ÉLET EDZÉSEK NÉLKÜL: NAGY KORNÉL (U8)

A koronavírus-járvány okozta kényszerszünetben eseményekről sajnos nem tudunk beszámolni honlapunkon, így arra gondoltunk, egyesületünk labdarúgóit kérdezzük, hogyan telnek a napjaik egyesületi fociedzések nélkül. A következő napokban korosztályaink egy-egy labdarúgójával készült rövid beszélgetéseinket olvashatják.

fotó: Horváth György

Másodiknak a 2012-ben született, U8-ban szereplő Nagy Kornélt kérdeztük, aki immár másfél éve igazolt labdarúgónk. Igen korán, már az óvodában lehetett látni rajta, hogy nagy barátságban van a labdával. Azóta is szépen fejlődik, jól lát a pályán, kreatív megoldásokra képes, gólveszélyes játékos. Fejlődését az is segíti, hogy korosztályában több hasonló erényekkel rendelkező gyermek van, így Baranyai Pál edzőnek nagy öröm velük dolgozni.

 

Mióta focizol? Melyik korosztályban szerepelsz, ki jelenleg az edződ?

A Napsugár óvodában kezdtem el focizni, majd utána az U7-es csapatba kerültem Lévai Csabi bácsihoz és Bíró Roland bácsihoz. Most az U8-ban játszom, ahol Baranyai Pali bácsi az edzőm.

Ki a legjobb barátod a csapatban? Ha teheted, kivel gyakorolsz az edzéseken?

Ha ott van az edzésen, akkor Szabadi Bálinttal szeretek a legjobban gyakorolni. A legjobb barátom egyébként Luca Dávid, aki szintén a csapattársam.

Hogy éltétek meg, hogy az egyik napról a másikra nem lehetett iskolába, edzésre járni?

Iskolába fontos járni, de nem igazán bánom, hogy mostanában otthon lehetünk. Az edzések már sokkal jobban hiányoznak.

Hogyan telnek napjaitok? Tudtok otthon gyakorolni, focizni?

Sajnos nincs nagy udvarunk, így testvéremmel, Ádámmal, aki az U11-ben játszik, ki szoktunk menni gyakorolni szabad területre. Pali bácsi azt szokta mondani, hogy gyakoroljunk otthon is a szobában, persze ott csak szivacslabdával.

Mi az eddigi legnagyobb élményed a labdarúgással kapcsolatban?

Az eddigi legnagyobb, amikor az egyesület játékosaival közösen megnéztük a Magyarország-Azerbajdzsán meccset, ahova Pali bácsi vitt ki minket.

Ha felnőtt focista leszel, melyik csapatban játszanál szívesen?

A Barcelona a kedvenc csapatom. Jó lenne ott játszani!

Ki a példaképed, vagy a kedvenc focistád?

Messi a kedvenc focistám.

Mit gondolsz miért ő az egyik legjobb játékos?

Váratlan megmozdulásaival sokszor meglepetést okoz és a szabadrúgásai mindig gólveszélyesek.

Szerinted te miben vagy jó? Mi megy a legjobban?

Úgy érzem gyors vagyok és a kapura lövéseim is elég pontosak. Persze tudom, hogy még sokat kell fejlődnöm.

Ha vége lesz ennek a járványos időszaknak, és újra lehet majd edzésre menni, mi lenne, amit legszívesebben csinálnál majd? Melyik a kedvenc edzésgyakorlatod?

Nagyon várom már, hogy edzésen végre játszhassunk egyet egymás ellen. Egyébként a kapura rúgós feladatokat szeretem a legjobban.

Mit üzensz a csapattársaidnak?

Kitartást mindenkinek! Hamarosan találkozunk!

U14farsang.jpg

Partnereink