónában több párharcot elvesztettek, messziről fogtak embert, így ellenfelünk fordítani tudott. Ezen a mérkőzésen látszott igazán, hogy két héttel a mezőny után vagyunk a felkészülésben, jelenleg nincs 90 perces játékos a csapatban.


Egytől-egyig szoros mérkőzéseket játszottunk, de nyerni még nem sikerült. A tétmeccsre tartogatjuk a győzelmeket?
Szoros mérkőzéseket játszunk, ami jó. A végeredmény, ami nem jó. Sok az új játékos, sőt nekem még a régiek is „újjak” , tehát nem az eredmény számít elsősorban. Minden mérkőzésben voltak jó dolgok, de nem vagyunk még készek. Hiszem, hogy tétmérkőzéseken már más lesz, hamar megelőzzük a katicát.


Megfelelőnek érzi a rutinos-fiatal arányt, azért kérdezem, mert s
ok a fiatal a csapatban. Sok játékos van, akitől elköszönt, mert úgy gondolta nem lehet hasznunkra? Kialakul a héten a keret?

Sok a fiatal, szinte túl sok. A fiatal kérdése sem egyszerű, nálunk a 20 éves az fiatal, van olyan ország, ahol már kész játékos. Nem a kor, hanem a hozzáállás számít, fiataloké a jövő, de túl türelmetlenek. Nem tettek még le semmit az asztalra, de már követelnek, keveset teljesítve. Rutinosabb játékosaim még fáradtabban mozognak, így a fiataloknak lenne esélyük, de mint ez a mérkőzés is bebizonyította, többen nem érettek meg erre a szintre.
Nagyon sok labdarúgó járt erre, mindig van, akitől elköszönünk, vannak, akik maguktól mennek el és vannak, akik jönnek. Alig maradt itt játékos, tehát el nem küldtem senkit, csak az újjak közül. Néhány fiatalnak fogom azt mondani, inkább maradjanak még az U21-ben, mert a felnőtt szintet, ezt az Nb3-at nem érik el. Szerdán aláírtunk tizenkét átigazolási lapot, a szezon majd eldönti ki volt a nyerő igazolás. Tapasztalataim szerint a tizenkét új szerzeményből általában 4-6 játékos számítása jön be, remélem, itt változik az arány és egy jó közösséget alkotva tudunk egy irányba haladni. A legnagyobb név, hogy eláruljak egy titkot, a Siófok felnőtt csapatában is pályára lépő Klujber Péter. Ő ráadásul az egyik hiány posztunkra érkezik. Hétvégére teljesen kialakul a keret. Legnagyobb erősítésünk még: a Lukács testvérek nem igazolnak el, hanem vállalnak még egy évet.


futsal202209.jpg

Partnereink