MAGLÓDI TC - NAGYKŐRÖS 0 - 1

Első csapatunk negyedik előkészületi mérkőzésén is győzelem nélkül maradt, igaz a Nagykőröst mi is megerősítettük.

A megyei első osztályban szereplő Nagykőrös ellen végig kiegyenlített meccset vívtunk. Noha ezúttal kikaptunk, a történethez hozzá tartozik, hogy a találkozó mindkét félidejében szerepelt az ellenfélnél két-két játékosunk. Érdekesség, hogy a Kinizsi színeiben pályára lépett korábbi játékosunk Salami Ahmed is.

 

Felkészülési mérkőzéseken:

MAGLÓDI TC - NAGYKŐRÖSI KINIZSI 0 - 1 (0 - 1)

Maglód, Kertész Károly Stadion

 

 

Bajor Tibor (vezetőedző, Maglódi TC): Komolytalanul kezdődött, így is folytatódott. Ellenfelünk jelezte, hogy nincs tizenegy játékosa, adjunk kölcsön, ha játszani szeretnénk, így két játékosunk is ellenfelünk mezét vette fel. Utána csak lestünk, amikor ellenfelünknél több cserejátékos is volt. Fejben ez a közjáték is megzavart minket. Két gyengécske csapat, kevés mozgásos, fegyelmezetlen játékát láttuk. Az érezhető volt, ha két három játékosom csak kicsit is készül a mérkőzésre, fejben, mentálisan is, akkor akár milyen állapotban is vagyunk 2-3 góllal nyerhettünk volna. Ma sajnos széteső csapat benyomást keltettük, de két és fél hete kemény munkát végzünk és többen térdre rogytak ma, A másiktól várták a megoldást saját maguk helyett.

 

 

A tervezett ütemben halad a felkészülés?

A tervezett felkészülés nálam azt jelenti, hogy az előző szezon utolsó bajnokija után meg van a felkészülési terv, és a játékos állomány gerince. Tehát itt jelenleg, még ha többen megsértődnek is, spontán felkészülés zajlik. Egyik edzésen huszonöt ember van jelen, aztán tizenöt játékos, néha csak kapkodom a fejem. Augusztus elsejétől ez változni fog, jön az állandóság, tudatosság.

 

 

A játékosok helyét megtalálta?

Sajnos még kísérletezgetünk, mindenkit továbbra is megnézünk, így nagyon nehéz. Több játékos is fáradsággal küzd, ez is nehezíti, saját pozíciójának megtalálásában. A fiatalok nagyon hullámzó teljesítményt nyújtanak így még nehezebb a helyzetük. Sok emberen látom, hogy hosszú passzív nyári szünetet tartott. Ez sem segíti őket a helyük keresésénél. Lényegében mindegy, hogy 4-4-2, vagy 4-2-3-1, vagy még sorolhatnám a felállási formákat, ha keveset mozogva, nem tudjuk megtölteni tartalommal. Nagyon sok perem játékos alkotja a keretet, akik az előző szezonban, nem játszottak vagy csak epizód szereplők voltak. Mérkőzés hiány rengeteg srácon látszik. Így nekünk kell csapaton belül megtalálni, kinevelni saját húzóembereinket. Ez a legnehezebb feladat, mert mentálisan is változniuk kell. Így bizalommal nem visszaélni, átélni kell, használni kell, és ezt mindenki másképp dolgozza fel.

 

Várható még új játékosok érkezése?

Várható, még nincs lezárva a keret. Jövő hétre egy Siófoki labdarúgót várok még, aki tanulmányai miatt költözik fel Pestre. Őt az ottani szakmai stáb ajánlotta, több felnőtt mérkőzése is van, hétvégén is játszott a csapatukban. A mostani edzőmeccs után, egy-két „aranylabdás” karakter még biztos elférne előre és hátulra egyaránt.


 

U7_2022.jpg

Partnereink