ÉLET EDZÉSEK NÉLKÜL: TÓTH ÁBEL (U13)

A koronavírus-járvány okozta kényszerszünetben eseményekről sajnos nem tudunk beszámolni honlapunkon, így arra gondoltunk, egyesületünk labdarúgóit kérdezzük, hogyan telnek a napjaik egyesületi fociedzések nélkül. A következő napokban korosztályaink egy-egy labdarúgójával készült rövid beszélgetéseinket olvashatják.

Eddig javarészt támadószellemű labdarúgók nyilatkoztak, a mai napon viszont egy védőt szerettünk volna megszólaltatni. Az idén 13. életévét betöltő Tóth Ábel immár hat éve igazolt focistánk. Igen jó képességű labdarúgó, aki rendszeresen megbízható teljesítménnyel rukkol elő U13-as és U14-es csapataink mérkőzésein, amellyel más csapatok érdeklődését is felkeltette. Külön öröm, hogy számára nem Ronaldo, vagy Messi lehet példakép, hanem Puskás Ferenc...

Mióta focizol? Melyik korosztályban szerepelsz, ki jelenleg az edződ?

Nyolc éve kezdtem a focit, még óvodás koromban. Baranyai Pali bácsi az edzőm már a kezdetek óta.

 

Ki a legjobb barátod a csapatban? Ha teheted, kivel gyakorolsz az edzéseken?

Marton Botival már a kezdetektől együtt játszunk, vele szoktam bemelegíteni. Bárkivel szívesen gyakorlok, hiszen egy csapat vagyunk.

 

Hogy éltétek meg, hogy az egyik napról a másikra nem lehetett iskolába, edzésre járni?

Őszintén szólva, nagyon rossz volt, minden megváltozott. El kellett telnie egy kis időnek, amíg kialakult egy új napi rutin. Hiányzik a labda, a barátok, az edzések. Egy picit a suli is.

 

Hogyan telnek napjaitok? Tudtok otthon gyakorolni, focizni?

Korán kelünk, nyolc után indul a tanulás. Csekkolom a feladatokat a Krétában, Teams-ben, Redmentában. Ha mindennel kész vagyok, az öcsémmel, Regővel focizunk a kertben. Apukámmal szeretünk barkácsolni, kertészkedni. Szerencsére jó nagy kertünk van, ami most nagyon jól jön. Esténként eljárunk futni, a vasútállomás mögötti részre.

 

Regő, aki az U9-es csapat tagja és Ábel

 

Mi az eddigi legnagyobb személyes élményed a labdarúgással kapcsolatban?

Jó volt látni a magyar válogatott játékosait élőben a Groupama Arénában, a Magyarország- Azerbajdzsán meccsen. Jó volt a hangulat.

 

Ki a példaképed, vagy a kedvenc focistád? Mit gondolsz miért ő az egyik legjobb játékos?

Puskás Ferenc. Egy olyan magyar csapat legjobb játékosa volt, amely majdnem nyerni tudott egy világbajnokságot. Azért ez nem semmi...

 

Van olyan csapat, ahol szívesen játszanál?

Magyar csapatban szeretnék játszani. Olyan együttesben, ahol Puskás Ferenc kaliberű játékosok játszanak. Jó lenne, ha ilyen szinten tudnék focizni egyszer.

 

Szerinted te miben vagy jó? Mi megy a legjobban?

Én védő vagyok. Soha nem leszek gólkirály. Viszont, mindent megteszek, hogy senki ne jusson át rajtam. Azt hiszem a védekezésben vagyok a legjobb, ez az én posztom.

 

Ha vége lesz ennek a járványos időszaknak, és újra lehet majd edzésre menni, mi lenne, amit legszívesebben csinálnál majd? Melyik a kedvenc edzésgyakorlatod?

A védekező gyakorlatokat szeretem a legjobban, 2 az 1 ellen, 3 a 2 ellen, 4 a 2, és 4 a 3 ellen.

 

Tehetségedre már Monoron a Bozsik alközpont csapatánál is felfigyeltek. Szeretnék, hogy ott focizzál. Lehet, hogy a közeljövőben oda igazolsz?

Igen. Szeretnék élni a lehetőséggel.

 

Mit üzensz a csapattársaidnak?

Maradjatok otthon, vigyázzatok magatokra! Ha vége lesz a járványnak, találkozunk a pályán!

 

U17TTTT.jpg

Partnereink