MAGLÓDI TC - SZEGED 0 - 3

ESÉLYT SEM ADOTT A SZEGED. KIESTÜNK!

NB III., Közép csoport, 30. forduló:

MAGLÓDI TC - SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA

 0 - 3 (0 - 1)

Maglód, Kertész Károly Stadion, 400 néző

jv: Karakó F. (Tőkés R., Berecz A.)

gólszerző: Máté P. 31p (11-esből), Zelenyánszki L. 64p, Máté P. 86p (11-esből)

sárga lap: Murinai B., Hollauer B., Szőke R. ill. Farkas M., Zabari D., Pászka L.

kiállítva: Németh Zs. 86p (második sárga lap)

 

Read More

Maglódi TC: Roma G. - Bogdán Sz., Szőke R., Murinai B., Lanczkor G. (Lázár B. 67p), Németh Zs., Domonyi R. (Banai B. 71p), Szkunc V., Weisz T., Csepregi T. (Lukács B. 79p), Hollauer B. edzők: Baranyai Pál és Weisz Tamás

Szeged: Belecan Z. - Kéri T., Kapic B., Farkas M., Zabari D., Dombai V., Máté P., Kovács B. (szab´71p), Pászkó L. (Ács 79p), Zelenyánszki L. (Bartyik 76p), Manga Zs. vezetőedző: Nyilas Elek

Jól sikerült a toborzás, hiszen szép számban jöttek ki buzdítani a csapatot a sorsdöntő Szeged elleni mérkőzésre. Már a találkozó elején örülhettünk, mert a vendégek első számú gólfelelőse Germán nem tartott a csongrádiakkal. Mint utólag kiderült nekünk mára ennyi öröm jutott. Az első tíz perc tapogatozó játéka után a Szeged szép lassan átvette az irányítást. Húsz percig helyzetünk sem akadt, míg a vendégek több igéretes akciót is vezettek. A félidő derekán aztán mi is fel-fel értünk Belecan kapujáig, de nagyobb riadalmat nem okoztunk. Volt néhány szögletünk és egy Bogdán lövésünk, de semmi több, ráadásul a Murinai büntetőterületen belüli szabálytalansága után mi kerültünk hátrányba. A tizenegyest Máté értékesítette. Középkezdés után Szőke veszélyeztett a részünkről, de ez is inkább csak helyzetecske volt.  Sajnos a Szeged nem állt vissza továbbra sem. Nyugodtan, nagyobb megerőltetés nélkül játszahattak, míg mi futhattunk az eredmény után. A találkozó legnagyobb helyzetét a 44. percben hagytuk ki. Szkunc robogott el a baloldalon, majd középre lőtt labdájáról Csepregi és Hollauer is lemaradt. Hatalmas egyenlítési lehetőség volt.

Fordulás után 45 percünk maradt a csodára. Ehhez hatalmas nyomást kellett volna helyeznünk a Szegedre, de ebből sajnos semmi nem valósult meg. A vendégek nem engedtek minket kibontakozni és egyre kapkodóbb játékunkat gólokkal büntették. Akartunk, lelkesedtünk, de a Szeged könnyedén hárította minden próbálkozásunkat. A 64. percben, egy jobboldali támadás után Zelenyánszki volt a eredményes, majd újabb húsz perces birkózás után ismét büntetőhöz jutottak az ezüstérmes szegediek. Sajnos ekkor, Németh kiállítása miatt már meg is fogyatkoztunk. Az ítélet végrehajtó újra Máté volt, aki esélyt sem adott Romának a hárításra és megkaptuk a kegyelemdöfést.

A Dabas, a Baja és az ESMTK nyert és bentmaradt. A Monor kikapott, de ugyancsak bentmaradt. Búcsúzott a Komló, mi és a Bölcske.

Jónak mondható tavasz produkáltunk még akkor is, ha az elején akadozott a gépezet. A nagy ponthátrány ellenére felzárkóztunk és végül az utolsó fordulóig esélyünk volt a bentmaradásra. Az őszi szezont sajnálhatjuk igazán és például a Szekszárd elleni 3-3-as döntetlent, amikor a 89. percben még 3-1-re vezettünk. Ha az a két pont megvan, akkor most a 12. helyen zártunk volna.

2006-ban jutottunk fel az NB III-ba, majd néhány év bukdácsolás után zsinórban három ezüstérmet szereztünk. Sajnos az összevont harmadik liga már túl erősenek bizonyult a számunkra és jelen állás szerint a megyei I. osztályban folytatjuk augusztustól.

 

További képeket ITT talál.

 

Baranyai Pál (edző, Maglódi TC): Megérdemlten nyert a Szeged, mert végig jobban játszott és uralta a mérkőzést. Sajnos ennyivel előrébb járnak, mint mi. Nekünk nem a bajnokság végére kellett volna hagyni a bentmaradás kivívását, de sajnos így alakult. Úgy néz ki kiestünk, bár még reménykedünk, hiszen sok helyről hallunk ezt is, azt is. Remélem néhány napon belül eldől a sorsunk és reménykedünk, hogy a Maglód jövőre is NB III-as lesz, mert ez a város megérdemelné az harmadosztályú tagságot. Ha bentmaradunk, ha nem a folytatást valószínűleg már más edzővel teszi a csapat, mert szeretném át adni valaki másnak a stafétát.

 

Nyilas Elek (vezetőedző, Szeged 2011): Nagyon sajnálom, hogy éppen miattunk kellett kiesnie egy ilyen szimpatikus csapatnak, mint a Maglód. Hiába dőltek el a lényegi kérdések, mi profi szemléletet vallunk és próbálunk minden mérkőzésen a maximumot nyújtani és nyerni. Négy akadémistával játszottunk, és noha voltak hullámvölgyek a játékunkban, néhány esetben a szerencse is mellénk vetődött, de összeségében azt gondolom, hogy a mi csapatunk jobb mint a hazaiaké és ez eredményben is megmutatkozott. Sok sikert a továbbiakra a Maglódnak és kivánom, hogy mihamarabb újra harmadosztályúak legyenek.

 

További eredmények:

Baja - Monor 3-1

Gyula - Videoton 2-3

RKSK - Komló 3-2

Dunaharaszti - Soroksár 2-4

Dabas - Szekszárd 2-1

ESMTK - Bölcske 3-2

Orosháza - Bp. Honvéd 0-2

U14masodik.jpg

Partnereink