KÉT SZOROS MECCSET VÍVTUNK

Szombaton lejátszotta NB 3-ra készülő felnőtt csapatunk első két felkészülési mérkőzését. A megyei másodosztályban szereplő Pereg ellen a félidei vezetésünk után végül döntetlenre végeztünk, míg az NB 2-ből most kieső Tatabánya ellen jónak mondható egy gólos vereséget szenvedtünk.

Az alábbiakban Bajor Tibor értékelését olvashatják.

 

Felkészülési mérkőzéseken:

MAGLÓDI TC - PEREG SE KISKUNLACHÁZA 2 - 2 (2 - 1)

Maglód, Kertész Károly Stadion

g: Krekács T., Vincze L. (11-esből)

 

1.félidő: Dezső - Bogdán, Bátori, Sztehlik, Vincze, Bencsik, Orosz, Greskó, Krekács, Horváth, Silberer

2.félidő: Dezső - Németh, Bíró T., Sztehlik, Matyó (Krekács), Molnár, Orosz, Greskó, Bartha, Sebők, Silberer

 

A mérkőzésekre a tervek szerint mindenki kapott lehetőséget, mert nem az eredmény volt a fontos. Az első mérkőzésre nagyon rányomta a bélyegét a kánikula. A Pereg csapatát feldobta, hogy magasabb osztályú csapattal mérkőzhet, amíg erővel bírták a tornát addig jól helytálltak. Mi nagyon sok párharcot vesztettünk el, és taktikailag is több fegyelmezetlenség volt a játékunkba. Többen nem úgy helyezkedtek, ahogy a mérkőzés előtt megbeszéltük. Itt nagyon egyszerű dolgok maradtak el, amit ezen a szinten már gyakorlás nélkül is meg kell tudni oldani! Az első félidei játékunkban Horváth Martin és Bencsik Roland nyújtott jobbat az átlagnál. Második félidőre cseréltünk, és sebességben, pontosságban nagyon visszaestünk, ezért lett szorosabb az eredmény a vártnál. A fiatal Greskó Gábort is meg lehet dicsérni, mert korát meghazudtolva több párharcot megnyert magának és cselei is nagy százalékban bejöttek, ám a mérkőzés vége felé passzaiba több hiba csúszott, amit a fáradság okozhatott, de összeségében elégedett voltam vele.

 

MAGLÓDI TC - TATABÁNYA FC 1 - 2 (0 - 0)

Maglód, Kertész Károly Stadion

g: Kiprich D. (öngól)

 

1. félidő: Roma - Bogdán, Németh, Bátori, Krekács, Bencsik, Budafai, Lanczkor, Bartha, Molnár, Sebők

2. félidő: Roma - Bogdán, Bátori, Németh, Krekács, Bencsik, Budafai, Lanczkor, Vincze, Molnár, Bartha (Dezső)

A mérkőzésen Rudolf is pályára lépett volna, de a fiatal játékos szülői kérésre végül vissza

öltözött, így nem tudott a jó képességű ellenfelünk ellen egy félidőt játszani.

 

Egy jól igazoló, erős Tatabánya ellen játszottunk, amit Végül is Márkus Tibor, korábbi Nb-s gólkirály rutinja, helyzetfelismerése, döntött el gólnélküli állásnál. A későbbi kezdés miatt az időjárás is fogyaszthatóbb volt futball szempontból, így több mozgás volt a két harmadosztályú csapat mérkőzésén. Ellenfelünk egyből visszakerülne az NB2-be, míg mi csak szeretnénk bent maradni az NB3-ban. Ilyen megközelítésből is érdemes volt a mérkőzést nézni. Csapatunk a többi harmadik ligás csapathoz képest két hetes lemaradásban van sajnos, így más fázisban jár a felkészülésünk. Ez a második félidőben meg is látszott, akkor már többen megadták magukat a fáradságnak. A mérkőzést nagyon fegyelmezetten kezdtük. Az első félidőben meglepetésre nekünk három helyzetünk is volt, amit sajnos mind elkapkodtunk, ellenfelünknek eközben mindössze egy lehetősége akadt. Az első mérkőzéshez képest sokkal összeszedettebben játszottunk. Az utolsó negyedórára fejben elfáradtunk, így helyezkedési hibáinkból adódóan alulmaradtunk egy góllal. A mi gólunkat öngólból szereztük, de ebben nagyon nagy érdeme volt Dezső Krisztián kapusnak, aki addig támadta Kiprichet, amíg az laposan saját kapujába lőtt két méterről. Így lett 1-1. Majd a menteni igyekvő Bátori is a saját kapujába passzolt, így sajnos alulmaradtunk. Edzőmérkőzésnek nagyon jó volt, célját elérte, rámutatott hiányosságainkra is. Fizikálisan és mentális erőben is le vagyunk maradva az élbolytól, itt gyors előrelépés kell majd a játékosoktól. Egyelőre sebességben is van lemaradásunk, ezért az edzéseken erre is nagy hangsúlyt fogunk fektetni! Még nagyon foghíjas a keretünk, bár több fiatalban is kellemesen csalódtam. Kellő hozzáállással több játékosnak is van jövője minimum itt a harmadosztályban.

 

Bányász szemmel: http://www.fctatabanya.hu/2014/07/19/minitorna-gyozelem.html

 

A harmadik mérkőzésen:

TATABÁNYA FC - PEREG SE KISKUNLACHÁZA 7 - 0

U7_2022.jpg

Partnereink